Reusel Sport gebaat bij nederlaag voor deelname nacompetitie

Deelacties:

De situatie op de laatste speeldag in de 2e klasse D kent een ongekend scenario. Reusel Sport kan een plek in de nacompetitie verwerven maar dan moet het zondag wel verliezen bij Oirschot Vooruit en dan het liefst met grote cijfers.

De situatie op dit moment is dat De Valk kampioen is en de eerste periode heeft gewonnen. De eerste periode van De Valk zal dus overgaan naar de hoogste op de ranglijst zonder periode. Dat zou in dit geval Oirschot Vooruit zijn maar………

Oirschot Vooruit is momenteel koploper in de 2e Periode, weliswaar op doelsaldo. Oirschot Vooruit heeft namelijk 22 punten, hetzelfde aantal dat RKSV Heeze heeft. De nummer drie in de periode, SV Laar, volgt op één puntn en nummer vier Reusel Sport volgt op twee punten.

Het doelsaldo van Oirschot Vooruit is momenteel +17, tegenover +13 van RKSV Heeze. Mocht Oirschot Vooruit winnen van Reusel Sport, en dan voor Reusel Sport het liefst met grote cijfers, dan zal Oirschot Vooruit de tweede periodetitel gaan pakken. Dit zou dan ook betekenen dat SV Laar de periode overneemt van De Valk en Reusel Sport de overgebleven plek in de nacompetitie gaat opvullen.

Mocht Reusel Sport echter winnen of gelijkspelen en RKSV Heeze winnen van De Valk dan is de tweede periodetitel voor RKSV Heeze en dan zal Reusel Sport achter het net vissen aangaande de nacompetitie. Oirschot Vooruit zal dan namelijk de periode overnemen van De Valk, RKSV Heeze gaat dan de nacompetitie in als tweede periodewinnaar en SV Laar, dat een veel beter doelsaldo heeft dan Reusel Sport (+32 om +15), gaat -als hoogste op de ranglijst zonder periode- de nacompetitie in.

Reusel Sport zou zelf overigens ook nog de tweede periodetitel kunnen pakken. Dan moet het met vier doelpunten verschil winnen van Oirschot Vooruit en mogen SV Laar (tegen Brabantia) en RKSV Heeze niet verder komen dan een gelijkspel.

Scenario

1.        Oirschot Vooruit pakt de periode; Oirschot Vooruit, SV Laar en Reusel Sport gaan de nacompetitie in

2.        RKSV Heeze pakt de periode; RKSV Heeze, Oirschot Vooruit en SV Laar gaan de nacompetitie in.

3.        SV Laar pakt de periode; SV Laar, Oirschot Vooruit en Reusel Sport gaan de nacompetitie in.

4.        Reusel Sport pakt de periode; Reusel Sport, Oirschot Vooruit en SV Laar gaan de nacompetitie in.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
28 mei 0:01
Mannen ga ervoor met het hele team. Het zou sowieso uniek zijn om deze promotie te realiseren.
Reusel
26 mei 1:03
Wij gaan gewoon lekker verliezen
Volger
23 mei 20:14
Wie zegt dat Oirschot wil winnen ze zijn toch al zeker van de hoogst geplaatste ploeg van de periodes. Ik denk dat ze liever evt tegen Heeze spelen dan tegen Reusel in het vervolg van de nacompetitie. Het kan wel een gekke wedstrijd worden. Heeze moet wel van de Valk winnen !
@peerke
23 mei 18:18
Daar zijn eindeloos discussies over te voeren. Ik vind het bijvoorbeeld wel goed dat juist de hoogst geklasseerde zonder periode de periode van de kampioen krijgt i.p.v een team dat het hele seizoen niks geraakt heeft op een periode na waar ze miss wel 4e in zijn geeindigd omdat de nummer 2 en 3 de andere periode hebben. Heb je daar al eens over nagedacht?
rens, @@peerke: "regels bekend bij aanvang"
23 mei 18:16
Zoals ik al schreef is deze situatie niet zeldzaam: vorig seizoen in de Derde divisie was Barendrecht gebaat bij een verlies tegen GVVV. En de sluizen gingen in die wedstrijd ook spontaan open in de slotfase. @@Peerke: als de regels idd bekend zijn, dan weet je dat het mogelijk is dat in DAT systeem teams bewust willen verliezen, omdat ze te laag staan in de Eindklassering en een ander team dat lager staat, wel een periode noch kan pakken. Dat weten we ook nu al voor volgend seizoen! Dus we weten dat het tot een beschamend tafereel kan leiden, en dat er een alternatief is: 2 teams uit resp. periode 1 en 2 halen, en de 3e wordt dan de best geklasseerde in de Eindklassering die nog niets heeft. Reusel zou dan nog tweede kunnen worden in de 2e Periode achter De Valk en zo in dat alternatieve systeem P2 opeisen: zelf winnen van OV en De Valk moet keurig Heeze verslaan (god verbiede). Dat stimuleert normaal, sportief gedrag.
peerke heeze
23 mei 17:36
Hier is niets zieligs aan, en er wordt niet geklaagd, er is hier een een erg vreemde situatie ontstaan, het is meer een geluid naar de KNVB dat ze hun beleid / regels eens tegen het licht houden ze verzinnen elke keer wat nieuws. Lees het stuk van Rens als het gaat over periodes, zo zou het moeten. Iemand met gezond verstand snapt hier toch niets meer van !
@Peerke Heeze
23 mei 16:23
Alsof ze bij Reusel of Laar niet alles hebben gegeven en nacompetitie verdienen. De regels zijn voorafgaand aan het seizoen bekend. Om daar dan eind mei over te gaan zitten klagen wanneer het je clubje niet uitkomt komt een beetje zielig over.
Peerke Heeze
23 mei 16:08
Het beleid van de KNVB laat veel te wensen over, vorig jaar degradeerde Heeze ook al door een vreemd beleid van de KNVB, nu worden ze weer de dupe van dat zinloze beleid, het wordt tijd dat ze zich daar in Zeist eens achter de oren krassen, wat een farce !! De leiding en spelers van Heeze hebben alles gegeven voor waar ze nu staan alleen de beloning blijft op deze manier uit, ik sluit me aan bij de woorden van Rens. Laten we hopen dat een- ieder zijn sportieve plicht doet !
Supporter RKSV Heeze
23 mei 14:43
We staan op de plek waar we staan, zowel in de competitiestand als in de stand van de 2e periode. We voetballen zondag gewoon voor wat we waard zijn en hebben er alle vertrouwen in dat de andere clubs dat ook doen. Om half 5 zien we dan wel waar we staan ! We hebben so wie so een prima 2e seizoenshelft gedraaid en onze trainers (Goeran en Marius) hebben samen met het team een prima prestatie neergezet.
RENS
23 mei 13:51
Een periode-afgevaardigde zou moeten komen uit de Periode. Als er al clubs zijn die of Kampioen zijn, of al een Periode hebben, dan kies als periode-afgevaardigde de next-best in de Periode. Pikken obv de Eindklassering voelt misschien 'eerlijker', maar is juist niet waarvoor Perioden ooit zijn geintroduceerd: af en toe een leuke verrassing, en motivatie blijven bieden aan clubs met een jojo-seizoen. Omdat een Kampioen meestal ook een Periode heeft gepakt, is wat nu gebeurt, niet zeldzaam.
@Toon
23 mei 10:29
Waarom zou Oirschot Vooruit niet willen winnen?
Toon
23 mei 6:13
Wie zegt dat we oirschot Vooruit ├╝berhaupt willen winnen? Kan ook nog een optie zijn, dan krijgen we een aparte wedstrijd.
Toon
22 mei 21:53
Als club je plicht doen en punten pakken en met een goed gevoel de nacompetitie ingaan.
@Henk
22 mei 21:02
Henk, Heeze had ergens in de competitie een punt meer moeten paken of meer doelpunten. Een seizoen loopt zoals het loopt. Ben wel eens dat dit echt puur toeval is en pech hebben is voor Heeze.
Henk Wegenbrouwers
22 mei 20:50
Eigenlijk te gek voor woorden dat het zo zit. Is daar geen oplossing voor KNVB? Heeze is de dupe
Toto
22 mei 20:32
Ik voorspel 0-3 of 0-4 voor Oirschot, waar kan ik inzetten??