Reusel Sport - Bladella: 1-2

Als we het verslag van Wil van den Heuvel in het Eindhovens Dagblad moeten geloven zouden de geelzwarten bezig zijn om Bladella als de negende zaligheid voor te dragen. Daar zit Wil dan wel een beetje mis. Reusel Sport/CoTrans wilde echt winnen deze zondagmiddag! En had daarbij over de gehele wedstrijd gezien net zoveel kans als de blauwwitte Bladelnaren. Onze Eindhovense vriend vergeet ook te melden dat net voor de strafschop ook nog een schot buiten bereik van Bladella-keeper Stan van den Berg tegen de paal belandde. Dat had zomaar al de gelijkmaker kunnen zijn.

Alle gekheid op een stokje. Het was afgelopen zondag een mooie derby met veel jeugdige spelers aan beide zijden. Op een mooi en goed bespeelbaar veld genoten circa 1500 supporters van het fraaie herfstzonnetje. En van een sportieve wedstrijd waar spelers aan beide zijden respect hadden voor elkaar. Bladella speelde onder leiding van Jurgen Elbers voor behoud van de koppositie. Met nog maar 1 overwinning op zak ging ook de thuisploeg voor de welkome punten.

De aftrap om 14:30 uur door de jeugdige en prima leidende scheidsrechter Ralph Schopenhauer uit Waalre ging gepaard met het afsteken van de nodige rookwaar en harde knallen. Toen de mist was opgetrokken zagen we twee teams die volop maar wel gecontroleerd op de aanval speelden. En die elkaar goed in evenwicht hielden. Echte kansen waren er in het begin niet. Het beperkte zich tot enkele corners en een goede kans voor Huib Liebregts die in de handen van keeper Paul Dijkmans eindigde. Voor Reusel Sport was Wout Vosters gevaarlijk met enkele solo’s die echter naast of over gingen. Met vlagen lieten beide teams goed en technisch aanvalsspel zien. Het grootste deel echter was het spel niet meer dan matig. De spanning maakte dat echter helemaal goed. Met 0-0 gingen we naar de thee.

Reusel Sport kwam na de rust het beste uit de startblokken. In de 51e minuut zagen we een fraaie aanval van de thuisploeg afgesloten worden door Nick Wouters. Op zijn strakke knal had Bladella doelman Stan van den Berg geen kans. De bal belandde echter op de paal werd. In de 57e minuut kreeg Nick Wouters uit een voorzet van rechts de bal weer niet tegen de netten. Hij ging juist voorlangs. Bladella kreeg in de 59e minuut een goede kans die door Joris Hermans perfect werd afgerond 0-1.

Beide teams wisselden drie spelers. Invaller Davy Verbaant gaf enkele mooie voorzetten vanaf rechts. De Reuselse druk bleef redelijk aanhouden. Bij weer een aanval maakte Bladella aanvoerder Geert van Overbeek een beetje per ongeluk hands in het strafschopgebied. De penalty was een cadeautje dat Nick Wouters in de 67e minuut heel graag uitpakte. Hij gaf de Bladella doelman geen kans en bracht de 1-1 op het scorebord.

Vanaf ongeveer de 80e minuut kreeg je even het gevoel dat beide teams ook met een gelijkspel wel tevreden zouden zijn. Maar ja, als je kunt scoren dan moet je dat natuurlijk niet nalaten. Kansen om dat te doen kwamen dan ook. Helaas voor Reusel Sport/CoTrans viel in de 87e minuut de 1-2. Thijn Schoenmakers maakte een prachtige actie en schoot feilloos vanaf zo’n 20 meter onhoudbaar binnen. Reusel Sport/CoTrans probeerde het daarna nog wel en kreeg nog een drietal corners. Verder dan een kopbal van Melle Huijbregts die over ging kwam men echter niet meer. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Ralph Schopenhauer voor het eindsignaal. Met zijn 21 jaar leidde hij deze derby overigens meer dan voortreffelijk.

Met een puntendeling zou deze middag elke speler en supporter ook genoegen hebben genomen. Reuselcoach Niels Gevers vond dat zijn ploeg de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld. En dan is het erg jammer en zuur om met lege handen achter te blijven. Toch heeft het Reuselse team waarschijnlijk wel het nodige vertrouwen kunnen tanken in deze wedstrijd. Dat zullen de volgende wedstrijden moeten uitwijzen.

Na de wedstrijd vonden spelers en supporters elkaar terug in de kantine. Op deze Super Sunday stond voor alle winnende teams een gratis bak bier klaar. En met muziek van Jos van Dingenen kon het verbroederingsbal dan ook losbarsten. Wat tot in de late uurtjes ook gebeurde met op de schermen Ajax-PSV en het Formule 1 gevecht met een winnende Max. De kantine zal op maandag een flinke poetsbeurt moeten ondergaan.

‘el clasico’ van de Kempen gewonnen door Bladella
(verslag Baldella)
Op bezoek bij de buren boekte Bladella een ietwat benauwde zege. Zoals zo vaak in de derby van de Kempen was er veel onrust in beide teams, was het spelpeil eerder matig en werd de spanning, ook bij het publiek, naar het einde van de negentig minuten danig opgevoerd.

Het moet gezegd, de jonge arbiter Ralph Schopenhauer was de beste man op het veld: waar het kon liet hij voetballen, waar het nodig was trad hij resoluut op. Bladella was in de winning mood, het had een mooie serie op haar naam van drie overwinningen en negen punten. Reusel Sport wilde voor het thuispubliek de matige seizoensstart juist tegen Bladella rechtzetten. De mouwen moesten dus worden opgestroopt.

Na een minuut stilte om de deze week overleden Theo Wouters, een trouw Bladela-lid, te gedenken gingen de geelzwarten enthousiast van start. Maar het was Bladella-spits Niels Krekels die na 13 minuten als eerste een gevaarlijk schot op doel losliet. Pas na 26 minuten kwam er een reële kans voor de thuisploeg maar de bal rolde tergend langzaam voor het doel door. In de 36ste minuut was er weer een kans voor Niels Krekels die een combinatie met Geert van Overbeek (vader geworden!!) en Joris Hermans niet kon afronden.

Na de pauze verlieten de ploegen hun verdedigende stellingen en werd het een echte wedstrijd. Ook de coaches aan de zijlijn lieten zich vocaal niet onbetuigd. Reusel Sport verraste met een schot op de paal (51ste minuut), Joris Hermans kreeg een dot van een kans (52ste minuut) en kort daarop volgden twee schoten van Reusel Sport op he doel van Stan van den Berg. In en ook buiten het veld werd er in het begin van de tweede helft voor vuurwerk gezorgd. In de 58ste minuut kwam Bladella op voorsprong toen Joris Hermans langs de geelzwarte defensie glipte (geen buitenspel?!) en de bal beheerst in de benedenhoek schoot (0 – 1). Maar de vreugde was van korte duur. In de 66ste minuut schoof Bladella-aanvoerder Geert van Overbeek onderuit en kreeg daarbij de bal op de arm: penalty. Nick Wouters liet zich deze kans niet ontnemen, Reusel Sport kwam op gelijke hoogte (1 – 1).

Mijn buurman, die al voor de wedstrijd had gezegd dat er pas na een uur doelpunten zouden vallen, kreeg dus gelijk. Maar nu legden de ploegen de schroom af en wilden ze de overwinning naar zich toetrekken. Bladella speelde niet geweldig, veel passes kwamen niet op de goede plek aan en schoten van Anel Selimovic, Huib Liebregts en Thijn Schoenmakers troffen geen doel. De jeugdige wissels Kelvin van Lierop, Noud Oostdijk en Jorn Kox konden daar ook geen verandering in brengen.

Maar Thijn Schoenmakers werd wel matchwinner. In de 86ste minuut maakte hij zich knap vrij en haalde van ongeveer 20 meter hard uit met een schot dat voor doelman Paul Dijkmans onhoudbaar keurig  langs de paal in het doel belandde (1 – 2). De ontlading was groot: supporters applaudisseerden enthousiast, spelers en staf vielen elkaar in de armen en aan de zijlijn knalde weer het vuurwerk. De wedstrijd was daarmee gespeeld: de laatst vijf minuten werd het team van Reusel Sport niet meer gevaarlijk.

Bladella kan haar ongeslagen reeks voortzetten maar het werd tegen Reusel Sport eerder een benauwde dan een verdiende zege. Volgende week spelen de blauwwitten weer een uitwedstrijd. Om 14.30 staat dan op sportpark Naastenbest in Best de wedstrijd tegen Wilhemina Boys gepland. Supporters op uw post!!