Profiel van de week: Juriaan Groot (Dommelen)

Deel dit bericht via:

Deze week in profiel van de week Juriaan Groot van RKVV Dommelen.
Juriaan begon zijn voetballoopbaan op 8-jarige leeftijd  bij RKVV Dommelen. Na alle selectie elftallen in de jeugd te hebben doorlopen maakte de verdediger op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Juriaan gaat dit seizoen zijn derde jaar in als selectiespeler.

Resultaten
In 2017 werd Paul Firet aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.  In dat jaar (seizoen 2016-2017) eindigde Dommelen onder trainer Eric van der Palen als tweede in de competitie achter kampioen Wilhelmina Boys. Onder Firet begon Dommelen in het seizoen 2017-2018 nog voortvarend aan de competitie, maar kon de goede beginfase niet volhouden en eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. In het afgelopen seizoen ging het voor Dommelen helemaal mis. In eerste instantie wisten de blauwwitten nog rechtstreekse degradatie te voorkomen ten koste van Spoordonkse Boys en ging het de nacompetitie in voor klassenbehoud. In de eerste ronde wist de ploeg van Paul Firet nog Woenselse Boys uit te schakelen maar in de finale tegen Gudok ging het met 2-1 onderuit, waardoor degradatie een feit werd. Dommelen is, na zes jaar derde klasse te hebben gespeeld, weer te bewonderen in de vierde klasse.

Een nieuw tijdperk breekt aan voor RKVV Dommelen. De club zag een aantal sterkhouders vertrekken en heeft de selectie aangevuld met een aantal jeugdspelers. Kan Dommelen met deze selectie meedoen om de prijzen in de 4e klasse G, we vragen het aan Juriaan.
(Dit interview is afgelopen week afgenomen. Wegens de opstart van de nieuwe website  konden we het afgelopen vrijdag niet plaatsen)

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Juriaan Groot, 21 jaar oud en woonachtig in Valkenswaard.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Op dit moment zit ik in mijn afstudeerjaar. Ik studeer Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Daarnaast werk ik in de horeca bij de Eindhovense Golf.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Naast het voetballen vind ik het fijn om mijn vrije tijd door te brengen met mijn vrienden en vriendin. In het weekend ga ik soms opstap en pak ik af en toe een terrasje. Ook vind het niet erg om een avond lekker lui om de bank te liggen en rustig een serie te kijken op Netflix.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik vind dat je gewoon lekker moet genieten van de leuke dingen die je meemaakt. Het leven is te kort om bij de pakken neer te gaan zitten.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Ik denk dat buitenstaanders mij zien als een jongen die altijd 110% inzet toont, die vaak de drive naar voren heeft als een rechtsback met aardig wat snelheid en die de bal makkelijk bij een tegenstander kan afpakken.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Het spreekt mij heel erg aan dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de selectie binnen deze club. Wanneer wij iets willen organiseren in de kantine staat Harry van der Sluis altijd open voor ons. Hij wil ons altijd helpen en is zeker niet bang om zaken voor ons voor elkaar te krijgen. 
Niet: Ik vind het jammer dat sommige mensen binnen Dommelen denken dat ze zijn aangesloten bij een een of andere grote professionele voetbalclub. Het blijft een amateurclub waar plezier de grootste factor moet zijn.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Dit zijn toch wel Paul Firet en Pieter van Engelen. In de B1 was ik nog een rechtsbuiten, maar dit wilde toch niet meer helemaal lukken. Zij hebben er samen voor gezorgd dat ik weer plezier in het spelletje heb gekregen. Vanaf dat moment ben in rechtsback gaan spelen en dat gaat tot op de dag van vandaag nog steeds erg goed.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Ik vind Paul een prima trainer. Zijn grootste pluspunt vind ik het analyseren van alle komende tegenstanders. Wanneer hij een keer tijd heeft, besteedt hij zijn tijd aan het bekijken van de toekomstige tegenstanders. Hij weet altijd enorm veel informatie over de tegenstanders wat hij dan in de wedstrijdbespreking vertelt. Echter, soms vind ik wel dat hij te moeilijk en te diep ingaat op bepaalde onderwerpen. Ik heb soms het idee dat bepaalde zaken niet zo ingewikkeld hoeven zijn, hier is dan volgens mij een vele makkelijkere oplossing.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Dat is toch wel Jonathan van Doorn. Jona is een fantastische voetballer, alleen heeft hij er soms gewoon even geen zin. Dat moeten we hem nog even ‘wakker’ maken in de wedstrijd. Jona heeft een ontzettende luie uitstraling. Dit is hij alleen zeker niet altijd!! Wanneer Jona dan eenmaal lekker in de wedstrijd zit, is hij ook niet te stoppen. Hij laat alle verdedigers dan om hun eigen as heen draaien. Ook is het af en toe even aftasten of Jona wel op de training komt of niet. ‘Dan moest hij even kijken of hij het wel ging halen’. Jona is een fantastisch figuur en ik vind het fijn om bij hem in het team te zitten.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Ik heb veel respect voor Chris Hof. Hij is zeg maar de teammanager van zowel het 1e als 2e elftal. Het is echt een gouden gast. Chris is geliefd bij iedereen van de selectie en ik denk zelfs bij heel de club. Chris is super betrokken en kan met iedereen goed een gesprek hebben. Wanneer je iets nodig hebt, zal hij het altijd voor je regelen. Echter, wanneer hij het ook ergens niet mee eens is, zal hij dit ook zeggen. Chris heeft een lastige tijd achter de rug, toch was hij er altijd voor ons team. Chris we zijn je super dankbaar!
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Mathijs de Bie, Luc Steevens, Geert Rijnders, Dennis Soeteman en Max van Leeuwen.
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
Ik vind de sfeer op de vereniging heel erg fijn! Omdat ik al vanaf mijn 8e op de club rondloop, ken ik vrijwel iedereen. Ik vind het daarom ook altijd erg gezellig om op ’t Heike te zijn. Dit geldt helemaal voor de thuiswedstrijden. Er zijn altijd heel wat supporters die naar ons komen kijken en die ons aanmoedigen. Dit geeft echt een lekker gevoel.
Hoe groot was de teleurstelling binnen de club na de verloren finale tegen Gudok, waardoor degradatie een feit was:
De teleurstelling was op dat moment wel even heel erg groot. Ik denk zelfs dat sommige spelers op dat moment niet helemaal besefte dat we gedegradeerd waren. Het was maar even goed dat het seizoen op dat moment was afgelopen. Ik denk dat deze wedstrijd tegen Gudok een tekend beeld gaf van heel het seizoen. We voetbalden niet slecht, kregen kansen maar benutte deze niet, en dan zul je altijd zien dat je een werelddoelpunt tegen krijgt die de speler van Gudok waarschijnlijk heel zijn leven niet meer op zo’n manier binnen schiet. Vanaf dat moment waren de mensen binnen de club wel weer meteen positief ingesteld naar ons. Dit gaf een goed gevoel voor de spelers en trainers.
Wat verwacht je dit seizoen van RKVV Dommelen, gezien een aantal basisspelers zijn vertrokken:
Ik vind het erg jammer dat er zo veel spelers bij Dommelen zijn vertrokken. Dit is geen reden om nu minder ons best te gaan doen. Ik verwacht dat dit een leuk seizoen gaat worden met veel goede resultaten. Op elke positie binnen het veld, vind ik, dat we kwalitatief goede spelers hebben staan. Deze spelers zijn niet bang om vuile meters voor elkaar te maken. Ik denk wel dat het eerste elftal dit seizoen veel beroep moet gaan doen op het 2e en de A1. Onze selectie is niet breed, maar we zullen er ondanks alles elke week weer moeten staan. Ik verwacht dat wel gaan eindigen in de top 4 van de competitie. Wie weet zit er zelfs een periodetitel in.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Lekker uitslapen, heerlijk ontbijten en daarna wat gezelligs doen.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een week willen ruilen:
Virgil van Dijk, gewoon lekker een weekje meetrainen met ‘The Reds’
Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving:
Mijn vader en mijn oma.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik kan soms nogal fel overkomen op mijn teamgenoten. Dit komt dan niet heel aardig over, maar dit bedoel ik niet zo. Soms ben ik misschien iets te fanatiek.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sociaal, gedisciplineerd, gedreven en zorgzaam.
De grootste ergernissen binnen het amateurvoetbal:
Partijdige grensrechters van de tegenpartij.
Hoogtepunt als speler:
Het promoveren in de B1 als jeugdspeler via de nacompetitie. Er kwam hier heel veel publiek op af! Dit was echt een erg leuke ervaring.
Dieptepunt als speler:
Het degraderen in het afgelopen seizoen van de 3e naar de 4e klasse.
Vrouwenvoetbal:
Ik vind het goed voor het Nederlandse voetbal dat de vrouwen het zo goed doen. Maar om heel eerlijk te zijn vind ik er niet zo veel aan om te kijken…
Meest overschatte voetballer:
Dusan Tadic
Meest onderschatte voetballer:
Pieter van Engelen
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
-
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Jürgen Klopp
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Lionel Messi
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Cristiano Ronaldo
Meest markante figuur langs de lijn:
Dat toch wel Jeremy. Hij is pas sinds kort lid binnen onze club. Het is een die-hard Feyenoord supporter met zo’n raar accent van daar uit de buurt. Ik heb zelden mensen gezien die zo vaak zo positief zijn. Zijn humor is leuk en hij wordt door iedereen erg geliefd. Hij is nu assistent trainer van het 2e en af en toe voetbalt hij ook mee. Tóch denk ik dat hij het beter kan houden bij het trainerschap ;)
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Helaas zijn er veel vrienden van mij naar andere clubs in de regio verkast, sommigen zijn zelfs gestopt. Ik ga erg veel om met Sem Westreenen, hij speelt ook in de selectie van Dommelen.
Kort:
Internet: Altijd handig. 
Mobieltje: IPhone
KNVB: Maak de gele kaarten in het amateurvoetbal wat goedkoper! 
Betalingen binnen het amateurvoetbal: Soms ongepast!
Merk voetbalschoenen: Adidas
Muziek: Van alles wat.
Grootste flater: Twee keer achter elkaar de verkeerde bioscoopzaal binnenlopen, rustig gaan zitten en er na 5 minuten achter komen dat de film al enige tijd bezig is. 
Voetbalhumor: De ontzettend droge maar leuke grappen van Dennis Soeteman 30 sec. voordat een wedstrijd begint.
Droomvrouw: Rose Bertram (en natuurlijk Juul Bax)
Eten: Kip Kerrie risotto
Drankje: Bier en Gin-tonic.
Vakantieland: Griekenland
Auto / Scootermerk: Vespa 
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een social-media freak: JA
Promotie met je club dit seizoen: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ga je goed om met het verliezen van een wedstrijd: JA
Ik leef voor mijn sport: NEE
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ja! Ik hoop dat we dit jaar promoveren, maar ik zeg niet dat we kampioen worden.
Open:
Het mooiste sportcomplex: PSV Campus De Herdgang
Het lelijkste sportcomplex: vv BES
Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen je club: Chris Hof
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Lange reis door Azië maken met mijn vriendin.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: -
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Jason Franken
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Anwar Janssen
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: RKVV Dommelen moet bouwen met deze jonge selectie
Jij zegt: Daar ben ik het zeker mee eens. Wij hebben een erg jonge selectie, maar wel met veel talent. Ik weet zeker dat wij allemaal nog veel dingen van elkaar kunnen leren. Je kunt zien dat iedereen voor elkaar vuile meters wil maken en dat de spelers elkaar scherp houden. Het is nu de taak om deze groep bij elkaar te houden en om ervoor te zorgen dat we samen sterker en sterker worden. 
Wij zeggen: Het is goed voor de huidige spelersgroep dat het een treetje lager speelt
Jij zegt: Om eerlijk te zijn denk ik dat dat klopt! Vorig jaar waren we op papier ook niet veel wedstrijden de favoriet en hebben we ook vaak verloren. Ik dat dat extra invloed heeft op een jonge groep. Wanneer we nu een klasse lager gaan spelen, denk ik dat we vaker gaan winnen en dat we ook vaker de favoriet zullen zijn. Dit zal een positievere sfeer geven in dit nog jongere team wat we dit jaar hebben.
Wij zeggen: Fred Westreenen
Jij zegt: Ja.... dan noem je een naam. Ik heb een erg goede band met hem. Naast voetbaltrainer is Fred ook de vader van een van mijn beste vrienden. Ik vind Fred een erg goede trainer die veel verstand heeft van het spelletje, maar wél met zijn eigen mening. Fred is een eerlijk persoon die iedereen altijd op een goede manier behandeld. Ik heb respect voor de keuze van hem om te verkassen naar De Raven en wens hem heel veel succes dit seizoen! (Behalve aankomende zondag dan) 
Wij zeggen: Eric van der Palen
Jij zegt: Een persoon die heel erg veel passie heeft voor de sport. Ik heb een aantal keer onder hem mogen voetballen en heb zelfs mijn debuut bij hem gemaakt in het eerste elftal. Ik had altijd een erg goede klik met hem. We zijn zelfs een keer met zijn vrouw en Peter van Dooren naar de Shoarmatent in België gereden na de wedstrijd. Eric is een persoon met een groot karakter die geen blad voor zijn mond neemt. Ik vind Eric een super persoon!
Wij zeggen: Jur Rademakers
Jij zegt: Jur vind ik een hele sympathieke en nette jongen. Ik ben blij dat ik een seizoen met hem heb mogen samen spelen. Ik heb erg veel van Jur mogen leren, dit omdat ik aardig wat wedstrijden en trainingen heb mogen meemaken met hem. Ik heb soms met bewondering gekeken naar hoe goed hij het voetbalspelletje door had. Jur had altijd 200% inzet, maar had soms niet door dat hij ‘maar’ bij Dommelen voetbalde
Wij zeggen: Zondag wacht De Raven in de eerste wedstrijd van de competitie. Gelijk een pittige tegenstander. Uitslag? (zoals al aangegeven is dit interview afgelopen week afgenomen. Juriaan voorspelde een 2-0 overwinning voor Dommelen het werd uiteindelijk 1-0 voor de thuisploeg)
Jij zegt: De Raven is inderdaad gelijk een serieuze tegenstander. Ik denk wel dat wij als elftal klaar zijn om de competitie te starten. Ik denk dat wij deze wedstrijd gaan winnen. Uitslag 2-0. Tevens vind ik het erg leuk om meteen tegen het team van Fredje te starten!
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Een leuke en handige website waar alle informatie staat vermeld m.b.t. het voetbal in deze regio. Het is allemaal erg overzichtelijk weergegeven en dit is prettig bij het gebruik van de website. De vernieuwde site ziet er trouwens super uit!!
RKVV Dommelen is een fantastische club omdat:
Deze club kan bestaan door heel veel vrijwilligers die dag en nacht aan het werk zijn. Iedereen probeert het allemaal zo goed mogelijk te regelen. Dommelen is nog steeds een fantastische club omdat iedereen (en vooral binnen de selectie) elkaar mag. Het is na de wedstrijden ook altijd gezellig. Ik vind dat dit zo hoort op een voetbalclub.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Luc Steevens (EFC)

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supje
24 september 19:21
Realistisch omschreven en goed stuk tekst. Eerlijk over het stapje terug naar de 4de klasse en dat dit voor de jonge spelersgroep wellicht beter is. Alle neuzen staan dezelfde kant op.
Budel
24 september 18:23
Leuk team dat, net zoals vorig jaar, aanvallend en mooi voetbal speelt met een duidelijk plan. Zichtbaar een positieve sfeer, zowel op het veld bij de spelers en naast de kant bij de trainer(s). Een voorbeeld voor velen! Hopelijk snel weer terug in de 3de klasse, daar horen jullie (op termijn) thuis!