RKVVO toonaangevend in 2e klasse F

Deel dit bericht via:

RKVVO kent een geweldige start in de competitie. Na vier gespeelde wedstrijden behaalde de ploeg van Matthijn Hoogduijn de maximale score en wist het al 15 keer het doel van de tegenstander te vinden, daarnaast kreeg het slechts twee doelpunten tegen.

Matthijn Hoogduijn is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij de tweedeklasser. Na zijn periode als trainer van het tweede elftal bij Wittenhorst en DBS werd Hoogduijn in 2017 aangesteld als trainer van RKVVO 2. Een jaar later -in 2018- werd Hoogduijn doorgeschoven naar het vaandelteam. 

Afgelopen seizoen, in zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke, bereikte Hoogduijn de finale van de nacompetitie, waar het wat ‘ongelukkig’ verloor het Wilhelmina’08. Hoogduijn kan dan ook terugkijken op een goed eerste seizoen als hoofdtrainer. Zijn werkwijze sluit goed aan bij de jonge spelersgroep, en deze lijn trekt hij door in het huidige seizoen. Na vier wedstrijden staat RKVVO overtuigend bovenaan in de competitie.

Opleiding
RKVVO heeft een gedegen opleiding staan binnen de club. Alle selectie-elftallen in de jeugdopleiding spelen allen op een hoog niveau. Maikel Zwegers staat sinds 2017 aan het roer als Hoofd Jeugdopleidingen binnen de club. Naast zijn visie en kennis heeft Zwegers een belangrijke functie om de juiste poppetjes op de juiste plaats neer te zetten. Met het aanstellen van Matthijn Hoogduijn heeft hij een grote rol gespeeld.  Zwegers was overtuigd van de kwaliteiten Hoogduijn en was een groot voorstander om Hoogduijn door te schuiven naar het eerste elftal. Zwegers ”met het doorschuiven van Matthijn hebben we gekozen voor kwaliteit welke reeds binnen de vereniging aanwezig was”

Met het huidige eerste elftal kan RKVVO verder bouwen aan de toekomst. Doorstroming vanuit de jeugd heeft de hoogste prioriteit en dat ziet er voor de komende tijd goed uit. Zwegers:” de ambitie van de vereniging is om met eigen opgeleide spelers zo hoog mogelijk te spelen. Om dit te kunnen blijven realiseren werken we wekelijks hard met het jeugdkader om onze spelers te blijven ontwikkelen, zonder daarbij het plezier in het spelletje te verliezen”.

EFC
Zondag krijgt de koploper het sterk geachte EFC op bezoek. In deze wedstrijd kan RKVVO laten zien dat het terecht bovenaan staat in de 2e klasse F.  De jonge ploeg van Hoogduijn kan zich gaan meten tegen de meer ervaren ploeg als EFC.

2e klasse F: Zondag 20 oktober, 14.30 uur.
RKVVO - EFC

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
17 oktober 18:00
Ik ben het helemaal eens met onderstaande kenner.
Het succes van het nu zo succesvolle en getalenteerde eerste elftal is de verdienste van trainers die de jongens trainden in hun jongeren jaren. Het is zeker niet de verdienste van de huidige jeugdopleiding
Kenner
16 oktober 10:46
15 jaar geleden is hiervoor de basis gelegd , huidige team speelden in hoogste f en e jeugdelftallen , de beste gingen na psv en Willem 2, sommige kwamen terug en andere werden prof, rkvvo heeft altijd goede jeugd gehad , fijne en warme club, zou mooi zijn als ze ooit de 1e klasse halen met eigen jeugd. Huidige trainers zijn goed bezig ga zo door