RKVVO wint zaterdagavondduel van SV Valkenswaard

De eerste 3-punter voor RKVVO in 2020!
Het was nat en koud op sportpark Heikant bij het duel in de middenmoot van 2F. RKVVO had wel iets recht te zetten. Na een aantal verliespartijen op een rij was men gebrand op een goed resultaat tegen Valkenswaard.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Voornamelijk hard en onzorgvuldig spel van beide ploegen bracht nauwelijks gevaar voor beide doelen. Beide ploegen noteerden slechts een grote kans waarbij RKVVO nog het dichtst bij de openingstreffer was maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Valkenswaard kwam niet verder dan een verdwaald afstandsschot.

In de tweede helft was RKVVO duidelijk de bovenliggende partij. Er ontstonden gevaarlijke situaties voor het doel van Valkenswaard en uit een van die situaties scoorde Martijn van Dijk maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Ondanks dat de scheidsrechter in eerste instantie naar de middenstip had gewezen werd op appelleren van de grensrechter volkomen onterecht dit doelpunt in tweede instantie afgekeurd. Het leek het startsignaal voor RKVVO om er nog een schepje bovenop te gooien. Twee minuten volstonden uiteindelijk om Valkenswaard te vloeren. Allereerst was er Benn Soetens die uit een corner de 1-0 tegen de touwen werkte in de 76e minuut en amper een minuut later gevolgd door Bart Sanders die op een pass uit de achterhoede twee verdedigers van Valkenswaard te slim af was en in de verre hoek de 2-0 liet aantekenen. Wedstrijd gespeeld. Valkenswaard was niet meer bij machte om de wedstrijd te kantelen en zo werden de drie punten in eigen huis gehouden voor RKVVO.