Robbert Verhoeven met Hapert vol aan de bak tegen Dommelen

Deel dit bericht via:

Door Willem-Jan Schampers
Na zijn ‘klus’ bij Rood Wit V. was hij vastbesloten om een jaartje niks te doen. Al snel begon het echter weer te kriebelen bij Robbert Verhoeven. Hij miste het voetbal en oriënteerde zich voorzichtig eens op ‘de markt’. Hapert leek hem wel een leuke club en omdat hij al in een vroeg stadium wist dat trainer Peter Jonkman daar weg ging, ging hij eens kijken bij de derdeklasser. En de rest is historie… Verhoeven begint zondag met Hapert aan de competitie. Uit bij Dommelen.

“Ik zag potentie in de spelersgroep en de sfeer bij Hapert sprak me meteen aan. Het is een ‘dorpse club’, met ambitie om zo goed mogelijk te presteren. Met eigen jongens. Na een gesprek met de technische commissie en ook enkele spelers, waren we er snel uit. En als je Peter Jonkman opvolgt, weet je dat er een goede organisatie staat en een gemotiveerde selectie. Jammer alleen dat Yorick van Veldhoven, vanwege drukke werkzaamheden, heeft besloten te stoppen. Zijn doelpunten gaan we toch missen het komende seizoen.”

Aanvallend is er dus nog wat werk te verrichten, aldus Verhoeven. Verdedigend en op het middenveld maak ik me niet zoveel zorgen. In de aanval hebben we verschillende spelers die kunnen scoren, maar tot nu toe is het nog wat wisselvallig in de voorbereiding. Met name het creëren van kansen kan nog beter. Zo winnen we met 1-0 van Braakhuizen, maar krijgen wel met 5-1 op onze broek tegen RKVVO. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dit – als het eenmaal gaat lopen – ook goed gaat komen. We hebben genoeg scorend vermogen, maar moeten wel kansrijk voor het doel van de tegenstander komen.”

Corona
Het is sowieso een vreemde aanloop naar het nieuwe seizoen geweest. Verhoeven: “Plotseling kwam de competitie stil te liggen. Hierdoor had ik wel alle gelegenheid om kennis te maken met de spelers en kwam ik al wat meer te weten over hun favoriete plek op het veld en hoe zij graag spelen en kon ik mijn spelwijze uitleggen. Toen we op een gegeven moment weer mochten gaan trainen, heb ik Peter gevraagd of het oké was dat ik het stokje al overnam. Dit was geen probleem en zo hebben we toch verschillende keren kunnen trainen. Eerst gewoon bij Hapert en daarna op het kunstgras van Rood Wit V. En na de vakantie, zijn we in augustus weer van start gegaan.”

In het bekertoernooi overleefde Hapert de eerste ronde niet. Van Den Dungen werd met 3-0 verloren, waarna werd gewonnen van DOSKO’32 (2-0) en Steensel (1-0). “Ik denk dat we wel klaar zijn voor de competitie”, oordeelt Verhoeven. “We mogen meteen vol aan de bak. Dommelen is gepromoveerd uit de vierde klasse en heeft een goed team. Ik denk dat we zo’n beetje gelijkwaardig zijn aan elkaar. Het is zaak om de eerste wedstrijden wat punten bij elkaar te sprokkelen. Na Dommelen volgt immers Wilhelmina Boys en dan drie streekderby’s tegen Hoogeloon, Bladella en Reusel Sport. Dat zijn wedstrijden op zich, maar dan weten we wel al enigszins waar we staan.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?