Reusel Sport gaat het Bladella zo moeilijk mogelijk maken

Deelacties:

Reusel Sport-Bladella in de derde klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Marc Post, sinds dit seizoen (weer) trainer van Reusel Sport. Hij vertelt over dé Kempische derby en de kansen van zijn club op een prijs.

Door Willem-Jan Schampers
Na diverse jaren geen hoofdtrainer meer te zijn geweest, keerde Marc Post aan het begin van dit seizoen terug op de bank van zijn oude liefde Reusel Sport. En met succes, want de geelzwarten presteren uitstekend. Achter koploper Bladella bezet Reusel Sport de tweede plaats. De achterstand op de grote rivaal bedraagt momenteel zeven punten, dus moet er zondag absoluut worden gewonnen. Post is realistisch: “Als we verliezen, is de competitie gespeeld. Een verschil van tien punten halen we niet meer in. Daarvoor is Bladella te sterk. En te stabiel.”

Bovendien staat er zondag in Reusel nog wat anders op het spel: de tweede periodetitel. Reusel Sport en Bladella staan samen bovenaan, maar de ploeg van trainer Eric Viscaal heeft al de eerste periode gewonnen. Bij winst pakt Reusel Sport de tweede. “Anders is Braakhuizen of Acht de lachende derde”, aldus Post. “Braakhuizen is in goeden doen en moet uit naar Dommelen, terwijl Acht op bezoek gaat bij Unitas’59. Om zeker te zijn van de periode, moeten we dus ‘gewoon’ Bladella verslaan.”

Beter resultaat
En dit wordt een hele opgave, want de blauwwitten verliezen slechts zelden en hebben een indrukwekkend doelsaldo van +35. Post: “We gaan er alles aan doen om het Bladella zo moeilijk mogelijk te maken. Uit verloren we met 2-1 en hebben we zeker kansen gehad op een beter resultaat. Daarnaast zijn we thuis dit seizoen onverslaanbaar en hebben we tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Dit geeft dus hoop voor een positieve score. We realiseren ons echter dat het zondag alles of niets is. Zeker als we willen meedoen om de prijzen. Ons streven is een plek bij de eerste vier op de ranglijst en hierbij kunnen we ons – met concurrenten als Acht en Gestel – weinig permitteren.”

De prestaties van Reusel Sport zijn uitstekend te noemen, want na een zeer matig seizoen – waarin de ploeg pas in de slotfase van de competitie zich veilig wist te spelen – gaat het nu stukken beter. “Ik heb vorig jaar al enkele wedstrijden gezien en had toen het idee dat er echt wel voetballend vermogen in deze selectie zat. En ook qua mentaliteit en inzet kon je merken dat het een goede groep was. Het kwam er alleen niet uit en dit seizoen vallen de puzzelstukjes wél op hun plek. We hebben een jonge ploeg, met enkele routiniers. Soms nog wat te wisselvalig, maar in staat om technisch verzorgd voetbal te spelen.”

Trainen bij de tegenstander
Het slechte weer van deze week heeft er voor gezorgd dat Reusel Sport niet heeft kunnen trainen. Of er morgen (donderdag) kan worden getraind op natuurgras, is nog even afwachten. Als dit niet kan, wijken Post en zijn mannen uit naar het kunstgras van Bladella. “Mooi toch dat dit kan! De verhoudingen zijn dusdanig dat Bladella hier geen probleem van maakt. Als zij om half tien klaar zijn met trainen, mogen wij erop. Het is te hopen dat de wedstrijd zondag gewoon kan worden gespeeld, want er wordt opnieuw een hoop nattigheid verwacht. Een derby als deze is iets waar iedereen naar uitkijkt!”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Gijs Michiels
13 maart 16:00
Wat mooi om te lezen dat je donderdag voor zoon beladen derby bij de tegenstander mag trainen . Absolute klasse Bladella en Reusel sport
Frans
12 maart 13:55
Maak er een mooie wedstrijd van en veel plezier samen na de wedstrijd!
Derby
10 maart 14:42
Gelijkspel is iedereen tevreden
Twan
10 maart 8:38
Succes Marc, maak er een mooie pot van