Reusel Sport en Gestel uitgeschakeld, bizarre ontknopingen op andere velden

Donderdag 30 mei werd een dag waarop o.a. Reusel Sport en Gestel werden uitgeschakeld en waar op andere velden bizarre dingen gebeurden.

Door Peter Bussers
Reusel Sport draaide als nieuwkomer een uitstekend seizoen in de 2e Klasse D. Het seizoen duurde echter net iets te lang. In de competitie verloor het drie van de laatste zes wedstrijden, waarna het vandaag in de nacompetitie werd uitgeschakeld door Roosendaal. De Roosendalers, die de laatste periode wisten te pakken in de 2e Klasse C en maar liefst tien van de laatste elf wedstrijden wist te winnen, was met 3-0 te sterk.

Grote man aan Roosendaal-zijde was Wesley van Zundert die voor rust tweemaal doel wist te treffen. De tweede viel uit een penalty veroorzaakt door keeper Brent van der Heijden die het veld moest verlaten met een rode kaart. In de tweede helft wist Roosendaal, dat in de tweede ronde op bezoek moet bij klassengenoot Cluzona, nog eenmaal te scoren.

Ook voor derdeklasser VV Gestel was het avontuur in de nacompetitie korte duur. Gestel begon nog wel sterk en kwam al snel op 0-1. Een kleine twintig minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een vrije trap van routinier Gerwin van de Boom en moest Gestel verder met tien man na een rode kaart voor de doelman. Nog voor rust kwam de ploeg uit Vinkel op 2-1 door een doelpunt van Max van Wanrooij.

Kort na rust kwam de uiteindelijke nummer zes van de 3e Klasse C en winnaar van de 1e Periode op een 3-1 voorsprong, waarna het een klein kwartier voor tijd ook nog de vierde wist te scoren en Gestel dus wist te elimineren. EVVC zal nu komende zondag op bezoek gaan bij RPC.

Andere velden

Voor Hegelsom, uitkomend in de 3e Klasse C, viel ook het doek. Na ruim een half uur spelen kwam tegenstander EGS’20 op een 0-1 voorsprong. Ruim een kwartier later kon het thuisspelende Hegelsom iets terug doen maar nauwelijks een minuut later keek het alweer tegen een achterstand aan. Een klein half uur voor tijd wist de nummer vier van de 3e Klasse D EGS’20 uit Escharen vervolgens de derde van de avond te scoren en het duel definitief te beslissen.

VV Scharn wist al voor rust het duel te beslissen. De nummer vijf van de 3e Klasse A scoorde maar liefst vier keer. In de tweede helft kon eveneens derdeklasser Spaubeek nog wel iets terug doen maar verder dan twee goals kwam het niet. Scharn zal het nu in de volgende ronde gaan opnemen in Brouwhuis tegen Bruheze.

VIVOO begon vanavond als eerste aan haar wedstrijden. Het team nam het op tegen VCW. Na negentien minuten moesten de bezoekers verder met tien man. Desondanks kwam VCW uit Wagenberg op voorsprong, niet één keer maar zelfs drie keer. Thuisploeg VIVOO stond vlak voor tijd met 1-2 achter maar wist in de slotfase de gelijkmaker te produceren.

Zoals aangegeven kwam VCW ook in de verlenging op een nieuwe voorsprong maar kwam VIVOO opnieuw op gelijke hoogte. Strafschoppen zou je zeggen…..maar niets was minder waar. Vanwege de duisternis konden de strafschoppen niet meer worden genomen en werd de wedstrijd gestaakt! Inmiddels heeft de KNVB besloten dat VCW doorgaat naar de volgende ronde. Dit omdat de KNVB vooraf al heeft aangegeven dat de wedstrijd op een verlicht veld gespeeld moest worden i.v.m. de duisternis waar VIVOO geen gehoor aan heeft gegeven.

UPDATE: De penalties tussen VIVOO en VCW zullen komende zondag genomen worden om 13.30u te Nieuw Vosmeer. De winnaar van de penaltyserie mag zich direct om 14:30 op gaan maken voor de kwartfinalewedstrijd tegen NVS.

De laatste wedstrijd was die tussen Virtus en Trinitas uit Oisterwijk. Voor de thuisploeg leek er geen vuiltje aan de lucht na 45 minuten. In de tweede helft kwam het team echter ijzersterk terug en wist het zelfs nog een verlenging af te dwingen. In de verlenging wist de nummer vier uit de 3e Klasse A echter orde op zaken te stellen middels twee doelpunten. Virtus gaat nu in de volgende ronde op bezoek bij Haarsteeg.

@vivoo
01 juni 12:33
Waarschijnlijk wel!
Peter Bussers
01 juni 12:11
Unieke gebeurtenis in het amateurvoetbal. VIVOO-VCW eindigde afgelopen donderdag in een gelijkspel. Vanwege de duisternis konden de strafschoppen niet meer worden genomen. De KNVB besloot vervolgens dat VCW door mocht naar de volgende ronde. Inmiddels is de KNVB, na protest, van VIVOO teruggekomen op die beslissing. Er zal toch een strafschoppenserie gaan volgen en wel op het terrein van NVS te Nieuw Vosmeer. De penalties tussen VIVOO en VCW zullen worden genomen om 13.30u. De winnaar van die strafschoppenserie zal vervolgens een uur later, op datzelfde terrein, de kwartfinale in de nacompetitie spelen tegen NVS. De winnaar van dat duel zal dan de volgende tegenstander worden van Pusphaira, mocht Pusphaira haar duel winnen tegen HRC'14.
mark
31 mei 19:19
vivoo vcw is alsnog strafschoppen nemen, knvb zegt zelf dat de regel geen stand houd