RKSV Nuenen verliest finale Districtsbeker na strafschoppen

RKSV Nuenen heeft vanmiddag in Dinteloord geen beslag kunnen leggen op de  Districtsbeker. In een bloedstollende finale ging de ploeg van Ruud van der Rijt na strafschoppen onderuit tegen derdeklasser Groen Wit uit Breda.

Niveau
Wie dacht dat het een eenvoudige middag zou worden voor de 4e Divisionist kwam bedrogen uit. Groen Wit toonde aan dat het niet voor niets de finale had bereikt.

Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar tot echt grote kansen kwamen de finalisten niet. Ruststand 0-0.
Na rust kwam RKSV Nuenen beter uit de kleedkamer en drukte de ploeg uit Breda terug. Het overwicht kon RKSV Nuenen omzetten in een aantal kansen. Zo raakte Antoni Forner Cuenca in de 55e minuut de lat en even later werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarna bleef RKSV Nuenen de bovenliggende partij en Groen Wit kwam de eigen helft niet meer af, maar tot scoren kwam RKSV Nuenen niet en de eindstand bleef na 90 minuten voetballen steken op 0-0, waardoor beide ploegen gingen verlengen.

In de verlenging eenzelfde spelbeeld als de tweede helft.
RKSV Nuenen bleef aandringen maar het hard werkende Groen Wit bleef op de been. Na 101 minuten voetballen kwam dan eindelijk de 1-0 op het scorebord voor RKSV Nuenen. Antoni Forner Cuenca schoot afvallende bal feilloos binnen.

Ommezwaai
Gezien het wedstrijdbeeld leek RKSV Nuenen op rozen te zitten, maar daar dachten de Bredarenaren anders over. Uit het niets kwamen ze vroeg in de tweede helft van de verlenging langszij via een kopbal van Tijn van Galen. Na de gelijkmaker werd Groen Wit brutaler en RKSV Nuenen kwam even later goed weg toen een goed genomen vrijetrap rakelings naast ging. Na 120 minuten voetballen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht na een bloedstollende verlenging.

Strafschoppen moest de uiteindelijke winnaar brengen. Daarin was Groen Wit het koelbloedigst waardoor de beker naar Breda gaat.

Districtsbeker Zuid II
De finale in de regio Zuid II is gewonnen door SV Meersen. De 4e Divisionist was met 2-0 te sterk voor eersteklasser Chevremont.

Vin
18 mei 22:18
Kwestie van onderschatting
Jan
18 mei 22:00
Als je als divisionist niet van een 3e klasser kan winnen, verdien je ook geen beker
Rutger
18 mei 21:25
Beste Hans. Wat een vreemde reactie. De andere rondes staan toch los van deze wedstrijd?
Hans de Vries
18 mei 19:56
Uiteindelijk begrijpelijk en terecht ook, Nuenen alle rondes geluk of weinig tegenstand gehad, dus proficiat aan de tegenstander