RKVVO geeft niet thuis op bezoek bij Marvilde

Deel dit bericht via:

Slechts een overwinning was er nodig voor RKVVO om de periodetitel in de Tweede Klasse F te pakken. Maar een 4-1 nederlaag bij Marvilde zorgt ervoor dat het voorlopig nog niet zover is.

De opdracht leek simpel voor RKVVO. Als het zou winnen dan was de eerste periodetitel binnen. En dus verwachtte iedereen een scherpe ploeg aan de start van de wedstrijd. Maar het tegenovergestelde gebeurde op het hoofdveld van Marvilde. “We hebben ze vanaf het begin bij de strot gegrepen”, grijnst Marvilde aanvaller Max van den Akker na afloop. “Vooraf hadden wij dit niet verwacht. Maar we waren extra gemotiveerd omdat zij bovenaan staan en het toch een derby is. RKVVO is er eigenlijk vandaag niet aangekomen”, besluit Van den Akker tot slot

Matig eerste helft
Het spel in de eerste helft liet van beide kanten te wensen over. RKVVO kon voetballend weinig weerstand bieden aan Marvilde. De thuisploeg kon op haar beurt de beperkte mogelijkheden die het kreeg, niet omzetten in een doelpunt. Vlak voor rust kreeg het wel de beste kans van de eerste helft toen Max van den Akker zijn inzet op de paal terecht zag komen. Maar verder bleef het gewenste spektakel bij de derby uit in de eerste 45 minuten.

Doelpuntrijk tweede bedrijf
Na de rust kwam er wel meer leven in de brouwerij. RKVVO leek even wat meer grip op de wedstrijd te krijgen maar al na zes minuten in de tweede helft was het Max van den Akker die geblunder in de achterhoede bij de bezoekers wist af te straffen. Tien minuten later stond de verdediging van RKVVO wederom te schutteren. Salim Zeroual profiteerde hier optimaal van en bracht Marvilde op een comfortabele 2-0 voorsprong.

RKVVO probeerde er het beste van te maken, maar Marvilde gaf weinig weg. De thuisploeg liep in de slotfase nog verder weg van RKVVO. Ties Bazelmans liet de 3-0 noteren op het scorebord. RKVVO wist de eer nog te redden door een doelpunt van Bart Sanders, maar luttele seconden later moest het alsnog een tegendoelpunt slikken. Dave Jongelen verschalkte zijn eigen doelman met een kopbal waardoor het slotakkoord voor de gastheren was.

Hoogduijn teleurgesteld
De cijfers waren duidelijk en dus liet RKVVO-trainer Matthijn Hoogduijn duidelijk zijn teleurstelling blijken richting zijn ploeg na afloop. “Het was gewoon te mager van onze kant. Voetballend kwamen we er vandaag niet aan te pas. En daar moeten wij het van hebben. Lange ballen hebben bij ons niet veel zin. Maar de echte wil om te winnen leek vandaag ook niet echt aanwezig te zijn. Maar Marvilde verdient wel de credits hoe zij ons hebben bestreden vandaag.”

Helemaal kansloos is de ploeg van Hoogduijn niet met het oog op de periodetitel. Waar Mierlo-Hout definitief is afgehaakt, kan alleen EFC nog roet in het eten gooien. EFC moet de gestaakte wedstrijd tegen Beerse Boys in december nog uitspelen. “We zitten nu in de wachtkamer. EFC moet met drie doelpunten verschil winnen om de periode binnen te halen. Daar hebben wij geen invloed op. Wij zullen de komende tijd onze rug moeten rechten. Deze wedstrijd is in ieder geval een teken aan de wand dat het beter moet.”

Opstellingen

Marvilde: 1. Sam van Rooij, 3. Wouter van Vark, 4. Mark van Doorn, 6. Clint van Doorn, 7. Jelle Born, 8. Dennis van de Weijer, 9. Max van den Akker, 11. Tayfun Yilmaz (20. Jens Kantelberg), 12. Ties Bazelmans, 25. Salim Zeroual (21. Luc Martens), 28. Robbert Born

RKVVO: 1. Willem Huijbers, 3. Jetze Beelen (11. Bram van der Velden), 4. Jasper Mol, 7. Luuk Soetens, 8. Bas van Doormalen (17. Jordan Bujitu), 9. Bart Sanders, 10. Thijs Offermeijer, 12. Dave Jongelen, 14. Nigel Kempers, 15. Martijn van Dijk, 16. Benn Soetens

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Gerard Verhagen)