Riethoven wint met miniem verschil van matig Tuldania

Er zijn van die dagen dat je als amateurvoetballer eigenlijk liever bij de warme kachel zou willen zitten. Misschien wel kijkend naar het begin van het WK of bingewatchend naar een spannende serie op Netflix. Aanvoerder Willem Tops van Riethoven verlangde na de wedstrijd tegen Tuldania (1-0 winst) vooral naar een hete douche, maar keek wel tevreden terug op het duel. "We hebben verdiend gewonnen, alleen maken we het onszelf veel te moeilijk."

Door Willem-Jan Schampers

Tops doelde op de paar grote kansen die Riethoven liet liggen. En vrijwel alle keren was het spits Stan Kolen die had moeten scoren. Vóór de rust miste verzuimde hij van dichtbij de bal in te koppen en in de tweede helft kreeg hij de bal op een presenteerblaad van Sander Snellens, maar schoot hij de bal naast. Gelukkig kon de lange aanvaller in de 51ste minuut ook juichen, toen hij bijtijds reageerde op een matig ingreep van doelman Jelle Verboven van Tuldania. Van dichtbij knalde Kolen de bal in het lege doel.

"Het is bekend dat we moeizaam scoren", aldus Tops. "We krijgen weinig doelpunten tegen, maar zijn voor het doel zelf ook niet koelbloedig genoeg. Vandaag breekt dit ons niet op, maar soms is het wel heel lastig en moet je nog alle zeilen bijzetten om de 1-0 over de streep te trekken." Overigens was het niet alleen Kolen die in kansrijke positie miste. Ook Koen Donkers en Tim van de Graaf kregen de bal niet voorbij doelman Verboven. Tussendoor raakte Van de Graaf ook nog de paal.

Aardige wedstrijd
Het was - ook voor de neutrale toeschouwer - een heel aardige wedstrijd om te zien. Het voetbal was zeker niet altijd goed, maar de inzet en de onderlinge strijd vergoedden veel. Beide teams zochten de aanval en probeerden vroeg op voorsprong te komen. Riethoven had de beste kans - via Kolen - maar ook Tuldania liet zich niet onverlet. Ook Martijn van Bakel was namens Riethoven dicht bij de openingstreffer, maar de behendige aanvaller schoot de bal via de vingertoppen van Tuldania-doelman Verboven naast.

Snel na de rust kwam Riethoven op 1-0. Een hard schot vanuit de tweede lijn werd door Verboven onvoldoende verwerkt. In de rebound was Kolen ter plaatse om simpel af te werken. Terwijl het steeds donkerder werd op sportpark Den Droevendaal, probeerde Riethoven de wedstrijd snel in het slot te gooien. Zoals gezegd was een aantal goede mogelijkheden aan Koen Donkers en Tim van de Graaf niet besteed.

High five
Tuldania zette hier nagenoeg niets tegenover. De bezoekers leden ontzettend veel balverlies en waren aanvallend opmachtig. Pas in de 88ste minuut moest Riethoven-doelman Erik Verhagen in actie komen. De lange sluitpost ranselde een afstandschot vakkundig uit zijn doel. De uitstekend leidende scheidsrechter Toon Loomans liet nog enkele minuten doorspelen, maar floot toen af. De blijdschap bij Riethoven was tekenend. De achterstand op koploper Vessem (winnaar van de eerste periode, red.) is aanzienlijk, maar de ploeg van trainer Guillaume van Wilgen blijft wel kansrijk voor de bovenste plaatsen.