Ronny Everaerts weer gemotiveerd na positieve corona-test

Deelacties:

Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Maasgouw op 27 september jl voelde trainer Ronny Everaerts (46) van FC Cranendonck zich niet helemaal lekker. Hij diende de wedstrijd nog wel uit als eindverantwoordelijke maar na de wedstrijd zocht hij snel zijn bed op.  Wat de trainer uit Best als vermoedde werd een paar dagen later bevestigd. Na een test op maandag kwam er op donderdag een positieve uitslag op corona en Everaerts werd opgenomen in het ziekenhuis. Gezien zijn gezonde en fitte gesteldheid kon de oefenmeester na 2 dagen het ziekenhuis al weer verlaten. Thuis is Everaerts verder hersteld van het virus.

We zijn nu ruim zes weken verder en Everaerts is volledig virus-vrij. Toch heeft de besmetting behoorlijk wat impact gehad.” Ja, na 4 dagen goed ziek te zijn geweest ging het eigenlijk weer de goede kant op maar na een terugval van mijn waardes was het verstandig om opgenomen te worden in het St. Anna ziekenhuis. Dit doet wel iets met je als mens want je hebt het op dat moment zelf niet meer de controle.  Gelukkig ben ik snel hersteld en heb geen klachten meer, wel moest ik weer behoorlijk aan de bak om conditioneel weer sterk te worden.

Everaerts is ook docent van de KNVB. Hij leidt al jaren aankomende trainers op die klaargestoomd worden voor het UEFA C diploma. Afgelopen zaterdag heeft Everaerts nog een sessie bijgewoond met werkgroep van de KNVB om de cursus UEFA C Youth naar een hoger niveau te tillen. ” Samen met het KNVB ontwikkelingsteam en een aantal collega docenten zit ik in de werkgroep die vanaf komende week gaat starten met de pilot opleiding UEFA C Youth. De bedoeling is om met een grote kwalitatieve verbetering (vooral in de praktijk) deze pilot samen verder te gaan ontwikkelen om zo volgend seizoen een TOP-UEFA C opleiding te hebben in Nederland.

Ronny Everaerts is een voetballiefhebber ‘pur sang’. Ook voor hem zijn het na de corona perikelen moeilijke tijden. Het ritme van dinsdag- en donderdag op het trainingsveld staan, met een voltallige spelersgroep, en op zondag een wedstrijd coachen is ineens ten einde.” Het is zeker wel even wennen nu want je wilt toch elke dinsdag en donderdag met veel passie en plezier je team en spelers beter maken in hun ontwikkeling.  Ook mis je ‘natuurlijk’ de wedstrijd op zondag want daar werk en leef je naar toe, de wedstrijd is uiteindelijk het uitgangspunt waarbij je goede dingen wil terug zien waar je op getraind hebt binnen aanvallen en verdedigen met als eindresultaat om de wedstrijd te willen winnen.

Stop
Het voetbal ligt voor de tweede keer dit jaar stil. Op zondag 11 oktober hebben we de laatste wedstrijd gespeeld. Gezien de huidige maatregelen  -die zeker tot medio december duren- kunnen we de conclusie trekken dat er in het jaar 2020 geen wedstrijden meer worden gespeeld. Met het aangekondigde ‘plan B’ hopen KNVB en alle amateurvoetballiefhebbers dat we in het weekend van 16-17 januari 2021 weer kunnen starten met de competitie. Mogen we medio januari daadwerkelijk weer de velden op, dan rijst de vraag in welke vorm de competitie moet worden afgemaakt. Vele scenario’s zijn ondertussen de revue al gepasseerd en de meningen zijn verdeeld. ” Tja… dat blijft lastig en iedereen heeft hier wel een idee bij.  Het gaat er uiteindelijk om dat we samen corona kunnen verslaan en dat het geen gevaar oplevert voor ieders gezondheid.            
Ik vind het zelf wel heel belangrijk -als we weer als volledig team mogen gaan trainen en wedstrijden spelen- dat we eerst de tijd nodig hebben om de spelers weer fit te krijgen. Ik zou, mochten we weer mogen starten in het nieuwe jaar, de maanden januari en februari gaan gebruiken als voorbereiding om vanaf maart weer verder te gaan met de competitiewedstrijden. De KNVB zal wel komen met een eerlijk vervolgplan hierin’

Carrousel                                    
Normaal gesproken is de trainerscarrousel al volop in beweging, maar in de huidige ‘spookachtige’ tijd is het stil rondom de trainers in de regio. Zoals in onze gepubliceerde lijst staat vermeld lopen de meeste contracten in de zomer van 2021 af. Ondanks dat we stil liggen zullen de besprekingen binnenkort toch gaan beginnen. Want ook in het seizoen 2021-2022 moet er bij de clubs een hoofdtrainer op het veld staan.
Everaerts is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Cranendonck. De ambities van de oefenmeester liggen wel hoger dan de 4e klasse, maar als Everaerts ergens een uitdaging in ziet dan stapt hij daar graag in:”Ik ben de uitdaging aangegaan om bij FC Cranendonck iets moois te gaan neerzetten maar helaas heeft de 1e corona golf roet in ons sportieve seizoen gegooid, nu is het -na pas 2 wedstrijden gespeeld te hebben-  een vreemd seizoen voor allen.  Wat het na dit seizoen gaat brengen zal de tijd ons leren."

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


William Hoeymans
22 november 20:39
Komt allemaal goed Ronny, heel veel succes. 👍
Herman schreur
22 november 13:30
Mooi interview je beschrijft hoe je bent endaar is niets van gelogen ik heb maar de laatste 4 maanden van een seizoen met je mogen werken bij prinses Irene en je deed dat geweldig met passie en gedrevenheid. We kennen elkaar al een aantal jaren en hebben regelmatig contact, ik wens je veel succes.
Marc van Holten
21 november 21:37
Komt goed ronny sterte en succes
Anton Govaers
21 november 10:00
Ik ken Ronny al vanaf zijn jeugd het is een top kerel geworden vol met passie voor het voetballen en als hij ergens achter staat gaat hij dan ook voor de volle winst. Voetbal is zijn leven en wil dan ook alles eraan doen om zich zelf maar zeker de spelers waar hij mij werkt beter te maken.