Richtlijnen voor wedstrijden bij amateurvoetbal.

Deelacties:

De NOC*NSF heeft een protocol opgesteld voor trainingen en wedstrijden die voor de komende drie weken gelden. Dit geldt voor alle sporten binnen Nederland, dus ook voor het amateurvoetbal. 
Ondertussen heeft de KNVB ook een lijst samengesteld met veel gestelde vragen over de nieuwe maatregelen. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet. 

Algemeen protocol verantwoord sporten de landelijke richtlijnen van overheid en RIVM per 29 september, 18.00 uur.

Wedstrijden en trainingen
-Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen mogen aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek;
-Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit (training, oefenwedstrijd, wedstrijd);
-Richt de sportlocatie zo in en/of breng markeringen aan om te zorgen dat officials, vrijwilligers en sporters die moeten wachten voor een sportactiviteit de 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden;
-Denk na over de maximale aantallen personen die passen per ruimte, zodat sporters en toeschouwers de 1,5 meter afstand kunnen houden;

Gebruik douches
-Kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand. Houd hierbij rekening met de richtlijn om direct na een sportactiviteit de accommodatie te verlaten;

KNVB
Veel gestelde vragen na de nieuwe maatregelen van maandag 28 september.
Hieronder hebben we de belangrijkste vragen geselecteerd aangaande het amateurvoetbal.  

Wie is er wel welkom op het sportpark:
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen en 40 personen buiten ook voor het amateurvoetbal:
Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Is de pers/media welkom bij wedstrijden
Vanuit de huidige regelgeving is dit niet duidelijk. Bespreek de aanwezigheid van pers/media met de lokale autoriteiten. Hou het aantal in ieder geval beperkt. Zorg ervoor dat zij niet in contact komen met spelers en begeleiders en dat zij na de wedstrijd de accommodatie direct verlaten.

Zijn geblesseerde spelers welkom op het sportpark voor wedstrijden te bekijken
Nee. Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie.

Aanpassing
Aanpassing richtlijnen: Geblesseerde spelers tóch welkom op sportpark

KNVB past protocol aan
Afgelopen woensdag kwam de KNVB met een aantal bepalingen rondom wedstrijden. Daarin gaf het aan dat geblesseerde spelers wedstrijden van hun team tot en met 20 oktober niet mogen bekijken. KNVB: “Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie”.

Een dag later heeft de KNVB de regel aangepast en mogen geblesseerde spelers wel aanwezig bij wedstrijden. KNVB: “geblesseerde spelers zijn welkom omdat ze deel uitmaken van het teamproces bij wedstrijden”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?