Ron de Kort: 'ik kijk terug op een hele mooie tijd bij De Bocht'80'

Deel dit bericht via:

De meeste trainers zijn al eens de revue gepasseerd op Amateurvoetbaleindhoven, met interviews die voetbal gerelateerd zijn/waren aan de club waar ze werkzaam zijn/waren.

Via deze rubriek willen we de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Ron de Kort, die de afgelopen drie jaar werkzaam was als hoofdtrainer bij De Bocht’80 en komend seizoen aan het roer staat bij vierdeklasser HMVV.

De Kort verruilde in 2017 vierdeklasser Hoogeloon voor vijfdeklasser De Bocht’80. De club had grootste plannen om snel een stap te maken naar een hoger niveau. Met het aanstellen van De Kort als hoofdtrainer, en met de komst van enkele spelers van buitenaf, waren de verwachtingen hoog. Maar anno 2020 bivakkeert De Bocht’80 nog steeds in de vijfde klasse en door de Corona-crisis en bepalingen van de KNVB komt daar in het nieuwe seizoen geen verandering in.

We stellen de voetbaltrainer uit Oirschot een aantal vragen.

Stel je even nader voor:
Ron de Kort, ondertussen 49 jaren oud. Ik woon samen met Corine en we hebben een zoon van dertien jaar. Voetballiefhebber pur sang: Ajax, Oranje en FC Barcelona.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam op basisschool ‘De Spaaihoeve’ in Eindhoven. Hier ben ik fulltime conciërge. Dit werk doe ik al dertien jaar, eerst tien jaar op basisschool ‘De Bijenkorf’ en nu drie jaar op ‘De Spaaihoeve’.

Je loopbaan als voetballer en trainer:
Als voetballer heb ik alle jeugdteams bij Oirschot Vooruit doorlopen. Later maakte ik de overstap naar de selectie en daar heb ik tot mijn 31e jaar gevoetbald. Tijdens mijn carrière als voetballer ben ik begonnen met mijn trainersopleiding. Ik was al een aantal jaren actief als jeugdtrainer binnen de club, waardoor ik ben gestart met de opleiding jeugdvoetbaltrainer (JVT). Pieter Tuns was mijn docent en hij heeft mij later voorgedragen om bij RKSV Schijndel aan de slag te gaan trainer.

Na vier seizoenen als jeugdtrainer te hebben gewerkt bij Oirschot Vooruit, maakte ik de overstap naar RKSV Schijndel. Ik heb bij deze supermooie vereniging zes jaar mogen werken. Tijdens deze periode heb ik ook mijn UEFA-C en UEFA-B diploma gehaald. Na tien jaar de jeugd te hebben getraind, wilde ik graag de stap maken naar de senioren. Na de jeugd bij RKSV Schijndel keerde ik terug bij Oirschot Vooruit, waar ik twee seizoenen het tweede elftal heb getraind.

Vervolgens maakte ik bij DVS mijn debuut als hoofdtrainer. Daar heb ik drie mooie jaren gekend. Na DVS ben ik twee jaar hoofdtrainer geweest bij RKVV Bergeijk. Na vijf jaar hoofdtrainerschap, werd ik benaderd om terug te keren bij Oirschot Vooruit voor hoofdtrainer. Daar heb ik in totaal drie jaar gewerkt. Ik ben daarna nog drie jaar hoofdtrainer bij DOSL in Leende geweest. Mooie club met prachtige clubmensen en veel gezelligheid.

Na DOSL ben ik overgestapt naar SVSOS. Een echt dorps clubke met ook heel veel gezelligheid. Na een seizoen SVSOS ben ik naar VV Hoogeloon gegaan. Hier ben ik met veel ambitie en fanatisme aan de slag gegaan. Het was een zeer jonge groep met links en rechts wat routine. Het was een geslaagd jaar, met de nodige optredens in de kantine na een gewonnen Super Sundaywedstrijd.

Toen werd ik benaderd door De Bocht’80. De club had een goed plan, waarin ik me als trainer kon vinden. Daarnaast ligt het sportpark bij mij om de hoek, dus met de fiets naar de club. Ik tekende direct een contract voor drie jaar. Helaas heb ik promotie niet kunnen bewerkstelligen, maar toch kijk ik terug op een hele mooie tijd. Het is een prachtige club, waar veel mensen laagdunkend over praten, maar alles is er super geregeld. Na deze drie mooie jaren is het tijd voor een nieuwe uitdaging bij HMVV. Hier heb ik dan ook erg veel zin in.

Vanwaar de keuze voor HMVV?
|Mooie, gezellige vereniging die speelt in de Kempen. Een echte dorpsclub, die voor mij als voetbaltrainer het beste past.

Waarom heeft HMVV voor Ron de Kort gekozen?
Dat moet je aan het bestuur, begeleiding en spelersraad van HMVV vragen. Maar de gesprekken verliepen heel positief en voor mij gaf dat ‘direct’ een goed gevoel om een samenwerking aan te gaan.

HMVV past bij mij als trainer, omdat…?
HMVV wordt geleid door gewone mensen die met passie en veel fanatisme over de club waken. Dit maakt HMVV tot geduchte tegenstander. Daarnaast straalt de club gezelligheid en saamhorigheid uit.

Met wat voor een gevoel ga je De Bocht’80 na drie seizoenen verlaten?
Met pijn in mijn hart!!  Ik voel me zeer thuis bij deze club. Er wordt vaak lacherig gedaan over De Bocht’80, niets is minder waar! Het is een mooie club, waar alles goed geregeld is. Iedereen bij De Bocht’80 is direct betrokken. Ik wil dan ook iedereen bedanken binnen de club voor het getoonde vertrouwen, de gezelligheid en het fanatisme dat er achter deze club schuilt.

Wat wil je het amateurvoetbal nog meegeven voor de toekomst?
Ik denk dat we in deze moeilijke tijd goed gedrag en respect met elkaar moeten delen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Nicky Gielen
12 mei 23:31
Topper!!
Ton
09 mei 22:35
Mooi verhaal Ron, Succes bij HMVV
Herman schreur
07 mei 8:38
Ron heel veel succes met je nieuwe uitdaging