‘Meurske’ schiet Valkenswaard in blessuretijd naar historische promotie

Deelacties:

Eigenlijk zou hij het dit seizoen wat rustiger aan gaan doen en lekker met zijn maten in het vierde elftal gaan spelen. Het spelen op een hoger niveau, de lokroep van de technische staf én een gesprek met zijn vader, zorgde er voor dat Jordi van Meurs toch terugkeerde in de selectie van SV Valkenswaard. ‘Meurske’ snelde weer als vanouds langs de zijlijn en schoot zijn ploeg zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk naar de vierde divisie.

Door Willem-Jan Schampers

Een ongekend succes voor De Bosuilen, die in de negentigjarig historie van de club nog nooit op dit niveau uitkwamen. “Ik had eigenlijk al rekening gehouden met een verlenging”, gaf de dolgelukkige matchwinner toe. “We waren wel beter dan de tegenstander (Wippolder uit Delft, red.), maar we verzuimden de kansen om te zetten in doelpunten. En dan kan de beslissende treffer ook zomaar aan de andere kant vallen. Gelukkig was Youri (Roulaux, doelman) weer eens onverslaanbaar en viel de bal in blessuretijd plotseling voor mijn voeten.”


Een mooi doelpunt was het niet, maar daar maalde uiteraard niemand om bij Valkenswaard. Een voorzet van invaller Cas Glazer kwam via het hoofd van een van de Wippolder-verdedigers bij de tweede paal bij Van Meurs, die de bal in het doel gleed. “Ik werd even helemaal gek”, lachte Van Meurs, die nog minimaal één seizoen heeft ‘bijgetekend’. “We hebben een hartstikke mooie groep, die ook in de vierde divisie mee kan doen. Jammer dat onze aanvoerder Thom van de Donk stopt, maar voor de rest blijft iedereen.”

Bescheiden

Dezelfde woorden gebruikte trainer Maurice Hendriks, voor wie eerdaags op sportpark Den Dries waarschijnlijk een standbeeld wordt opgericht. “Het zijn de spelers die het uiteindelijk moeten doen”, klonk het bescheiden. “Mijn rol is de beste ploeg op het veld zetten en zorgen dat ze hun kwaliteiten zo goed mogelijk benutten. Verdedigend stonden we weer uitstekend en met de klasse van onze aanval, krijg je altijd wel kansjes. De mix van ervaring en jeugdig talent heeft gezorgd voor dit succes. Vandaar dat ik het heel jammer vind dat Thom lager gaat spelen.”

De ervaring van Jordy Maes (28), Jordi van Meurs (32), Thom van de Donk (30) en Youri van Brussel (30) kan het jeugdige team van Hendriks inderdaad goed gebruiken. Al moet worden gezegd dat de beste man aan de kant van Valkenswaard Yannick Lacroix was. De 21-jarige technicus regeerde als een generaal in de defensie van de Uilen en was nauwelijks te betrappen op een foutje. Voeg hierbij de buitengewone kwaliteiten van doelman Youri Roulaux en het was al duidelijk dat er zaterdag weinig viel te halen voor de voorwaartsen van Wippolder.

Hoede

Valkenswaard had het zaterdag zeker niet gemakkelijk tegen de Delftse eersteklasser, die in twee eerdere ronden te sterk was geweest voor Susteren en Bennekom. De geelblauwen waren weliswaar vanaf de beginfase de meeste gevaarlijke ploeg, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de snelle uitvallen van Wippolder. De watervlugge Luuk Dill en de robuuste Quinten Hellemons zaten echter redelijk in de tang bij de Valkenswaardse verdedigers.

Er waren kansjes voor beide doelen, maar de keepers hoefden niet echt in actie te komen. Van Meurs verscheen twee keer voor De Jong, maar slaagde er niet in de doelman van Wippolder te passeren. Opvallend was dat de Delftenaren met name Van Brussel veel vrijheid gaven. De doorgaans zo doelgerichte spits kon dit keer echter niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. In de 45ste minuut was hij dicht bij de 1-0, maar de paal bracht redding voor Wippolder.

Verve

In de tweede helft schakelde Valkenswaard een tandje bij en leek de tegenstander toch enigszins vermoeid te raken. Er waren mogelijkheden voor Van de Donk, Van Brussel en Van Meurs, maar de grootste kans was voor Wippolder.
In de 56ste minuut verlengde Jasper Tettero een voorzet met het hoofd en moest Roulaux gestrekt. De Waalrenaar deed dit met verve en hield zijn ploeg op de been. In de 70ste minuut had Van de Donk de 1-0 op zijn schoen, op aangeven van Van Meurs, maar de aanvoerder raakte de bal niet lekker.

Het was de laatste actie van Van de Donk, die onder luid applaus het veld verliet. Hij werd vervangen door Cas Glaser. Nauwelijks vier minuten veerde alles en iedereen van Valkenswaard op, toen Sem van Ham kon aanleggen voor een schot. De bal belandde echter op de lat. Buiten bereik van doelman De Jong. De behendige middenvelder was wat ongelukkig met zijn acties en zijn schoten uit de tweede lijn misten telkens net de juiste richting. In de superspannende slotfase was het uiteindelijk Van Meurs die het beslissende doelpunt binnenprikte. Met een vreugde-explosie tot gevolg.

OPSTELLINGEN:

SV Valkenswaard: 1. Youri Roulaux, 2. Chris Trouwborst, 3. Yannick Lacroix, 4. Jordi Maes, 5. Pieter Maranus, 6. Joep Raaijmakers, 7. Jordi van Meurs (15. Miro Ioannidis), 8. Mike van Dooren, 10. Sem van Ham (12. Menno van Walsem), 11. Thom van de Donk (9. Cas Glaser), 17. Youri van Brussel.

Wippolder: 1. Dion de Jong, 2. Rob Overvliet, 4. Noah Biemans, 5. Ricardo van Heyst, 6. Jari Seffelaar, 7. Domenico de Vree (16. Richard Kasius), 9. Quinten Hellemons (12. Ryan van de Berg), 19. Luuk Dill, 11. Silvano Taratino, 14. Guy Muller, 17. Daley Uythof (3. Jasper Tettero).

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


MH-TATTOO
13 juni 18:22
Proficiat Valkenswaard namens een trouwe Mierlo-Hout supporter.
John Ooms
12 juni 11:35
@BOSUIL. Het is in deze tijd eigenlijk niet voor te stellen, maar er bestaat ook nog zo iets al een gsm/smartphone waarmee je telefonisch en dus persoonlijker kunt feliciteren dan met de socials. Want opmerkingen onder een deknaam zijn absoluut niet persoonlijk.
@Bosuil
10 juni 18:29
De Valk heeft SV Valkenswaard direct na het behalen van de promotie uitgebreid gefeliciteerd op haar socials (Facebook en X)! (Wat SV Valkenswaard zeker niet heeft gedaan toen De Valk kampioen werd). Kijk maar na!!
@Bert
10 juni 14:41
Bert helemaal met jou eens. Daarnaast ook de primeur BES/De Valk met een zaterdag 1 team wat de nacompetitie haalt in hun eerste jaar. Gaat inderdaad erg mooi en goed voor de Gemeente Valkenswaard ongeacht voor welke club je bent.
@4E DIVISIE
10 juni 13:35
Benieuwd welke voorbeelden je kunt noemen. We hebben nog nooit klachten gehad en veelal worden artikelen van tevoren nog naar de geïnterviewde gestuurd. Redactie AVE
Bert
10 juni 13:05
Gefeliciteerd met deze promotie. Fantastisch om te zien dat de clubs uit de gemeente Valkenswaard het ieder op de eigen manier goed doen........... Waar de Valk wat terugloopt in jeugdleden én zo gericht spelers bindt aan het 1ste elftal en SV Valkenswaard in staat is om door de jaren heen een team te vormen met verschillende toppers in het amateurvoetbal én veel spelers met een opleiding binnen een BVO, leidt dit voor beide clubs tot spelen op hoog niveau. Ook Dommelen met alleen spelers uit de eigen jeugdopleiding kan de stap terug zetten naar de 3de klasse (na onverwachte degradatie vorig seizoen). Mooie gebeurtenissen voor een echte voetbalgemeente!
4e divisie
10 juni 5:00
De prestatie van Valkenswaard is geweldig en verdiend. Maar inderdaad, de verheerlijking door Dhr. Schampers roept veel vraagtekens op waardoor zijn geloofwaardigheid niet altijd serieus genomen wordt en door sommige AVE AVV wordt genoemd. Want ook in intervieuws voorafgaand aan wedstrijden van Valkenswaard wordt niet altijd geschreven wat er is gezegd. Dit zou hij zelf en AVE niet moeten willen. Dat hij een Valkenswaard man is prima maar als medewerker van AVE is enige objectiviteit gewenst, ook zal het waarschijnlijk op vrijwillige basis zijn. De meeste verslaggevers van hun eigen club schrijven niet altijd objectief, maar dat is juist het leuke en zij hebben niets met AVE. Dus als de betrokken partijen dit oplossen komt dit goed.
Sportclub'25
09 juni 21:19
Van harte gefeliciteerd met de promotie naar de 4e divisie
Vessem
09 juni 20:37
Gefeliciteerd met deze knappe prestatie
Joris Geldrop
09 juni 18:41
Iedere voetballiefhebber moet waardering kunnen opbrengen voor deze prestatie, met ook veel eigen jongens. Kortom, proficiat aan iedereen bij SV Valkenswaard!
DSC
09 juni 17:53
Proficiat Valkenswaard!
Heerjansdam
09 juni 17:26
Proficiat met de promotie! Namens Heerjansdam winnaar van 4 finales
VV Trinitas Oisterwijk
09 juni 17:04
Geweldige prestatie van de Bosuilen, gefeliciteerd namens VV Trinitas Oisterwijk.
@J VAN AERLE
09 juni 15:37
Klopt. Hierin was Valkenswaard terechtgekomen na het kampioenschap in 1962. Een jaar later deed de ploeg (weer) heel lang mee voor de titel, maar werd uiteindelijk De Valk kampioen in deze eerste klasse. Om vervolgens ook de landstitel te veroveren! Valkenswaard heeft echter nog nooit op het niveau van de vierde divisie gespeeld (de oude hoofklasse). Deze is pas later ingevoerd.
J van Aerle
09 juni 15:21
Klopt niet Valkenswaard stond in het seizoen 1964 - 1965 in de 1e Klasse E zuid 1 toen het hoogste in het amateurvoetbal ,en de kampioenen van de Klasse A t/F speelden om het kampioenschap van Nederland.
Willem-Jan Schampers
09 juni 14:57
@@BOSUIL, Niet zo lullen! SV Valkenswaard is uitgebreid gefeliciteerd door De Valk en door individuele leden van de club. Zoals enkele weken geleden ook andersom is gebeurd! Gewoon sportief. Makkelijk om via AVE proberen te scoren, maar gelukkig is de werkelijkheid anders!
John Ooms
09 juni 14:16
Dank je Huub.
@bosuil
09 juni 13:58
Net als het SV Valkenswaard sierde om de Valk niet te feliciteren met het kampioenschap op deze site
Raimond Markgraaf
09 juni 13:41
Klasse mannen
ad peeters
09 juni 13:00
geweldig proficiat voor jullie allen, ik ben trots op het gehele team
Rinovitch
09 juni 12:55
Het toetje komt bijna altijd op het einde. En nu nagenieten op jullie reisje naar Griekenland.
Bosuil
09 juni 12:24
Felicitatie vanuit De Valk zal sieren...
Stef
09 juni 12:16
Gefeliciteerd dik verdiend!
Stephan Heijmans
09 juni 12:15
Gefeliciteerd VW. Knappe prestatie, met name voor Maurice. Ongelofelijk wat hij daar daar neer zet.
Raymond
09 juni 11:48
Namens De Ster proficiat en veel succes komend seizoen
RPC
09 juni 11:07
Gefeliciteerd met deze historische promotie.
Best Vooruit
09 juni 10:25
Gefeliciteerd. We zien elkaar in het nieuwe seizoen
Huub Vermeulen
09 juni 10:21
Staf en spelers van harte gefeliciteerd met deze promotie. Top gedaan, succes in de 4de divisie.
Toontje
09 juni 10:16
gefeliciteerd svvalkenswaard, en veel suces in de 4de divisie
v.v. E.F.C.
09 juni 9:53
SV Valkenswaard gefeliciteerd met deze zeer knappe prestatie en verdiende promotie. Succes in de 4e divisie.
Martin Swinkels
09 juni 9:49
SV Valkenswaard gefeliciteerd met de promotie naar de 4' Divisie
vv steensel
09 juni 9:46
proficiat Valkenswaard met de promotie naar de 4e divisie. wat een geweldige prestatie
SV Someren
09 juni 9:43
Gefeliciteerd met de promotie.
Adrie Vlassak
09 juni 9:24
Door bovenbeenbreuk helaas het slot van dit seizoen gemist. Een geweldige prestatie mannen. Van harte gefeliciteerd met de promotie naar de 4e divisie!
Rood-Wit Veldhoven
09 juni 8:50
Gefeliciteerd met jullie promotie naar de 4e Divisie.
Monique de Brouwer-Keij
09 juni 1:43
Gefeliciteerd met de promotie naar de 4e divisie. Ons pap zou trots geweest zijn op jullie.
Mart Schriks
09 juni 0:43
Namens vvdbs gefeliciteerd succes 👌
Harry Aarts
09 juni 0:29
Gisteren mijn hoop als supporter van SV een bericht gestuurd succes, en uitgekomen Proficiat spelers , bestuur en alle die veel tijd steken in deze mooie vereniging, en aan alle leden . alles is compleet.
Peter Franken
08 juni 23:36
Mijlpaal!
Jeroen Vermaas
08 juni 23:36
Geweldige prestatie, een mooie plek in de 4de divisie met leuke clubs en leuke wedstrijden. Heel veel succes
Peter Franken
08 juni 23:35
En ook, nogmaals, namens Supportersclub SV Valkenswaard, proficiat met het realiseren van deze historische mij
Jack Hoeks
08 juni 22:34
Geweldige prestatie......4e divisie....chapeau!!⚽️👍
patrick theuwis
08 juni 22:27
proficiat bosuilen , dik verdiende overwinning.
SV Braakhuizen
08 juni 22:23
Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!
RKSV Minor
08 juni 22:22
Gefeliciteerd namens RKSV Minor,.
Dennis Dekkers
08 juni 22:20
Gefeliciteerd Sv Valkenswaard, een hele knappe prestatie
Suat
08 juni 21:33
Wat een prestatie mannen. Goede trainer met een mooie visie. Succes volgend seizoen en geniet er vooral van..
Mike de Louw
08 juni 21:15
Trainers, spelers en supporters van Valkenswaard gefeliciteerd met deze knappe prestatie 💪⚽️ en veel plezier met feesten🍻 en suc6 volgend seizoen in de 4e divisie
Ton Verbeek
08 juni 20:19
Gefeliciteerd mooie prestatie!
Marc Post
08 juni 20:16
Technische Staf, kaderleden, en spelers van S.V. Valkenswaard, Proficiat met jullie topprestatie. Geniet van het promotiefeest, en welverdiende vakantie. Heel veel succes in de 4e Divisie.
Erik Schaeken
08 juni 20:13
De selectie, staf en supporters van Sv Valkenswaard 🦉 van harte gefeliciteerd met de promotie naar de 4e divisie. Een hele knappe prestatie. Feest ze🎉🍻.
Marco van den Braken
08 juni 20:02
Selectie, staf, supporters en de club SV Valkenswaard gefeliciteerd met de promotie naar de 4e divisie!
BSV Limburgia
08 juni 19:58
Gefeliciteerd met de promotie en succes in de 4e divisie.
Volharding
08 juni 19:57
Eveneens gefeliciteerd met de promotie namens Volharding
SV Deurne
08 juni 19:56
Proficiat met de promotie.
Rkvv Dommelen
08 juni 19:40
Gefeliciteerd Valkenswaard Een prachtige prestatie
Noud Wijnen
08 juni 19:09
Wij doen ook in de 4e divisie mee, als we de groep bij elkaar houden
Ronny Everaerts
08 juni 19:09
Valkenswaard gefeliciteerd met de promotie naar de 4e divisie!
Fer Smolders
08 juni 18:53
Proficiat, Valkenswaard ! Knappe prestatie !
Patrick Meinhardt
08 juni 18:49
Proficiat SV Valkenswaard, topprestatie
Martijn van hout
08 juni 18:45
Voor alle eerste klassers(uitgezonderd RBC Roosendaal) in de vierde divisie is het uit een andere vaatje tappen.Met jullie huidige selecties gaan jullie dat niet redden.maar alsnog Mierlo Hout en Valkenswaard Gefeliciteerd
Voetballiefhebber
08 juni 18:37
En dat met allemaal eigen jongens Pfff
RKSV Mierlo-Hout
08 juni 18:21
Gefeliciteerd namens RKSV Mierlo-Hout! Wéér samen een stapje hoger!
Joop Den Uil
08 juni 18:13
Grote klasse mannen !!!!
Erik van rooij
08 juni 17:58
Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie
Harry Hoeymans
08 juni 17:52
Mijn oude clubje naar de 4e divisie, Wat een fantastisch prestatie!
Vincent Blancke
08 juni 17:52
Jordi van Meurs, het fenomeeeen. Beeeesten
GC84
08 juni 17:42
Gefeliciteerd
Peter de Louw
08 juni 17:42
SV Valkenswaard gefeliciteerd met de promotie zeker verdiend na weer een mooi seizoen. Succes in de 4e divisie.
Reusel Sport
08 juni 17:37
Van Harte Gefeliciteerd, een heel knappe prestatie en succes in de 4e Divisie
Volger
08 juni 17:30
Knappe prestatie van Valkenswaard proficiat