Reactie KNVB op maatregelen: ‘Geen bewijs tussen aanwezigheid publiek en stijging besmettingen’

Deel dit bericht via:

De KNVB heeft gereageerd op het besluit van het kabinet om de komende drie weken geen publiek toe te laten bij alle wedstrijden, zowel op prof- als amateurniveau. “Dit is natuurlijk heel zuur.”

“Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel sportevenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek bij voetbalwedstrijden en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland,” schrijft de KNVB. 

“Het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid.”

De KNVB herhaalt de roep om steun nog maar eens door de nieuwe maatregelen. “Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden. We gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten. Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien.”

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hobby
01 oktober 15:31
Ik denk dat er toch veel mensen op afstand gaan kijken, buiten de omheining of aan de straatkant....
Johan
29 september 22:17
De reden achter het besluit van het kabinet om geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden is om het niet noodzakelijke reizen te beperken. Dus wel sporten maar geen publiek.
Claas
29 september 13:09
Sorry maar bij het amateurvoetbal slaat echt nergens op en zeker niet bij de jeugd.
Daar staat bijna niemand