Profiel vrouwen: Dewi Timmers (VV Hapert)

Deelacties:

Deze keer in profiel vrouwen, laten we Dewi Timmers aan het woord. Speelster van VV Hapert

Dewi begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij Reusel Sport. In de jeugdjaren speelde ze voornamelijk samen met de jongens en later kwam ze in een echt damesteam terecht. Sinds 2021 maakt de 20-jarige verdedigster deel uit van de dames selectie binnen VV Hapert.

Ontwikkeling
Het Vrouwenvoetbal blijft een discussiepunt wat betreft aandacht en ontwikkeling. Het betaald vrouwenvoetbal zit behoorlijk in de lift, maar in het amateurvoetbal zijn er nog de nodige stappen te maken. Amateurvoetbaleindhoven krijgt bij regelmaat de vraag om een vacature te plaatsten. Het gaat dan voornamelijk om de vraag voor trainers en speelsters die een club niet kan invullen. Sommige vrouwenteams stappen over naar een 7 tegen 7 competitie omdat er te weinig speelsters voorhanden zijn.

In de jeugd zien clubs voldoende meisjes aansluiten, maar eenmaal in de senioren beland haken veel vrouwen af.
We stellen Dewi enkele vragen over haar passie en hoe zij de toekomst ziet van het vrouwenvoetbal.  

 Stel je eens voor aan het amateurvoetbal publiek:
Halloooooo, ik ben Dewi Timmers, 20 jaar en ik voetbal met erg veel plezier in het damesteam van VV Hapert. Ik woon in Reusel bij mijn ouders en mijn zusje Nomi (18 jaar) en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Voetballen doe ik al sinds dat ik mijn zwemdiploma’s heb behaald en eigenlijk heeft iedereen bij ons thuis gevoetbald, dus ik weet ook niet beter. Altijd tussen de jongens gevoetbald en daar heb ik dan ook veel van geleerd. Na twee jaar in de B gezeten te hebben werd het tijd om de overstap naar een dameselftal te maken. Ik voetbal nog steeds met erg veel plezier en ben zeker van plan om nog wat jaren door te gaan!

 Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik zit in het derde en laatste jaar van de Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook ben ik werkzaam als onderwijsassistente bij de Klimop in Reusel. Werken met kinderen vind ik echt superleuk en interessant en ik ben ook graag aan het klooien met mijn jongere neefjes en nichtjes. Bovendien werk ik al een aantal jaar bij de visspeciaalzaak van mijn moeder, VisbijKim, een echte aanrader!

 Wat zijn je passies/ hobby's buiten het voetbal:
In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en familie. Samen een hapje eten, gezellig feesten, en spelletjes doen. Naast het voetbal heb ik erg lang gedanst en ik vind dat nog steeds leuk om te doen. Het maken van mooie reizen is ook iets wat ik erg graag doe en er staan nog heel wat mooie plekjes op mijn bucketlist.

 Hoe denk je dat de voetballerij jou ziet als speelster?
Ik denk dat mensen mij als een fanatieke en gedreven speelster zien. Ik geef niet snel op en zal er fel ingaan. Soms misschien iets te lomp, maar ik zal er altijd 100% (of meer) voor gaan. Mijn fanatisme kan er ook ooit voor zorgen dat mijn teamgenoten tegen mij moeten zeggen dat ik me mondje dicht moet houden tegen de scheids, dus dank daarvoor :)

 Wat spreekt je het meeste/minste aan bij je club?
VV Hapert is een mega gezellige vereniging! Ik ben hier echt met open armen ontvangen en ik voel me er helemaal thuis. Het maakt niet uit of het nu dinsdagavond, donderdagavond of zondagmiddag/avond is, want het is altijd bal in de kantine met jong en oud en met de mannen en de dames. De Supersundayssss zijn ook echt niet te missen!!!

 Welke trainer heeft de meeste indruk gemaakt op je gemaakt? En waarom?
Dat is denk ik toch wel Brahim Hassounfi, mijn vader. In de jeugd bij Reusel Sport is hij voor een lange tijd mijn trainer geweest toen ik bij de jongens voetbalde. Hij was als vader en trainer altijd extra kritisch wat ik toen niet altijd even leuk vond, maar het nu wel kan waarderen. Ik heb redelijk vaak rondjes moeten lopen van hem, omdat ik als het enige meisje de jongens met mij mee liet kletsen, hahaha. Dingen zoals het ‘lulletje van de week’ en de kampioenschappen in de jeugd waren onder zijn regie en dit zijn mooie herinneringen. Dus papa bedankt!

 Hoe kijk je tegen je huidige trainers aan?
Het zijn pareltjes! Marcel van Engelen en Theo Beekman zijn samen verantwoordelijk voor ons dames elftal. Ik vind het erg fijn dat zij er wekelijks voor ons zijn en moeite doen om goede trainingen te verzorgen. Op zondag langs de kant zijn ze bloedje fanatiek en proberen ze om het beste uit ons te halen. Ook tijdens de derde helft zijn ze regelmatig aanwezig, wat zeker net zo belangrijk is. Marcel z’n tweetalige praatjes en Theo z’n vlagkunsten brengen ons hopelijk dit jaar de eerste plek in de competitie!

 Wie springt er in je team het meeste uit? En waarom?
Ik denk dat we met z’n alle veel van elkaar kunnen leren en dat iedereen wat unieks te bieden heeft. Samen zorgen we voor een goed resultaat en ik vind dat we ook erg hecht zijn. Tijdens de wedstrijd is iedereen gefocust en willen we altijd voor de volle winst gaan. En na de wedstrijd is het ook erg gezellig, we knallen de box aan, zingen keihard mee onder de douche en doen daarna een drankje, of meerdere, om de 3 punten te vieren. Ik wil Lotte van Veldhoven toch wel even in het zonnetje zetten. Mede dankzij haar ben ik bij VV Hapert terecht gekomen en ik heb hier nooit spijt van gehad. Ze is een super goede vriendin van mij en ze kan mij met haar voetbalskills veel leren. Eigenlijk kan ons Lotte VV alles en is ze keer op keer belangrijk tijdens de wedstrijd. Dus so naar jou, girl!

 Ik heb heel veel respect voor… omdat:
Alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat VV Hapert al zo lang een fijne vereniging is voor jong en oud! Piet en Jozef zijn er met z’n tweetjes altijd en we kunnen met alles bij hen terecht. Van het lenen van voetbalsokken en paraplu’s naar het schoonmaken van de kleedhokken en de velden checken, ze zijn er altijd bij! Dankjewel daarvoor heren! Paula Bottram, ook wel mama Paula genoemd, heeft ook echt een hart voor de dames van VV Hapert. Ik hoop dat we nog lang van jouw acrobatische duiken mogen genieten, Paula ;)

Persoonlijk

 Waar vul jij jouw dagen het liefste mee?
Doordeweeks ben ik met school bezig of ben ik lekker aan het werk. Ik maak ook ruimte voor de leuke dingen met vrienden en familie zoals een drankje doen samen of lekker stappen. Toch kijk ik erg veel uit naar de zondagen. Die beginnen met een lekker potje voetballen, dan met heel het team naar de andere wedstrijden kijken, de kantine in voor een liefmansje en een kipburger en de zondag afsluiten in de Gaopert.

 Waar denk je over vijf jaar te staan?
Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds net zoveel mooie momenten beleef als dat ik nu doe met iedereen om me heen die ik liefheb. Ik vind het thuis erg fijn, maar misschien dat ik dan het mooie Reusel al wel heb verlaten. Ook hoop ik dat ik dan een paar mooie plekjes van mijn bucketlist heb af mogen vinken en een aantal herinneringen rijker ben.

 Welk moment of beslissing in je leven zou je nooit meer op dezelfde manier aanpakken?
Pfff uhm dat is een goeie vraag… Ik zou het zo even niet weten haha.

 Wat zijn je slechte eigenschappen?
Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies en dat zie je dan ook vaak terug in de wedstrijden. Hieruit blijkt ook dat ik bloedje fanatiek ben, wat dan weer positief is in mijn ogen. Ik heb ook wel eens last van keuzestress, en dan bijvoorbeeld bij het kiezen van een outfit of tijdens het uiteten kiezen wat ik ga bestellen.

 Wat zijn je goede eigenschappen?
Als persoon ben ik erg sociaal naar mensen toe en dit is dan ook een van mijn goede eigenschappen. Voor vrienden en familie sta ik altijd klaar en ik zal ze altijd helpen wanneer dat nodig is. Ik denk dat ze mij ook zien als een behulpzaam type naar wie ze toe kunnen komen voor wat dan ook.

 De grootste ergernissen in het amateurvoetbal?
Ik kan echt niet tegen partijdige scheidsrechters of grensrechters. Als er in mijn ogen sprake is van onrecht dan zal ik zeker mijn mondje opentrekken en er wat van zeggen.

 Hoogtepunt als speelster?
De kampioenschappen die ik heb mogen meemaken blijven me toch wel bij! Je voelt je echt even speciaal en viert samen met je hele team feest. Vroeger bij de jongens gingen we dan met onze kleren aan onder de douche en vervolgens op de platte kar langs de viskraam van opa en oma om kibbeling te eten met z’n alle. Hopelijk mogen we er dit jaar weer een kampioenschap bijschrijven met de dames van VV Hapert.

 Dieptepunt als speelster?
Ik denk dan toch wel de corona jaren dat we niet mochten voetballen en trainen. Het seizoen was plots afgelopen en dit is heel erg gek als je je hele leven lang al voetbalt en het nu ineens niet meer mag doen. Gelukkig zijn we weer back on track en is de kantine ook weer normaal open!

 De moeilijkste club waar je ooit tegen hebt gespeeld?
Uhhm ik denk dat vorig jaar de Valk een waardige maar lastige tegenstander was, omdat we toen ook beide in de race waren voor het kampioenschap.

 Meest overschatte voetballer (m/v) in het betaalde voetbal?
Daley Blind

 Meest onderschatte voetballer (m/v)  in het betaalde voetbal?
Sebastian Szymański

Overige

 Hoeveel tijd besteed je per dag aan Social Media?
Stiekem toch wel veel op een dag. Het is sowieso handig om even snel een appje te sturen en ik vind het ook leuk om foto’s te sturen en te ontvangen via Snapchat. Voor school en werk is het ook wel chill om dingen op te zoeken.

 Welk Social Media gebruik je het meeste?
Whatsapp en Spotify

 Met welke beroemdheid zou je een weekje willen ruilen:
Zeeeker weten met Dua Lipa! Net zo goed kunnen zingen en dansen, en de hele wereld rond met mensen waar je het liefste mee bent. Lijkt me voor een weekje echt geweldig!

 Wie is volgens jou de meeste markante figuur langs de lijn?
Mijn mama, Kim Timmers, kan er wel wat van. Ze coacht vaak fanatiek mee en durft haar mening zeker te geven aan de scheids. Ik heb het van geen vreemde zullen we dan maar zeggen. Ook mijn opa en oma, Peer en Thea, zijn er wekelijks om mij aan te moedigen. Ik vind het erg leuk dat ze er altijd zijn om naar mij te komen kijken!

 Leukste persoon die je dit jaar hebt ontmoet?
Rietje Saris. Dit is de oma van mijn vriend waar ik om de paar weken een paar uurtjes kom poetsen of andere klusjes kom doen. Rietje kan erg goed kletsen en na het poetsen drinken we gezellig een kopje koffie of thee. Ik kan altijd heel erg goed lachen met haar en vind het erg leuk dat ik Rietje heb mogen leren kennen!

 Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om?
Buiten het voetbal zijn er best wel wat meiden met wie ik graag wat doe. We hebben redelijk vaak teamfeestjes en met de jaarlijkse feesten zoals kermissen en carnaval spreken we altijd met het hele team af om te gaan! Met Iris en Lotte ga ik ook vaak op pad. We gaan bijvoorbeeld naar de uitwedstrijden van Hapert 1, gaan een rondje wandelen of lekker lunchen.

Kort 

 Internet: Netflix of Youtube
 Mobieltje: Iphone 11
 Duurste aankoop: MacBook
 Vrienden: Heel veel leuke vrienden en vriendinnen!!!
 Merk voetbalschoenen: Nike Phantom
 Muziek: Echt van alles; van R&B naar gezellige Nederlandse hitjes, maar ook de wat hardere festivalmuziek of de Top-40
 Grootste flater: Van het veld afgedragen worden vanwege kramp in allebei mijn kuitbenen
 Voetbalhumor: Dansje doen als we scoren of een atje kolk tijdens de derde helft
 Droomman: Die heb ik al :)
 Drankje: Een lekkere Espresso Martini of een glaasje prosecco, lust eigenlijk alles
 Vakantiebestemming: Ibiza
 Automerk: Toyota Aygo

Ja/Nee

 Kunstgras is een verrijking voor het amateurvoetbal? Nee, liever normaal gras. Maar wel erg fijn als back-up bij slecht weer
 Ik kan goed door een deur met mijn trainer? Jazeker!
 Na mijn carrière als voetbalster, wil ik trainer worden? Niet per se, maar wie weet
 Ieder weekend kan je mij in het uitgaansleven vinden? Uhm nouja eigenlijk wel
 De derde helft is een vaste gewoonte voor mij? Zekerste weten, de kantine op de Lemelvelden en Café de Gaopert zitten in mijn weekend routine
 Voor de wedstrijd voel ik mij gespannen? Gezonde spanning ja
 Ik heb veel over voor mijn sport? Ja
 Om te winnen ben ik bereid om ver te gaan? Ja
 De trainer kan me overal opstellen? Ja. Als het maar niet als keepster is
 Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar? Nee hoor, dat kan makkelijk
 Vrouwenvoetbal moet meer waardering krijgen van de mannentak? Ja, dit is af en toe nog wel een dingetje
 Wil je nog extra toelichting geven op een van de bovenstaande vragen?

Open

 Het mooiste sportcomplex: VV Hapert natuurlijk
 Het lelijkste sportcomplex: Knegselse Boys
 Wat hoop je nooit meer mee te maken: Een erge blessure (gelukkig nog nooit gehad), of vervelende kramp tijdens de wedstrijd
 Voor welke club heb je de meeste sympathie: Reusel Sport
 Voor welke club zou je nooit willen spelen: Bladella
 Moeten alle clubs vrouwenvoetbal aanbieden: Ja, zeker als er animo voor is!
 Wat vind je van het niveau van vrouwenvoetbal in de regio: Uhhhhm, dit is erg verschillend natuurlijk, maar ik vind het mooi om te zien dat er hier in de buurt nog redelijk veel clubs zijn die een vrouwenelftal kunnen vormen en daar leuke wedstrijden mee kunnen spelen.
 Wie is volgens jou de beste speler binnen het elftal: Annick Mijer en Lotte van Veldhoven
 Welke speelster van een andere vereniging zou je graag in het shirt van jullie team zien spelen: Ik zou het erg gezellig vinden als Pleun Roovers terug zou komen naar VV Hapert. Ze speelt nu bij de Zuiderburen, maar als echte Hapertse is ze altijd welkom in ons team!

Wij zeggen/ jij zegt 

 Vrouwenvoetbal wordt ‘nog steeds’ anders benaderd dan mannenvoetbal:
Ja, ik denk dat het nog steeds als minder wordt gezien. Toch ben ik blij dat het de afgelopen tijd meer waardering heeft gekregen en steeds meer meiden op jonge leeftijd al op voetbal gaan!

 Er moet ‘nog’ veel veranderen om het vrouwenvoetbal op een hoger plan te krijgen:
Ik denk dat ook. 

 VV Hapert is een voorbeeld in het vrouwenvoetbal voor andere clubs in de regio:
Ik denk dat het een erg mooi compliment is voor VV Hapert dat ze jaarlijks 1 of 2 damesteams kunnen vormen. Zij hebben al erg lang damesteams en deze worden ook erg goed betrokken in de vereniging.

 De verhouding tussen de vrouwen en de mannen binnen vv Hapert is goed:
Ja. Natuurlijk zijn er meer mannen binnen VV Hapert, maar bij welke club is dit niet zo? De verhouding is in mijn ogen dikke prima en iedereen kan goed met iedereen. Er hangt altijd een fijne sfeer en naar mijn mening is dat het allerbelangrijkste!

 VV Hapert speelt op het gewenste niveau:
Wij laten dit jaar erg mooi voetbal zien en hebben hiermee de eerste plek behaald. Het zal nog spannend worden om de strijd voor het kampioenschap, maar dit zou enorm leuk zijn als het lukt! Volgend jaar een niveau hoger lijkt mij een geschikte uitdaging voor ons fijne team!

Tot slot

 VV Hapert is een fantastische club omdat……
Het er altijd gezellig is! Ik ben er echt superfijn ontvangen en ik voetbal er nog steeds erg graag. Ik heb hier veel nieuwe mensen leren kennen en kijk altijd enorm uit naar de voetbalzondagen. Ik wil hier niet meer weg haha, dus hoop hier nog lang te mogen blijven voetballen, en feesten! :)

 Wie zou je graag de volgende keer zien in het Profiel vrouwen?
Noor van Herk (EFC Eersel)

 Wil je nog iets toevoegen?
Bedankt dat ik hiervoor ben gevraagd, het was leuk om in te vullen! Iedereen veel succes in hun cometitie en op naar de volgende Supersundayyyy!

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Fan
25 april 10:00
Klasse Mo'tje