Profiel vrouwen: Kim Peters (EFC)

Deelacties:

Deze keer in profiel vrouwen, laten we Kim Peters aan het woord. Speelster van EFC vrouwen 1.
Kim begon op 8-jarige leeftijd met voetballen in de jeugd van EFC. In 2011 maakte ze op 16-jarige leeftijd de overstap naar het eerste vrouwenelftal van de club. Anno 2022 is Kim nog altijd te bewonderen als eerste elftal speelster van EFC.

Positie
Met de vraag welke positie Kim op wedstrijddagen invult kregen we het antwoord dat ze voornamelijk onder de lat staat, maar dat ze ook wel eens als voetballer wordt opgesteld. Maar haar voorkeur gaat uit om bij wedstrijden tussen de palen te staan.

Ontwikkeling
Het Vrouwenvoetbal blijft een discussiepunt wat betreft aandacht en ontwikkeling. Het betaald vrouwenvoetbal zit behoorlijk in de lift, maar in het amateurvoetbal zijn er nog de nodige stappen te maken. Amateurvoetbaleindhoven krijgt bij regelmaat de vraag om een vacature te plaatsten. Het gaat dan voornamelijk om de vraag voor trainers en speelsters die een club niet kan invullen. Sommige vrouwenteams stappen over naar 7 tegen 7 competitie omdat er te weinig speelsters voorhanden zijn.

In de jeugd zien clubs voldoende meisjes aansluiten, maar in de senioren zijn er nog behoorlijk wat stappen te maken.

We stellen Kim enkele vragen over het vrouwenvoetbal en hoe zij de toekomst ziet van het vrouwenvoetbal.  

  Stel je eens voor aan het amateurvoetbal publiek:
Ik ben Kim Peters, 26 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Hapert. We wonen pas sinds 1,5 jaar aan de rand van Hapert in een nieuwbouwwijk en noemen dit daarom ook nog het buitengebied van Eersel.. ;) Voetbal is al sinds jongs af aan een grote hobby. Tot mijn 8e heb ik in Veldhoven gewoond en daar heb ik dan ook al wat trainingen bij Rood/Wit gehad. Toen we op mijn 8e in Eersel kwamen wonen, mocht ik van mijn ouders écht gaan voetballen en werd ik lid bij EFC. Ik begon in de E8 als keeper. Na dat jaar ging ik naar de D en werd de goal wat te groot en ik net wat te klein dus ben ik op het middenveld gaan spelen. Tot de dames heb ik voornamelijk links-/ rechtshalf gespeeld. Bij de dames heb ik ook wel wat posities gehad; ik keepte weleens een wedstrijd en stond uiteindelijk vaak op mid-mid. Onze keepster werd zwanger (zo gaat dat met damesvoetbal.. ;) ) en toen ben ik doorgeschoven onder de lat, waar ik nu nog steeds het meeste van de tijd sta. Daarnaast geef ik iedere week, samen met Bob en Will, keeperstraining aan twee groepen jeugdkeepers.

  Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik ben op dit moment werkzaam op het hoofdkantoor van PLUS supermarkt. Ik ben daar actief als helpdesk medewerker en probeer op die manier ondernemers met vragen te helpen. Op 7 november begin ik echter weer bij de PLUS in Eersel. Ik heb daar al twaalf jaar gewerkt, tussendoor een korte tussenstop bij het hoofdkantoor gehad en keer nu dus terug naar de winkelvloer. Ik ben daar assistent bedrijfsleider en manager van de DKW afdeling. Mijn HBO studie was ook gericht op de detailhandel; ik heb namelijk Small Business & retail management gestudeerd in Den Bosch bij Avans Hogeschool.

  Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Een grote passie van me is bakken. Van bakken kan ik enorm genieten, ik vergeet alles en iedereen om me heen. Lekker muziekje op, oven aan en gaan! Sinds enige tijd bak ik ook op bestelling, dus er zijn al menig creaties verschenen op andermans gebaksbordje. Ook is sporten in het algemeen een grote hobby; tennis, padel, mountainbiken, fitness; alles is leuk.

  Hoe denk je dat de voetballerij jou ziet als speelster?
Ik denk dat ik word gezien als een ervaren en erg fanatieke speelster. Mijn uitstraling en lengte heb ik mee op het veld. Ook denk ik dat ik als veelzijdig word gezien, aangezien ik zowel in de goal als op het veld m’n weg wel vind. Oja, en als iemand die een goede trap heeft.

  Wat spreekt je het meeste/minste aan bij je club?
Het meeste spreekt me aan bij EFC dat het echt een ‘dorpsclub’ is; iedereen kent elkaar en er heerst een erg gezellige sfeer. Minste wat me aanspreekt zijn de velden soms, maar daar kan EFC zelf niets aan doen.

  Welke trainer heeft het meeste indruk op je gemaakt? En waarom?
Er is niet een specifieke trainer die me bij is gebleven. Iedere trainer die ik heb gehad is me op een bepaalde manier bijgebleven en van iedere trainer heb ik weer wat anders geleerd.

  Hoe kijk je tegen je huidige trainer aan?
Heel positief. Ik ben erg fanatiek en onze huidige trainer is ook erg fanatiek. Hij heeft enorm veel ervaring als trainer en dat zie je direct terug in zijn trainingen. Ik leer veel van hem en ben van mening dat ons hele team veel van hem kan leren.

  Wie springt er in je team het meeste uit? En waarom?
Misschien een heel cliché antwoord, maar voor mij springt bijna iedereen er uit. Vind het zo leuk om te zien hoe de jonge meiden uit de jeugd en de wat meer ervaren dames zich met elkaar mengen. Iedereen heeft ook haar eigen kwaliteiten en op die manier vullen we elkaar goed aan; blijft lekker cliché he.. ;)

  Ik heb heel veel respect voor… omdat:
Susan van Glabeek, middenvelder uit ons team. Ik heb veel respect voor haar omdat ze, zonder in details te treden, flink wat door heeft moeten staan én toch nog steeds haar mannetje staat op het veld.

Persoonlijk

  Waar vul jij jouw dagen het liefste mee?
Die vul ik het liefst met sporten, bezoekje aan familie en lekker eten. Ook een serie kijken op de bank met een dekentje aan het einde van een leuke dag vind ik heerlijk.

  Waar denk je over vijf jaar te staan?
Ik hoop dan vooral dat mijn vriend en ik twee kindjes hebben rondhuppelen. Ook hoop ik dan nog steeds training te mogen geven aan de jeugdkeepers.

  Welk moment of beslissing in je leven zou je nooit meer op dezelfde manier aanpakken?
Ik sta nog steeds achter iedere beslissing die ik mijn leven heb gemaakt.

  Wat zijn je slechte eigenschappen?
Ik kan slecht tegen mijn verlies, ben erg eigenwijs en soms iets te ongeduldig.

  Wat zijn je goede eigenschappen?
Ik ben erg loyaal, heb flink wat doorzettingsvermogen en ben gedisciplineerd.

  De grootste ergernissen in het amateurvoetbal?
De opmerking: ‘Het is maar een spelletje.’ Komt iets te vaak voorbij en voetballen voor het plezier, maar dat is meer persoonlijk.

  Hoogtepunt als speelster?
Hattrick in een wedstrijd maken waar Jens, toen nog niet mijn vriend, aan het fluiten was als scheidsrechter.

  Dieptepunt als speelster?
Een penalty recht in de handen van de keeper schieten.

  De moeilijkste club waar je ooit tegen hebt gespeeld?
Dat waren vooral de Limburgse clubs die we in de derde klasse troffen. Durf zo niet meer te zeggen wat de naam van die clubs waren.

  Meest overschatte voetballer (m/v) in het betaalde voetbal?
Daley Blind (Ajax)

  Meest onderschatte voetballer (m/v)  in het betaalde voetbal?
Guti (PSV)

Overige
 Hoeveel tijd besteed je per dag aan Social Media?
Uurtje denk ik, misschien wat meer. Ik hecht niet echt heel erg veel waarde aan mijn telefoon eigenlijk.

  Welk Social Media gebruik je het meeste?
Instagram

  Met welke beroemdheid zou je een weekje willen ruilen:
Met niemand eigenlijk. Leuk om het van een afstandje te zien, maar houd er totaal niet van om zo in de belangstelling te staan.

  Wie is volgens jou de meeste markante figuur langs de lijn?
Theo Intven

  Leukste persoon die je dit jaar hebt ontmoet?
Noortje, ze is sinds dit seizoen bij ons team aangesloten en lach me nu al kapot om haar.

  Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om?
Ik vind het al lastig genoeg om mijn eigen vriendinnen, familie en verdere sociale leven met werk etc. te combineren. Dus heel veel zie ik mijn teamgenoten niet buiten het voetbal om.

Kort 

  Internet: webshop van Guts&gusto (kledingwinkel)
  Mobieltje: Iphone 12 pro
  Duurste aankoop: Huis
  Vrienden: heel mijn vriendinnengroep
  Merk voetbalschoenen: Adidas
  Muziek: alle genres
  Grootste flater: die heb ik ongeveer iedere dag wel een, lees; erg onhandig
  Voetbalhumor: voetbal is een serieuze zaak, geintjes doen we niet aan ;)
  Droomman: Derek uit Greys Anatomy, sorry Jens
  Drankje: Pornstar martini
  Vakantiebestemming: Griekenland
  Automerk: Kia

Ja/Nee

  Kunstgras is een verrijking voor het amateurvoetbal? Ja
  Ik kan goed door een deur met mijn trainer? Ja
  Na mijn carrière als voetbalster, wil ik trainer worden? Ja
  Ieder weekend kan je mij in het uitgaansleven vinden? Nee
  De derde helft is een vaste gewoonte voor mij? Nee
  Voor de wedstrijd voel ik mij gespannen? Ja
  Ik heb veel over voor mijn sport? Ja
  Om te winnen ben ik bereid om ver te gaan? Ja
  De trainer kan me overal opstellen? Ja
  Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar? Nee
  Vrouwenvoetbal moet meer waardering krijgen van de mannentak? Ja
  Wil je nog extra toelichting geven op een van de bovenstaande vragen? Nee

Open

 Het mooiste sportcomplex: club in Limburg, weet niet meer welke. Kantine had een dubbele verdieping met een enorme glazen wand en dakterras.

  Het lelijkste sportcomplex: complex van Knegselse Boys.

  Wat hoop je nooit meer mee te maken: Ik hoop nooit meer mee te maken dat ik mijn kruisband scheur. Heb eind 2020 mijn kruisband en meniscus gescheurd en een bonebruise opgelopen tijdens een wedstrijd. Eind 2020 twee operaties gehad, half jaar niet kunnen lopen en daarna alles weer opgebouwd.

  Voor welke club heb je de meeste sympathie: Terlo, puur omdat een vriendin van me daar speelt.

  Voor welke club zou je nooit willen spelen: Hapert

  Moeten alle clubs vrouwenvoetbal aanbieden:  Nee, niet nodig. Als een club als EFC het aanbied, komen de kleinere dorpen eromheen er toch wel naartoe.

  Wat vind je van het niveau van vrouwenvoetbal in de regio: Lastig, denk dat hierin ook nog heel veel verschil zit tussen verschillende clubs in onze regio. Zitten leuke en goed spelende teams tussen, maar denk dat het niveau echt nog wel wat hoger kan.

  Wie is volgens jou de beste speler binnen het elftal: Fela. Ze is onze laatste man en ik kan als keepster 100% op haar vertrouwen. Fela is veelzijdig, heeft een goede houding en uitstraling. Enorm technisch en goede trap.

  Welke speelster van een andere vereniging zou je graag in het shirt van jullie team zien spelen: Jessica Dirks van v.v. Steensel

Wij zeggen/ jij zegt 

 Vrouwenvoetbal wordt ‘nog steeds’ anders benaderd dan mannenvoetbal:
Klopt, maar lijkt me ook nog steeds logisch. Ik ben ervan overtuigd dat damesvoetbal een goede opmars maakt, mede dankzij de Oranje Leeuwinnen. Maar, damesvoetbal moet echt nog groeien om ons ook goed te profileren bij het mannenvoetbal.

 Er moet ‘nog’ veel veranderen om het vrouwenvoetbal op een hoger plan te krijgen:
Ik denk dat dat we op de goede weg zijn, maar dit gaat inderdaad nog wel eventjes duren.   

 EFC is een voorbeeld in het vrouwenvoetbal voor andere clubs in de regio:
Ik ben 100% zeker dat we dit zijn geweest. Helaas zijn we genoodzaakt geweest om ons tweede elftal bij het eerste te voegen. Wel zijn we hard aan het werk om weer naar dat goede voorbeeld te werken.

 Jens Brekelmans:
Is een knappe vent. Nee, even serieus. Een heel goede, rustige scheids en een top jeugdvoorzitter met een gigantisch rood-zwart hart. Hij doet alles voor de club en is super goed in zijn rol als jeugdvoorzitter. Daarnaast is ie natuurlijk ook heel goed in zijn rol als vriendje. ;)

 De verhouding tussen de vrouwen en de mannen van EFC 1 is goed:
Ja dat denk ik wel. Zeker nu we ons steeds serieuzer als team opstellen.

 EFC vrouwen 1 speelt op het gewenste niveau: absoluut niet. Het is niet slecht, zeker niet. Maar wanneer we van de derde klasse afkomen, is vierde klasse niet direct het gewenste niveau.

Tot slot

  EFC is een fantastische club omdat…… er zoveel fantastische mensen rondlopen.  

  Wie zou je graag de volgende keer zien in het Profiel vrouwen? Jessica Dirks van v.v. Steensel.

  Wil je nog iets toevoegen? Dat ik het super leuk vond om deze vragen te beantwoorden en benieuwd ben naar de antwoorden van Jessica.

 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


EFC supporter
08 november 10:13
Heel leuk interview Kim! Een echte topper bij het dames team :)
Vanaf de zijlijn van EFC
08 november 9:19
KIM, super mooi interview