Roland Schuermans: 'ik vond zelf dat het nog geen tijd was om afscheid te nemen'

Deel dit bericht via:

Roland Schuermans neemt na het lopende seizoen afscheid van EFC Eersel en geeft zijn trainerscarrière een vervolg bij Oirschot Vooruit. Het was opmerkelijk te noemen dat het contract van Schuermans bij EFC niet verlengd werd, aangezien hij met die club vorig seizoen promotie naar de eerste klasse afdwong.
(Door Nick Dierckx)
“Mijn contract werd niet verlengd, dat was zeer opvallend”, geeft Schuermans in gesprek met AmateurvoetbalEindhoven aan. “De club gaf aan dat ze eigenlijk nooit langer dan drie jaar met een trainer in zee gaan. Als drie keer het contract met één jaar wordt verlengd, krijgt de trainer een vast dienstverband.”

En zo scheiden na drie seizoenen de wegen van Schuermans en EFC. “Normaliter vind ik drie jaar ook een mooie tijd geweest, maar al met al heb ik hier maar een jaar en negen maanden mogen trainen. In die tijd ging alles goed, speelt EFC een herkenbaar spelletje én hebben we resultaten behaald. Dus ik vond zelf dat het nog geen tijd was om afscheid te nemen, maar de club koos daar helaas wel voor.”

Oirschot Vooruit
Toch duurde het niet lang voor Schuermans een nieuwe club vond. Vanaf het komende seizoen volgt hij Piet Drijvers op bij Oirschot Vooruit, die daar zeven jaar lang voor de groep stond. “In Oirschot ligt weer een mooie uitdaging voor mij. Er komt een jonge lichting aan en er staat nu al een piepjong team.” Het is de taak van Schuermans om een balans te vinden in het team en om zo snel mogelijk terug te keren naar de eerste klasse. “De kwaliteit is in die mate aanwezig dat het mogelijk moet zijn om bovenin de tweede klasse mee te draaien. Er zit nog rek in Oirschot Vooruit en in mij gelukkig ook, dus dan is het goed.”

Schuermans werd door Oirschot zelf benaderd voor de functie. “Ik werd er vanuit Oirschot op geattendeerd om mijn cv eens op te sturen. Dat heb ik gedaan en we hebben een gesprek gehad. Met de jongens zelf, de selectieraad en de technische mensen zaten we meteen op één lijn. Het was snel beklonken.” De manier waarop hij moet vertrekken is voor Schuermans niet prettig, maar toch verlaat hij Eersel niet via de achterdeur. “Vanuit de club komen gelukkig een hoop positieve geluiden en de spelersgroep wilde eigenlijk ook nog wel een jaartje doorgaan. Kijk, als de spelersgroep aangeeft dat ze de kop van de trainer beu zijn en iets anders willen, dan is de motivatie om te gaan natuurlijk anders.”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Alex
29 januari 8:52
Toptrainer en bovenal prettig mens
Oirschot Vooruit
25 januari 20:41
Van harte welkom Roland, we gaan er iets moois van maken!
hein paridaans
25 januari 12:42
Helemaal eens , goed weer gegeven .
Hoop nog eens in een ander tijdperk zonder een pintje te pakken op onze gezondheid .