PSV coryfee├źn openen Walk of Fame op PSV FANdag

Deelacties:

Op zaterdag 16 juli onthullen energiedirect.nl en PSV de PSV Walk of Fame tijdens de PSV FANdag. Speciaal voor deze opening zijn Berry van Aerle, Hans van Breukelen, Philip Cocu, Luc Nilis en een afvaardiging van de familie Van Der Kuijlen aanwezig. Bijna 12 duizend fans hebben gestemd op hun favoriete spelers die volgens hen een plek verdienen aan de Oostzijde van het stadion.

Afgelopen maandag maakte PSV de eerste drie spelers met een plaats op de Walk of Fame bekend: Willy van der Kuijlen, Ronaldo en Luc Nilis. Nu is bekend dat ook Van Aerle, Van Breukelen en Cocu een tegel op de Walk of Fame krijgen. Zaterdag worden er nog vijf spelers bekendgemaakt. Roel de Kok, manager branding energiedirect.nl: “Wij vinden het een ontzettende eer dat deze PSV-legendes de Walk of Fame onthullen. Met de Walk of Fame willen we fans letterlijk in de voetstappen van hun helden laten treden. Zo zorgen we dat de glorietijden van PSV altijd zichtbaar en tastbaar blijven en vereeuwigen we tegelijkertijd de helden van nu.”

Wereldsterren en ‘local heroes’ vereeuwigd in steen
De Walk of Fame bestaat uit 11 gepolijste granieten tegels met daarop de ingestraalde voetafdrukken van de PSV-helden. De tegels zijn 50 bij 50 centimeter en wegen maar liefst 65 kilogram per stuk. 3D-scans en een lasertechniek zijn gebruikt om de afdrukken in te stralen. De tegels worden in beton gelegd.
De voetafdrukken van Willy van der Kuijlen waren reeds in bezit van de club, doordat deze in het verleden zijn afgedrukt en gearchiveerd. Zo kan ‘mister PSV’, ondanks dat hij ons in 2021 ontvallen is, toegevoegd worden aan de Walk of Fame. Zoon Mark van der Kuijlen zal namens Willy zijn tegel onthullen.
De voeten van Ronaldo zijn onlangs opgehaald in Brazilië. De Braziliaanse wereldkampioen en tevens meervoudig Ballon d’Or winnaar werd door PSV in 1994 naar Eindhoven gehaald. In een legendarisch spitsenduo met Luc Nilis maakte Ronaldo furore bij PSV. Berry van Aerle en Hans van Breukelen staan in de 10 top spelers met de meest gespeelde wedstrijden voor PSV. Philip Cocu is geboren in Eindhoven en speelde als speler en trainer op verschillende momenten in zijn carrière een belangrijke rol bij PSV.

Blijvend cadeau|
Energiedirect.nl bedacht de actie als afscheid van het shirt. Ze blijven sponsor van PSV, maar dragen na 6 jaar shirtsponsoring vanaf dit seizoen hun steentje bij als ‘official partner’. Met de Walk of Fame wil de energieleverancier PSV iets blijvends schenken, waar fans nog lang van genieten. De Walk of Fame is een levend monument. PSV en energiedirect.nl hebben de ambitie om de Walk of Fame in de toekomst van nieuwe voetstappen te voorzien.

Onthulling
|De PSV FANdag is een jaarlijks terugkerend evenement waar club, sponsoren en fans symbolisch het seizoen openen. Met leuke activiteiten en vermaak is dit evenement na twee jaar corona weer terug. Fans komen hier dichter bij de spelers en speelsters van de A-selecties en nu dus ook ietsjes dichter bij de helden van vroeger. Aansluitend op de PSV FANdag speelt PSV tegen Champions League-halve finalist Villarreal.

Bezoekers van de FANdag zijn welkom bij de opening, die start om 12:30 uur op de Oosttribune.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?