Reusel Sport trekt aan het langste eind in topper tegen De Valk

Deelacties:

In een boeiende topper heeft Reusel Sport de drie punten op sportpark Den Hoek weten te behouden tegen koploper De Valk. Een fantastisch doelpunt van Wout Vosters in de tweede helft besliste de wedstrijd in het voordeel van Reusel Sport en bezorgde De Valk hiermee haar tweede seizoensnederlaag.

Door Marc Jansen
Beide ploegen hadden veel respect voor elkaar en hielden elkaar goed in bedwang. Na ruim een kwartier werd De Valk met Gideon Pieschel voor de eerste keer gevaarlijk met een schot dat voorlangs ging. Reusel Sport kreeg niet veel later een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Aanvaller Wout Vosters zag zijn inzet een meter naast gaan. Na een half uur kreeg uit een hoekschop Joran Vermeulen de kans om het Reuselse doel onder vuur te nemen, zijn schot smoorde in een overvol strafschopgebied. Aan het eind van de eerste helft bracht de Reuselse spelmaker Mathijs Bel de bal in het strafschopgebied en vond het hoofd van Jorg Dickens, die kon geen snelheid aan de bal meegeven waardoor de bal voor doelman Dennis Verhoeven eenvoudig opgepakt kon worden.

In de tweede helft was Mathijs Bel gelijk gevaarlijk namens Reusel Sport met een hard schot dat rakelings over het Valkenswaardse doel scheerde. Daarna leek De Valk steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen, middenvelder Mauro van Houtum zette Reusel Sport doelman Brent van der Heijden als eerste met een venijnig schot aan het werk. Vlak daarna zette Appie Azmani de diepgaande Alberto Puts in scoringspositie, maar zijn inzet ging ruim naast het doel.

Na ruim een uur spelen was het de Reuselse aanvaller Wout Vosters die de wedstrijd openbrak met een droge knal in de linkerbovenhoek waar doelman Dennis Verhoeven geen antwoord op had 1-0. De Valk schakelde een tandje bij en zag vijf minuten later Joran Vermeulen doorkomen over rechts, bereikte Appie Azmani die zijn inzet gekraakt zag worden en eenvoudig verwerkt kon worden. Uit een vrije trap van Robbert Born had doelman Brent van der Heijden wat meer moeite, maar hield zijn doel schoon. Reusel Sport bleef ook gevaarlijk, zo soleerde Jorg Dickens zich knap vrij en bediende Davy Verbaant die zijn inzet tot hoekschop verwerkt zag worden. Een minuut later was het weer uitblinker Mathijs Bel die het doel van De Valk onder vuur nam, maar doelman Dennis Verhoeven voorkwam een grotere achterstand. Een klein kwartier voor het einde kreeg Joran Vermeulen uit een voorzet van invaller Luuk Broers dé kans om De Valk weer naast Reusel Sport te schieten, maar de inzet van de clubtopscoorder ging hoog over. De Valk probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar de bal viel steeds net niet goed en bleef Reusel Sport knap overeind en was de tweede competitienederlaag voor De Valk een feit.

Zo is het door de nederlaag van De Valk weer ongemeen spannend aan de top van de 2de Klasse D, Oirschot Vooruit kende weinig moeite met Bladella en is De Valk weer tot op één verliespunt genaderd. Aankomend paasweekend is De Valk vrij, zondag 7 april staat de eerstvolgende wedstrijd geprogrammeerd met een uitwedstrijd tegen Geldrop op sportpark De Kievit om 14.30 uur.

REUSEL SPORT: Brent van der Heijden; Nick Wouters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Steef Vosters; Jorg Dickens, Mathijs Bel, Frenk Hendrikx(51. Juul van Gestel), Davy Verbaant(77. Lars Pijs); Wout Vosters, Dirk de Koning(81. Jens van den Borne)

DE VALK: Dennis Verhoeven; Alberto Puts, Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Robin Smets, Mauro van Houtum(66. Luuk Broers), Antonio Balta, Appie Azmani; Gideon Pieschel, Joran Vermeulen

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
27 maart 9:39
@neutrale, Ai ik voel je pijn en frustratiešŸ˜…
De Valk
26 maart 14:35
Nederlaag kan gebeuren. Oirschot heeft te veel interne problemen om het De Valk nog moeilijk te maken.
Neutrale
25 maart 16:35
Kijk naar doelsaldo van beide teams en naar de behaalde punten en dan zie wie de beste ploeg is .Dat het spel dan wat minder is als er op een aardappelveld moet spelen kan dan wel eens gebeuren toch.
Bart
25 maart 15:10
In Reusel malen ze er niet om dat het vertoonde spel vaak niet zo goed is. Enkele individuele toppers maken vaak het verschil en dat levert veel punten op. Mathijs Bel houden we graag nog in Reusel. Bij de Valk hoeft men ook niet hoog van de toren te blazen. Enkele spelers trekken de kar omdat ze bovengemiddeld zijn, maar er geen spraken van enige lijn in het spel.
Gijs Michiels
25 maart 12:22
Je kan ook zeggen bravo Marc Post . Als je 4 punten haalt tegen de koploper en de nummer 2 van die klasse ook 3 punten afsnoept , dan sta je terecht 3e in die klasse . Nogmaals knap van Reusel sport
Supporter
25 maart 9:07
Blijkbaar heeft de Valk moeite met clubs die niet vol de aanval zoeken. Reusel Sport zocht gedoseerd de aanval en trok daarom aan het langste eind met een prima doelpunt. De Valk ging enkel na de 1-0 op zoek naar een doelpunt. Voor de rest een afwachtende ploeg die probeert fouten af te straffen van de tegenstander. Reusel maakte echter geen fouten. Dus winst.
nog een neutrale
25 maart 8:42
De nrs 9 en 12 van reusel sp, waren de uitblinkers bij een overigens zeer verdedigend ingesteld Reusel. Maar als dat 3pnt opleverd waarom niet? De lengte achterin bij Reusel was sterk in luchtduels. Gelijkspel was overigens verdiend geweest.
SuppRSP
25 maart 2:56
Hey Despits. Ben jij wel in Reusel geweest. En wist je dat de Valk in t blauw speelde?? Geel Zwart was de betere en verdiend gewonnen
14
24 maart 23:16
Als je niet kan winnen moet je zorgen dat je niet verliest
De Valk
24 maart 21:26
De Valk speelde denk ik wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar ik kon nou ook niet zeggen dat Reusel goed speelde. Was erg verdedigend. Ik denk dat een gelijkspel wel het meest verdiend was voor beide teams. Nr 12 van Reusel die kan zeler wel een paar klasse hoger spelen.
Reusel supporter
24 maart 21:17
De Valk was wel beter. Hadden zeker een punt verdient.
Neutraal
24 maart 21:15
Reusel sport Best voetballende team in de 2e klasse met de beste speler in deze klasse.
@de spits
24 maart 21:12
Op basis waarvan verdiende de Valk het om te winnen? Op een paar schoten van buiten de zestien hebben ze niks gecreƫerd..
@De Spits
24 maart 21:09
Als je niet kan scoren verdien je het niet om te winnen.
De spits
24 maart 20:45
Supporter ben jij wel in Reusel geweest ?? Als er een club had verdiende om te winnen was het wel De Valk
Supporter
24 maart 19:20
Reusel verdient gewonnen.