Ronny Everaerts met nodige elan aan de slag bij De Valk

Deelacties:

Voetbaltrainer Ronny Everaerts is, na drie seizoenen FC Cranendonck te hebben getraind, aan de slag gegaan bij tweedeklasser De Valk. De 48-jarige trainer uit Best heeft een behoorlijke palmares opgebouwd, aangezien hij zijn 20e seizoen ingaat als hoofdtrainer in het amateurvoetbal.

Everaerts begon op 28-jarige leeftijd aan het avontuur als hoofdtrainer bij Hoogeloon, daarna volgde RKDSV, Rood Wit’67, EMK, Avanti’31, Wilhelmina Boys, Prinses Irene, FC Cranendonck en dit seizoen De Valk.
Naast het hoofdtrainerschap is Everaerts tevens docent bij de KNVB, waar hij trainers opleidt voor de cursus trainer/coach UEFA C en collega KNVB-docenten begeleid. Ook heeft hij in het buitenland gewerkt als trainer, waaronder in Japan en Polen. Een schat aan ervaring die de ambitieuze trainer nu kan etaleren bij De Valk.

Roerig
Everaerts heeft het stokje overgenomen van TC-lid Huub Vermeulen. De oud-trainer van o.a. Bladella en Unitas’59 had in 2020 afscheid genomen van het trainerschap in het amateurvoetbal, vanwege zijn werkzaamheden voor PSV. Vermeulen gaf destijds 'direct' aan om tijdelijk als interim-trainer aan de slag te gaan en dat de club snel op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. De club kon geen geschikte kandidaat vinden en Vermeulen zat het hele seizoen op de bank bij de tweedeklasser.

Nieuwe start
Met Everaerts heeft De Valk een trainer binnengehaald waar het voetbal voorop en centraal staat. Zijn kennis, fanatisme en gedrevenheid zijn de kenmerken van hem als voetbaltrainer. Daarom gaf Everaerts al vroegtijdig aan dat hij FC Cranendonck na drie seizoenen ging verlaten. De club wilde graag verder, maar de trainer wilde (weer) graag hogerop. “Ik ben in het verleden al actief geweest op eerste en tweede klasseniveau. Je kunt dan dieper ingaan op bepaalde tactische verwachtingen van je spelers en dat geeft mij als trainer ook het gevoel dat er nog meer van me wordt verlangd. Dit houdt mij scherp en tevens ligt op een hoger niveau vooral het accent op 'waar het omdraait' en dat is het voetbal”.

De Valk kreeg behoorlijk wat sollicitatiebrieven binnen voor de openstaande vacature. Uiteindelijk koos de club voor Everaerts: “Vanaf het eerste gesprek met de technische commissie en het bestuur voelde het als een warm bad. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een mooie uitdaging met een goede spelersgroep met groeimogelijkheden. Kijken of we op termijn zowel het eerste als het tweede naar een hoger plan kunnen brengen bij deze mooie historische club.”

De tweedeklasser heeft een tallentvolle spelersgroep. De sterkhouders zijn, ondanks interesse van andere clubs, binnenboord gehouden en daarnaast versterkte de club zich met Rheda el Bakkali (Gestel), Antonio Balta (Unitas’59) en Sherry Kindo Kamara (Brabantia). Een spelersgroep die dit seizoen hoge ogen kan gooien in de tweede klasse: “We hebben een uitgebalanceerde groep, waarin de concurrentie groter is dan vorig jaar. Dit betekent dat iedereen continu scherp moet zijn tijdens trainingen en wedstrijden. Voor mij als trainer en voor ons als complete staf de taak om dit te managen. Geen gemakkelijke opdracht, maar wel een die we graag aangaan."

Na plaatsing voor de tweede ronde Districtsbeker start De Valk komende zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen MVC'19 uit Maasbree.  De club uit Limburg werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de 3e klasse C. 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piet Leenders
25 september 13:31
Ronny succes en veel plezier.
Jeroen Vermaas
22 september 9:19
Ronnie en de valk op na een mooi seizoen. Succes en veel plezier.
Herman schreur
22 september 8:26
Ronny heel veel succes komend seizoen!
Betsie
20 september 23:46
Top Ronny, ook dit gaat je lukken, samen met 'n goed team en jouw doorzettingsvermogen, alle vertrouwen ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
Ed Cuijpers
20 september 18:31
Succes Ronny bij deze prachtige en gezellige club! Hup de Valk, als ge wint dan zal'k....zuipen!
Gerard van Leerdam
20 september 17:13
Succes Ronny met de Valk in de 2e klasse
Marco van den Braken
20 september 13:47
Ronnie en de Valk, succes komend seizoen in de competitie!
Frits
20 september 11:50
Succes in deze mooie klasse. Met deze selectie is promotie mogelijk als het potentieel eruit komt.