Titelstrijd blijft spannend tussen SV De Braak, BES/De Valk en Jan van Arckel

De spanning in de 4e klasse G (Zaterdag) is ongekend spannend. SV De Braak, Jan van Arckel en BES/De Valk gaan, met nog vier speelrondes te gaan, uitmaken wie er met de titel vandoor gaat. Het verschil is slechts één punt tussen de drie kemphanen waarbij Jan van Arckel de beste papieren heeft. De ploeg uit Ammerzoden heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Hieronder de uitslagen en stand met daaronder de wedstrijdverslagen van Margriet – SV De Braak en Rood Wit V – BES/De Valk.

BES/DE VALK WINT IN BOEIEND VOETBALGEVECHT VAN ROOD WIT V
BES/De Valk heeft op een zonnig sportpark De Korze in Veldhoven aan het langste eind weten te trekken tegen Rood Wit V. Na een 0-2 voorsprong kwam Rood Wit V nog wel terug tot 2-2, maar ruim een kwartier voor het einde was Joost Thomassen de matchwinner voor BES/De Valk.

In de eerste minuten was het Rood Wit V dat gelijk de aanval zocht, het was spits Jan van Hout die met twee goede mogelijkheden de thuisploeg op voorsprong had kunnen zetten. Na ruim tien minuten kreeg BES/De Valk met Glensly Eleonora een niet te missen kans, op aangeven van Joost Thomassen schoot de clubtopscoorder voor een leeg doel de bal naast. In de daaropvolgende minuten was het weer Rood Wit V dat naarstig op zoek was naar de openingstreffer, maar telkens stuitte spits Jan van Hout op doelman Ivo Gulpers. Na bijna een half uur was het Joost Thomassen die zijn klasse liet zien, de aanvaller nam een hoge bal direct op zijn slof en liet doelman Mark Smulders kansloos 0-1. Na de openingstreffer kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en wist middenvelder Niels van Gerven met een bekeken schot in de verre hoek de 0-2 binnen te schieten. Vlak voor het rustsignaal wist Rood Wit V nog wat terug te doen, BES/De Valk kreeg de bal niet weggewerkt en daar wist Jan van Hout van te profiteren met de aansluitingstreffer 1-2.

Aan het begin van de tweede helft had Joost Thomassen de kans om de marge weer naar twee te schieten, maar hij stuitte op de voeten van doelman Mark Smulders. Bij de eerste hoekschop na de rust was het Robert Bettgens die met een rake kopbal Rood Wit V weer naast BES/De Valk bracht 2-2. De thuisploeg voelde dat er meer in zat en zag een afstandsschot van Robert Bettgens tegen de buitenkant van de paal belandden. Bij de hoekschop die daarop volgde kopte verdediger Jim van Beek raak, maar scheidsrechter Araminčić had een duwfout geconstateerd en keurde het doelpunt af. Ook Stef Fasen had een dot van een kans om Rood Wit V op voorsprong te schieten, maar doelman Ivo Gulpers stak in een bloedvorm deze middag en had weer een passend antwoord. Ruim een kwartier voor tijd was het Jorvimaar Julia die Joost Thomassen vrij voor doel zette en uiterst koel bleef en de 2-3 tegen de touwen schoot. Vlak daarna had Rico Foliant de 2-4 op zijn schoen, maar doelman Mark Smulders hield de Veldhovenaren in de wedstrijd. Rood Wit V ging nog met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar zover zou het niet meer komen.

Een enorme opsteker voor BES/De Valk dat zo in het spoor blijft van SV De Braak en Jan van Arckel. Volgende week zaterdag wacht er voor BES/De Valk een thuiswedstrijd tegen Willem II. Aftrap op sportpark 't Valkennest is dan om 16.00 uur.

ROOD WIT V
Mark Smulders; Koen Oldenhave(65. Jan van Kemenade), Jim van Beek, Davy Brugman, Yannick Zondag; Douwe Veenstra(81. Paul Smulders), Mitchell Slegers, Stef Fasen, Dennis van de Weijer(81. Thomas Kuijpers); Robert Bettgens(65. Lars van Kaldekerken), Jan van Hout

BES/DE VALK
Ivo Gulpers; Rico Foliant, Brent Broeren, Daan Donners, Jorvimaar Julia; Miel Senders(46. Mohamed Oukadi), Oleksandr Nikolaienko(77. Romario Aveloo), Niels van Gerven, Jean-Marc Clare(77. Niek Schreurs); Joost Thomassen, Glensly Eleonora

ZWAAR BEVOCHTEN OVERWINNING SV DE BRAAK BIJ MARGRIET
Opnieuw een overwinning voor SV de Braak. In een matige wedstrijd gingen de punten mee naar Helmond. Omdat de andere kampioenskandidaten ook hun duels met winst afsloten, blijft het ongemeen spannend in de strijd om directe promotie.

Sv de Braak startte het belangrijke duel goed. Margriet zakte ver in en liet de Braak komen. Met goed combinatiespel kwam de Braak al in de 6e minuut op voorsprong. Een mooie aanval over veel schijven, met uiteindelijk Wesley Smits die de bal terug legde op de inlopende Jeremy Lammers. Zijn schuiver liet de keeper van Margriet kansloos.

Dezelfde Lammers had de 0 – 2 op zijn schoen, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet in het lege doel, nadat keeper Marijn van Soest de voorzet niet kon onderscheppen. Na deze kans zakte het nivo van het duel. Margriet was gedurende de eerste helft niet of nauwelijks gevaarlijk, en ook stond het vizier niet scherp bij de Braak bij enkele goede mogelijkheden.

In de 2e helft kroop Margriet uit zijn schulp. Het speelde wat aanvallender, wat in de 52e minuut tot de gelijkmaker leidde.Een kopduel in de zestien van de Braak werd gewonnen door Margriet, de terug gekopte bal werd onhoudbaar ingeschoten.

Na dit doelpunt was de wedstrijd in evenwicht. Margriet voelde dat er iets te halen viel, en de Braak moest nou eenmaal winnen om niet achterop te komen in de stand om het kampioenschap. In de 68e minuut zette Kadir Budaklier de Braak opnieuw op een voorsprong. Met een geplaatste kopbal, na een mooie voorzet van Youssef Chida diagonaal, scoorde Budaklier de uiteindelijk winnende treffer. Hiermee lieten beide spelers zien nog ongelofelijk belangrijk te zijn voor de Braak.

Tot aan het einde van de wedstrijd was het spannend en had er aan beide zijden een doelpunt kunnen vallen. Al in blessuretijd kreeg Margriet nog een dot van een kans, maar het schot miste precisie en ging over het doel van de Braak. Na ruim tien minuten (terechte) blessuretijd konden de spelers van de Braak elkaar in de armen vallen, opnieuw een zwaar bevochten overwinning voor de ploeg van Patrick Meinhardt.