Profiel van de week: Wessel Vincent (RKVV Waalre)

Deel dit bericht via:

Deze week in profiel van de week Wessel Vincent van RKVV Waalre.
Na alle jeugdelftallen binnen SC Helmondia te hebben doorlopen maakte Wessel op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van de Helmondse club. In de periode van tien jaar als eerste elftalspeler van SC Helmondia maakte Wessel twee promoties mee van vierde naar de tweede klasse. 

Verhuizing
Wegens een tijdelijke verhuizing naar Nijmegen nam Wessel in de winter van 2018 afscheid van SC Helmondia en ging hij spelen bij derdeklasser Blauw Wit. Het avontuur in Nijmegen duurde slechts een jaar gezien Wessel weer terugkeerde in Eindhoven. Hij sloot zich na de winterstop aan bij RKVV Waalre en vroeg overschrijving aan naar de vierdeklasser, maar deze werd door de KNVB niet goedgekeurd waardoor Wessel een half jaar alleen maar mee heeft getraind.

Matig
We zijn ondertussen twee maanden onderweg en Waalre kent een matige start in de competitie. Na acht gespeelde wedstrijden wist het slechts een duel te winnen en staat Waalre met vier punten in de onderste regionen van de vierde klasse G.
Waalre promoveerde in 2018 naar dit niveau en kende onder Marc van Kemenade in het afgelopen seizoen een goed debuutjaar. Nacompetitie werd op een haar gemist en Waalre eindigde op een keurde zevende plaats in de competitie. Marc van Kemenade nam na vijf seizoenen Waalre afscheid als voetbaltrainer en werd opgevolgd door Henri Houben.

Waalre heeft een talentvolle spelersgroep en met de komst van de ervaren Vincent had Waalre hoge verwachtingen voor dit seizoen. Tot dusver worden deze verachtingen nog niet waargemaakt.
Moet de spelersgroep nog wennen aan de werkwijze van Henri Houben en kan Waalre zich in het verdere verloop van de competitie nog opwerken naar een hogere klassering, we vragen het aan de 29-jarige middenvelder.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Wessel Vincent (29 jaar) en ben geboren in Helmond. Vanaf mijn studie heb ik in Tilburg, Eindhoven en Nijmegen gewoond. Sinds vorige winter woon ik weer in Eindhoven.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik ben als online marketing specialist bij Scherp Online op Strijp-S werkzaam. In het kort helpen wij organisaties aan voor meer online zichtbaarheid, leads, orders en omzet. Mijn functie bij Scherp Online is best breed en afwisselend, zo variëren mijn werkzaamheden uit projectmanagement en sales, maar werk ik ook mee binnen verschillende online marketing campagnes voor onze klanten.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Qua hobby’s probeer ik naast het voetballen zo’n twee keer in de week te crossfitten bij Powerhouse040 in Eindhoven en ga ik graag ieder jaar skiën. Verder breng ik graag tijd door met mijn vrienden en familie.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik sta positief in het leven, ben sociaal en betrokken.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Een degelijke en nuttige voetballer die het vooral van zijn werklust moet hebben en sterk in de duels en lucht is.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Waalre is echt een dorpse vereniging en dat merk je in alles terug. We hebben een hechte en grote groep aan spelers in de selectie. We hebben zelfs te veel spelers op dit moment, iets wat volgens mij wel een luxeprobleem is. Daarnaast zijn alle randzaken verder goed geregeld en beschikken we over een mooi hoofdveld.
Niet: Doordat we een relatief jonge groep die voornamelijk uit vrienden bestaat zorgt dit er ook wel voor dat we soms wel iets meer van elkaar mogen eisen in wedstrijden en tijdens trainingen.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Door de jaren heen heb ik meerdere trainers gehad waarmee ik goed mee heb samengewerkt. Met Juan Bonilla heb ik het langst samengewerkt bij SC Helmondia en heb ik mooie promoties mee gevierd. Ook was hij persoonlijk erg bij je betrokken en organiseerde hij jaarlijks de trainingskampen in de winter richting Spanje. Verder stak qua veldtraining Zoran Borojevic bij Blauw Wit in Nijmegen (nu trainer bij Alverna, 1e klasse) er voor mij bovenuit. Was zelf ook nog de beste man van het veld wanneer hij eens meespeelde tijdens de training.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Plus: Henri is een fijne persoonlijkheid die rust en vertrouwen uitstraalt. Hij is duidelijk in zijn communicatie en je weet wat je aan hem hebt. Ook is de oefenstof tijdens trainingen gevarieerd en van een goed niveau voor een 4e klasser. Min: Henri wil tijdens een wedstrijdbespreking nog wel eens onbewust de zwakke eigenschappen van onze eigen spelers nét iets te uitgebreid uitlichten.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Kees “Wat goed zeg!” Uythoven. Is belangrijk voor ons team binnen en buiten het veld.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
De mensen die binnen verenigingen op de achtergrond actief zijn en veel vuil werk opknappen.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe uit je voetballoopbaan:
In de afgelopen jaren selectievoetbal heb met veel goede voetballers samengespeeld. Als ik dan toch moet kiezen voor de spelers die het meeste zijn bijgebleven zijn dit Gregory Lammers, Yusuf Altunel en Amos Letwory. Alle drie echt geweldige voetballers die ik graag bij Waalre zou willen zien spelen.
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
RKVV Waalre is gewoon een hele fijne, kleine maar hechte vereniging met mensen die zoals ik al aangaf al sinds jaar en dag bij de club actief zijn, maar tegelijkertijd ook gewoon jongens van buitenaf makkelijk opnemen in de groep.
Waalre kent met deze spelersgroep een matige start in de competitie, moet de spelersgroep nog wennen aan de speel en werkwijze van Henri Houben:
Ik denk niet dat we moeten wennen aan de speel- of werkwijze van Henri. Qua tactiek is er ten opzichte van vorig jaar namelijk niet veel veranderd. Ik denk dat we de oorzaak voor die matige start vooral bij onszelf moeten zoeken.
Afgelopen zondag alweer de zesde nederlaag van het seizoen uit bij VV Acht:
Een wedstrijd die net zo makkelijk onze kant op had kunnen vallen, maar die we uiteindelijk terecht verliezen. Voor de rust zijn we de bovenliggende partij en zijn we in de omschakeling snel weg, creëren we een paar open kansen, maar scoren uiteindelijk niet. Daarbij hadden we een 100% strafschop moeten krijgen. Vervolgens geven we in de 2e helft de wedstrijd volledig uit handen, creëren we nauwelijks iets meer en wint VV Acht uiteindelijk in mijn ogen terecht de wedstrijd.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Sporten en eten
Met welke bekende Nederlander zou je wel een week willen ruilen:
Bas Smit
Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving:
Mijn ouders en broer. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik wil in de voetbalkantine nog wel eens naar de microfoon grijpen.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Ik denk dat mijn vrienden en familie altijd op mij kunnen rekenen.
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Voetballers die uit frustratie een voet laten hangen of een tegenstander bewust proberen raken in een duel.
Hoogtepunt als speler:
Met SC Helmondia de verschillende promoties, met zeker de finalewedstrijd voor promotie naar de 2e klasse tegen Boekel Sport. Deze finale (nadat ik net een dag was teruggekeerd van een reis in Zuid Amerika) met een scheur in mijn werkbrauw en met een tulband om uitgespeeld en in de verlenging gewonnen. Daarna wel het feestje in het ziekenhuis mogen vieren. Naast de promoties was vorig jaar de winnende maken met Blauw Wit in een Nijmeegse derby met een schot van afstand ook wel een persoonlijk hoogtepunt. Helemaal gezien mijn geringe doelpuntengemiddelde in mijn carrière. 
Dieptepunt als speler:
De degradaties met SC Helmondia.
Vrouwenvoetbal:
Goed dat het in de lift zit, maar ik kijk er zelf weinig naar.
Meest overschatte voetballer:
Denzel Dumfries
Meest onderschatte voetballer:
Coen Hertogs (SC Helmondia)
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Het mogelijk verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
Ajax
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Jurgen Klöpp
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Frenkie de Jong
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Steven Berghuis
Meest markante figuur langs de lijn:
Mijn pa die nog altijd regelmatig langs de lijn staat. Of het nu in Helmond, Nijmegen of Waalre is.
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Tot voor kort met Lex Heijmans. 
Kort:
Internet: Buiten mijn werk vooral de bekende voetbalsites en sociale kanalen.
Mobieltje: Iphone
KNVB: -
Betalingen binnen het amateurvoetbal: Mooi meegenomen.
Merk voetbalschoenen: Adidas
Muziek: Van Frank van Etten tot aan Mumford and Sons.
Grootste flater: Aan de moeder van een clubgenoot vragen of ze naar haar kleinzoon komt kijken.
Voetbalhumor: De Waalre-chat.
Droomvrouw: Judith den Ouden
Eten: Frietje bij Guilty Pleasures in Eindhoven.
Drankje: Biertje
Vakantieland: Nieuw Zeeland
Auto / Fietsmerk: Volkswagen
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een social-media freak: JA
Prijsje met je club dit seizoen: NEE
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ga je goed om met het verliezen van een wedstrijd: JA
Ik leef voor mijn sport: NEE
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: JA
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ondanks we op dit moment nog lang niet presteren zoals we het allemaal hadden verwacht na de goede voorbereiding, weet ik zeker dat we genoeg kwaliteit in huis hebben om de komende weken een mooie serie met elkaar neer te zetten.
Open:
Het mooiste sportcomplex:  Veel clubs in Brabant hebben tegenwoordig een prima accommodatie, maar als ik kijk naar waar ik de afgelopen jaren heb gespeeld vind ik PSV/AV op de Herdgang, NWC Asten en SV Deurne hier wel bovenuit steken. 
Het lelijkste sportcomplex: Wilhelmina ‘08
Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen je club: Prins Ruud
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Zuid-Afrika
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: De meeste sympathie voor ZSV. De minste sympathie: Clubs die veel betalen en ieder jaar een nieuw team op het veld hebben staan. Vul zelf maar in welke dit zijn.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: HVV Helmond
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Tim van Schijndel
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Jelle van Kruijssen (Berchem Sport)
Dat zeggen wij, wat zeg jij: 
Wij zeggen: Waarom keerde Wessel Vincent niet terug naar SC Helmondia
Jij zegt: Bij SC Helmondia heb ik vrijwel mijn hele leven gespeeld en hing daar vroeger vrijwel het gehele weekend rond. Na 10 jaar in het 1e te hebben gespeeld heb ik daar een mooi afscheid gehad. Nadat ik vorig jaar weer in Eindhoven kwam wonen heb ik het nog wel overwogen en heb ik nog wel een goed gesprek gehad met de huidige trainers. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om bij RKVV Waalre te gaan spelen. Dit is voor mij dichterbij huis en had er een beter gevoel bij na een paar keer te hebben meegetraind.
Wij zeggen: Waalre hoort met deze spelersgroep in de top-5 te staan 
Jij zegt: Ik denk dat er veel teams in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn, maar wij hebben zeker de kwaliteiten om bovenin mee te draaien. 
Wij zeggen: Blauw Wit Nijmegen
Jij zegt: Heb een geweldige tijd gehad zowel op als buiten het veld bij Blauw Wit in Nijmegen. Ben er via een vriend van me terecht gekomen en wist al vroeg dat ik de juiste keuze had gemaakt. Goed niveau met veel ervaren spelers en daarnaast ook veel ruimte voor gezelligheid. Iedere donderdag en zondag werden de kratten bier de kleedkamer ingebracht en deden we buiten het voetbal ook veel samen.
Wij zeggen: SC Helmondia
Jij zegt: Heb een mooie tijd bij SC Helmondia gehad en kom er nog steeds graag. Een vereniging waar mijn familie actief was en nog steeds is. Er gaat de komende jaren veel veranderen met de fusie samen met RKSV Mulo naar SV de Braak, maar denk dat dat een goede ontwikkeling gaat zijn voor beide verenigingen.  Verder mooi om te zien dat ze het dit jaar weer goed doen in de 3e klasse met veel jongens waarmee ik nog samen heb gespeeld. 
Wij zeggen: Jeroen van der Schoot
Jij zegt: Een goede trainer tijdens mijn eerste jaar in de selectie bij SC Helmondia. Heb hem al jaren niet meer gezien, maar kan me nog goed herinneren hoe ontzettend fanatiek hij was.
Wij zeggen: Marc van Kemenade
Jij zegt: Fijne trainer die vorig jaar afscheid heeft genomen bij RKVV Waalre. Heeft met de selectie mooie successen behaald en veel jongens lopen nog steeds met hem weg. Is een graag geziene gast in de Waalre kantine. Zo heb ik ook vernomen dat hij dit jaar al vaker in de kantine is gesignaleerd dan dat hij vorig jaar training heeft gegeven.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Mooie website die altijd actueel en up-to-date is.
RKVV Waalre is een fantastische club omdat:
De sfeer binnen en buiten het veld erg goed is en omdat Jasper de Krom in de winterstop weer aan gaat sluiten.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Gregory Lammers (SV Deurne)
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Jasper bedankt voor het interview vriend! Ik ben benieuwd naar het verhaal van Gregory.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?