BES/De Valk na rust eenvoudig langs TSVV Merlijn. De Braak pijnlijk onderuit bij Willem II

Deelacties:

Koploper BES/ De Valk zet TSVV Merlijn na rust eenvoudig opzij
BES/De Valk heeft in Tilburg een eenvoudige overwinning geboekt op TSVV Merlijn. Na de rust wist de koploper ruim weg te lopen en kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Op een winderig sportpark van de Tilburgse studentenclub nam BES/De Valk gelijk het initiatief, verdediger Rico Foliant kwam door over links en testte doelman Guillermo Valero al snel met een schot in de korte hoek. Na ruim een kwartier schoot Brent Broeren uit een hoekschop de verdiende openingstreffer tegen de touwen 0-1. BES/De Valk bleef geconcentreerd de controle behouden en gaf TSVV Merlijn niet de mogelijkheid om gevaarlijk te worden voor het doel van doelman Bryan van Velthuizen. Oleksandr Nikolaienko draaide op het middenveld zichzelf knap vrij en wist met een venijnig afstandsschot doelman Guillermo Valero aan het werk te zetten, dat met de nodige moeite de inzet tot hoekschop verwerkt zag worden. Waar de koploper vergat om de voorsprong uit te breidden, was de allereerste uitgespeelde aanval van TSVV Merlijn vlak voor het rustsignaal gelijk raak voor de verrassende gelijkmaker. Een voorzet van Luc Geurts werd eenvoudig binnengeschoven door Mats Wachter 1-1.

Na de rust kwam Glensly Eleonora binnen de lijnen voor de hardwerkende Niek Schreurs, en het was gelijk raak na een voorzet van Roel Smits die overtuigend werd binnengeschoten door Lorenzo Shearman voor de hernieuwde voorsprong 1-2. TSVV Merlijn dat loerde op een foutje aan de kant van de koploper kon maar sporadisch een speldenprikje uitdelen. Spits Joost Thomassen had niet zijn middag bij BES/De Valk, zo raakte de vlugge aanvaller een voorzet van Lorenzo Shearman niet zuiver voor de 1-3 en raakte hij ook niet veel later via de voet van verdediger Mick te Lintelo ook nog de lat. Waar Joost Thomassen het vizier niet op scherp had staan, wist Glensly Eleonora wel BES/De Valk in veilige haven te schieten. Eerst jaagde de aanvaller een voorzet van Rico Foliant in het dak van het doel voor de 1-3. In de slotfase rondde Glensly Eleonora ook nog een splijtende pass van Lorenzo Shearman overtuigend af, wat alweer de tiende competitietreffer betekende voor clubtopscoorder van BES/De Valk en de eindstand bepaalde op 1-4 voor de koploper in de 4de Klasse G.

Een al met al eenvoudige overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk dat volgende week zaterdag thuis op 't Valkennest een clash te wachten staat met Rood Wit V, waar in de beker nog met de nodige moeite van werd gewonnen.

Scoreverloop TSVV Merlijn - BES/De Valk 1-4(1-1)
18. 0-1 Brent Broeren
39. 1-1 Mats Wachter
46. 1-2 Lorenzo Shearman
75. 1-3 Glensly Eleonora
84. 1-4 Glensly Eleonora

BES/DE VALK
Bryan van Velthuizen; Roel Smits, Brent Broeren, Daan Donners, Rico Foliant; Niels van Gerven, Mohamed Oukadi, Oleksandr Nikolaienko(66. Miel Senders); Niek Schreurs(46. Glensly Eleonora), Joost Thomassen, Lorenzo Shearman

De Braak pijnlijk onderuit bij Willem II
SV de Braak heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In een dramatisch verlopen wedstrijd bleven de punten bleven de punten in Tilburg. 

De openingsfase van de wedstrijd begon de Braak nog veelbelovend door in de eerste tien minuten vier goede kansen te creëren. Helaas wist de ploeg zichzelf niet te belonen, waarna de wedstrijd langzaam begon te kantelen. Willem II kwam beter in het spel en deelde wat speldenprikjes uit, waardoor het vertrouwen van de ploeg zichtbaar verbeterde.Na 20 minuten kwam Willem II op voorsprong, slecht verdedigen aan de zijde van de Braak werd afgestraft. Na dit doelpunt lang hetzelfde spelbeeld. De Braak leed veel balverlies, en was bovendien niet bij machte om druk op Willem II te zetten als die in balbezit waren. Die konden dan ook gemakkelijk onder de druk uit voetballen.

Dit zette zich ook door in de 2e helft, teveel spelers van de Braak speelde onder hun nivo, en Willem II wist zich wel raad met deze offday van de Helmonders. Willem II bekroonde de wedstrijd nog nogmaals te scoren, ditmaal vanaf de strafschopstip. Ingrijpen bij een gevaarlijke aanval door een verdediger van de Braak was noodzakelijk. Iedereen dacht, een rode kaart en de vrije trap. Toch had de scheidsrechter een eigen interpretatie van het moment, en besloot een strafschop te geven, en geel. De strafschop werd feilloos benut, 2 – 0.

Na dit doelpunt ging de Braak alles of niets spelen, achterin één op één, en met vele lange ballen werd de bal in de zestien gepompt. Dit resulteerde in de 88e minuut tot de aansluitingstreffer, met een lob verschalkte Wesley Smits de keeper van Willem II. In de 92e minuut kopte Kadir Budaklier zelfs de gelijkmaker binnen, maar op aangeven van de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk een terechte overwinning van Willem II, vooral door het slechte spel van de Braak. De grootste tegenstander van de Braak is de Braak zelf, lijkt het. 

UITSLAGEN  ZATERDAG 4 NOVEMBER
 FC Tilburg - Margriet: 2-7
 Willem II - SV De Braak: 2-1
 Vlijmense Boys - Jan van Arckel: 1-3
 TSVV Merlijn - BES/De Valk: 1-4
 SV TOP - DBN'2: 2-1

 

STAND 4E KLASSE G ZATERDAG
Club WED W G V PNT DV DT +/-
 1. BES/De Valk 6 5 1 0 16 26 4 22
 2. Margriet 6 5 0 1 15 19 6 13
 3. Jan van Arckel 5 3 2 0 11 16 7 9
 4. SV De Braak 6 3 1 2 10 13 10 3
 5. Rood Wit V 5 2 2 1 8 9 9 -
 6. Vlijmense Boys 5 2 0 3 6 6 9 -3
 7. Willem II 6 2 0 4 6 8 12 -4
 8. TSVV Merlijn 5 1 1 3 4 8 12 -4
 9. SV TOP 5 1 1 3 4 5 14 -9
10. DBN'22 5 1 1 3 4 9 18 -9
11. FC Tilburg 6 0 1 5 1 7 24 -17

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?