RKVVO kan tegen Marvilde eerste periodetitel pakken

Deel dit bericht via:

(door Willem-Jan Schampers) Met zes doelpunten is Martijn van Dijk momenteel topscorer van RKVVO. De vleugelaanvaller is, evenals zijn ploeggenoten, bezig aan een uitstekende competitiestart.
Van de zeven wedstrijden werden er zes gewonnen. Alleen tegen EFC werd met 0-3 verloren. Door deze resultaten staat RKVVO eerste in de tweede klasse F en kan zondag – bij winst tegen dorpsgenoot Marvilde – de eerste periodetitel pakken.

“Het gaat inderdaad heel lekker”, lacht Van Dijk. “Als we vooraf hadden gezegd dat we achttien punten zouden hebben na zeven duels, zouden we voor gek zijn verklaard. Haha! Weet je, vorig seizoen hebben we het ook heel goed gedaan en haalden we zelfs de finale van de nacompetitie. Die lijn hebben we nu doorgezet. We hebben een brede selectie en blessures en/of vakanties kunnen we relatief gemakkelijk opvangen.

Goed voorbeeld was afgelopen zondag, toen doelman Willem Huijbers (vervanger van de ook al geblesseerde Wouter Verhoeven, red.) noodgedwongen moest worden vervangen door Stef Biscop, normaal onder de lat bij JO17-1. Van Dijk: “Pas zestien jaar, maar hij deed het hartstikke goed. We zitten sowieso goed in onze keepers. Sven van den Oever was vorige seizoen natuurlijk top en toen hij aangaf dat hij voor zijn studie naar de Verenigde Staten zou gaan, hadden veel mensen zoiets van ‘oei en nu?’. Maar zijn opvolgers doen het prima. Ze zijn er mede verantwoordelijk voor dat we pas zes doelpunten tegen hebben.”

Teamspirit
Op de vraag of RKVVO toe is aan een stapje hoger, reageert Van Dijk enigszins aarzelend. “Ik denk het wel, maar tegelijkertijd laten we af en toe laten dat we er nog niet klaar voor zijn. Bijvoorbeeld tegen Rood Wit V. Toen was het bijzonder moeizaam. En ook tegen EFC kwamen we te kort. Ik vind echter wel dat we zijn gegroeid. Ook als enkele sterkhouders, door omstandigheden, niet aanwezig zijn, kunnen we terugvallen op een uitstekende teamspirit en technische en tactische kwaliteiten. En hierin speelt onze trainer Matthijn Hoogduijn een belangrijke rol. Hij heeft een duidelijke visie voor ogen en maakt ons écht beter.”

RKVVO is een tegenstander die moeilijk is te kloppen. “We proberen van achteruit op te bouwen en met ons sterk middenveld en snelle aanvallers proberen we elke wedstrijd ons eigen spel te spelen. Blijkbaar hebben de andere ploegen hier de nodige moeite mee. Als we het goed uitvoeren tenminste. Natuurlijk is dit geen garantie dat we zondag ook zomaar even van Marvilde winnen. In tegendeel. Het wordt een zwaar potje. Marvilde heeft enkele hele goede spelers gehaald. Dat ze slechts achtste staan, zegt me niet zoveel. Vooraf hebben we gezegd dat we minimaal een periodetitel wilden winnen. Als dit zondag al kan, zullen we het niet nalaten!”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Marvilde 1
07 november 10:23
Zondag tweede nederlaag tegen ons en helemaal niks nada periodetitel in Oers.
Fanclubhandsdijk
06 november 19:04
Helemaal mee eens.. de jongens zijn op de goede weg!