RKVVO - Someren: 0-7

Someren maat(je) te groot voor RKVVO
Een wedstrijd om snel te vergeten. Someren was vanaf de start een maat te groot voor ons vaandelelftal. Someren was veel feller aan de bal en alle ‘afvallende’ ballen werden gedurende de gehele wedstrijd een prooi voor de spelers uit Someren. Eigenlijk heeft RKVVO geen enkele kansen weten te creëren gedurende de gehele wedstrijd en dat baart nog de meeste zorgen. Het elftal heeft dringend behoefte aan een succes en nieuwe impulsen vanuit de spelersgroep om het tij te keren.

De doelpunten voor Someren in de eerste helft kwamen voort uit slecht verdedigingswerk en onvoldoende alertheid bij dode spelmomenten. In de 9de minuut kon de spits van Someren vrij inkloppen bij een corner binnen de 5 meter en in de 27ste minuut werd er slordig uitverdedigd waarna Wouter Verhoeven werd gepasseerd in de verre hoek. Gezien de felheid van Someren en de onmacht op het veld bij RKVVO was de wedstrijd eigenlijk op dat moment al gespeeld.

In de tweede helft werd RKVVO in het begin iets sterker en golfde het spel een fase op en neer. Totdat door een terugspeelbal in de 64ste minuut de spits van Someren in stelling werd gebracht en de 0-3 op het bord stond. Vanaf dat moment was de wedstrijd echt gelopen. RKVVO geloofde er niet meer in en Someren volharde in de aanvalsdrift. Vanaf de 78ste minuut liep de score verder op van 0-3 tot uiteindelijk 0-7. RKVVO stortte als elftal volledig in elkaar en de wissels konden de neergang niet keren.

Een wedstrijd om snel te vergeten en het vizier te richten op Valkenswaard, de volgende tegenstander. Voor het gehele elftal de klus om de komende week de kopjes weer fris te krijgen en de juiste tactiek te vinden om het eerste succes dan maar in Valkenswaard op te halen.

Opstelling RKVVO: Verhoeven, Rijkers, Mol, van Reijen, Soetens, Sanders (van Bussel), Verhoeven, van Sambeek, Jongenelen, van Dijk (Oosterbosch), Soetens (Dirks).

Someren overklast RKVVO
(verslag Someren)
Veldhoven - Someren won alle eerdere ontmoetingen in Oers, maar zo eenvoudig als deze keer ging het tegen RKVVO nog nooit. Centrumverdediger Nick de Louw kopte zijn team op een 0-1 voorsprong en broer Koen bepaalde de ruststand op 0-2. Na een uur spelen, begon het bij Someren te draaien en vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Invaller Tim van den Boomen was in een klein half uur drie keer trefzeker en via Luc Bouwmans en Justin Hoeben liep Someren uit naar een 0-7 overwinning.

De gasten begonnen goed, en kwamen al na negen minuten op voorsprong toen Nick de Louw de bal binnenkopte uit een hoekschop van Luuk Hoeben. Binnen het half uur kregen Luc Bouwmans en Koen de Louw kansen om de voorsprong uit te breiden, maar doelman Verhoeven voorkwam dat met goed ingrijpen. In de 28ste minuut had hij echter geen verweer op de inzet van Koen de Louw, die goed werd bediend door Luc Bouwmans, 0-2. Someren was nog voor rust dichtbij de 0-3: na een mooie aanval wist Devi Fondon de keeper met een geplaatst schot te verschalken, maar de bal belandde op de paal.

De start van de tweede helft was niet groots, maar na een uur spelen  maakte Tim van den Boomen (deze keer niet in de basis gestart) zijn opwachting. De jonge aanvaller zette met zijn eerste balcontact direct de 0-3 op het scorebord. Een kwartier voor tijd belandde een goede voorzet van Koen de Louw voor de voeten van Luc Bouwmans, die uithaalde en de paal trof. De rebound van Koen werd van de lijn gehaald. Kort daarna viel alsnog de vierde treffer; Niels Schweren reageerde het snelst in een scrimmage voor het doel.

Invaller Bart Hurkmans was ook nog bijna succesvol, maar zag zijn schot rakelings over het doel verdwijnen. In de slotfase vielen er nog drie doelpunten. Justin Hoeben kwam goed voor zijn verdediger en scoorde na een goed aangesneden voorzet van Koen, de 0-5. Even later was Justin de aangever en scoorde Tim van den Boomen zijn tweede treffer. Daarna bekroonde Tim zijn invalbeurt met een pure hattrick en bepaalde zo de eindstand op 0-7.

Op zondag 17 oktober speelt Someren op De Potacker tegen kampioenskandidaat Mierlo-Hout. De Houtenaren wonnen met 1-0 van Rood Wit Veldhoven en zijn nog zonder puntenverlies.

Spelers Someren: Sil Joosten, Ron van Stratum (73 Gjalt Burger), Nick de Louw, Niels Schweren, Wesley van den Boomen, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans (80 Bart Hurkmans), Max Sonnemans, Devi Fondon (63 Tim van den Boomen), Koen de Louw, Justin Hoeben.