Profiel van de week: Joep van Vroenhoven (Geldrop)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week Joep van Vroenhoven van VV Geldrop.
Joep werd in 2004 gescout door PSV en verruilde op 9-jarige leeftijd de jeugdopleiding van Geldrop voor het ‘grote’ PSV.  Joep kwam zeven jaar uit voor de jeugdopleiding van PSV en maakte daarna de overstap naar FC Eindhoven. Na twee jaar in de selectie te hebben vertoefd van de blauwwitten keerde de middenvelder in 2013 terug in het amateurvoetbal en sloot hij zich aan bij RPC.

Terugkeer
Bij RPC kende Van Vroenhoven een mooie periode. In zijn eerste jaar, onder trainer Pierre van den Eeden, veroverde RPC de titel in de derde klasse. Na twee seizoenen bij de groenwitten te hebben gespeeld werd Van Vroenhoven benaderd voor een terugkeer naar Geldrop. In het kielzog van Van den Eeden maakte hij in 2015 de overstap naar eersteklasser. “Ik heb voor Geldrop gekozen omdat ik in Geldrop woon en dat trainer Pierre van den Eeden naar Geldrop gaat. Dat is voor mij een reden om deze stap te zetten en ik hoop dat ik Geldrop kan helpen met de ambitie om weer hogerop te komen." Aldus Van Vroenhoven…..

Beleid
Geldrop heeft voor een aantal jaren terug haar beleid gewijzigd. De club heeft haar eigen jeugdopleiding een kwaliteitsimpuls gegeven zodat er in de toekomst meer eigen opgeleide spelers een stap naar de selectie kunnen maken. Ook worden er geen spelers meer benaderd van buitenaf. Geldrop wil haar spelersgroep wel versterken, maar alleen met spelers die een achtergrond en of affiniteit hebben met de club. Volgens ingewijde is de club door de koerswijziging weer tot leven gekomen. De sfeer is terug en de club is momenteel gezond.  

Prestaties
Gezien de koerswijziging kende Geldrop in de afgelopen seizoenen geen terugval in de eerste klasse. In het seizoen 2018-2019 eindigde Geldrop op een keurige vijfde plaats in de competitie en het afgelopen seizoen -tot aan het stilleggen van de competitie- telde Geldrop ‘slechts’ een verliespunt meer dan koploper Chevremont.

De competitie staat door de coronacrisis op zijn kop. Afgelopen zondag kwam alleen Geldrop in actie in de eerste klasse D, de overige wedstrijden werden allemaal afgelast wegens het virus. Na drie gespeelde wedstrijden staat de teller voor Geldrop op vier punten. Wat is de doelstelling van de groenwitten dit jaar, we vragen het aan Joep.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Joep van Vroenhoven, 25 jaar oud en ik kom uit Geldrop. Momenteel woon ik in Eindhoven.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Na mijn master Strategic Management aan de universiteit van Tilburg zet ik nu mijn eerste stappen in mijn maatschappelijke carrière.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Uiteten en een drankje in de stad doen met vrienden.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik sta ontspannen in het leven en probeer er vooral heel erg van te genieten.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een speler die het vooral moet hebben van zijn duelkracht en inzicht en die verder redelijk kan voetballen. Mijn medespelers probeer ik daarnaast nog zoveel mogelijk te helpen. Kan me wel voorstellen dat de tegenstander mij kan zien als een vervelende speler.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De club heeft een aantal jaren terug zijn beleid gewijzigd en ingezet op eigen jongens, dit werpt zeker qua sfeer binnen het elftal en de club zijn vruchten af. Het is nu aan ons om ook prestatief een stap omhoog te zetten. Verder de gezelligheid in de kantine, kantine beheerders Jeske Molenschot en Mark Schaap hebben de sfeer binnen de club sterk verbeterd. Ook de vele vrijwilligers die de club draaiende houden zoals Martien van Lieshout en Ad Snoeijen zijn onmisbaar.
Niet: Ondanks de positieve koerswijziging moet de club wel zijn prestatieve ambities houden. Je voetbalt ook om te winnen.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Mart van Duren die ik zowel heb meegemaakt bij de jeugd van VV Geldrop, PSV en bij FC Eindhoven. Een heel prettige trainer die veel aandacht had voor het individu en spelers echt beter kon maken op technisch vlak. Verder van Pierre van den Eeden, zolang ik actief ben in het amateurvoetbal is hij mijn trainer en dit wordt inmiddels al het 8ste seizoen. Na al die jaren weet PT mij nog steeds te raken en het beste uit mij te halen zowel op als naast het veld haha.
Misschien een overbodige vraag maar, wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
PT weet als geen ander hoe hij een amateurteam moet motiveren en de sfeer in een groep optimaal moet maken. PT begrijpt het amateurvoetbal als geen ander en weet zijn teams altijd fris en aanvallend voetbal te laten spelen. Het nieuwe beleid van Geldrop had ook nooit ingezet kunnen worden zonder PT als coach. VV Geldrop moet PT heel dankbaar zijn dat hij ze door deze koerswijziging heeft geloodst. Als minpunt mag PT van mij misschien soms de teugeltjes wat strakker aantrekken en wat harder zijn, maar dit doet hij natuurlijk ook niet om sommige jongens te beschermen.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Yannick Desirac, ondanks zijn leeftijd van 32 jaar gedraagt hij zich nog steeds als een “kleuter”. Hiermee zorgt hij wel voor veel sfeer binnen het elftal.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Mensen die momenteel werken in de zorg ten tijde van de Coronacrisis. Veel respect voor die mensen die zo dicht bij het vuur staan en van dichtbij meemaken hoeveel ellende het oplevert. Knap hoe deze artsen en verpleegkundige ons door deze crisis loodsen. Verder heb ik veel respect voor Joris van Nisselrooij. Een supporter en goede vriend die ondanks zijn beperking het maximale uit het leven haalt en buiten dat een heel intelligente jongen is met de studies die hij volgt.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Sidney Gakpo, die in mijn tijd bij RPC er ogenschijnlijk zonder al te veel moeite voor te doen er 60 inschoot in 2 seizoenen. Joep van der Velden, balvaste buitenspeler waar je altijd de bal aan kwijt kon en deze ook nooit verloor. Verder buiten het veld ook een heerlijk vrolijke jongen, helaas is hij naar Oss’20 vertrokken maar gelukkig maak ik hem als huisgenoot nog genoeg mee. Guy van Merriënboer, zowel binnen als buiten het veld altijd stijlvol. Koen van Kemenade, lichtvoetige buitenspeler met een geweldige actie. Hij is nu gelukkig terug na lang blessureleed en hopelijk blijft hij ook fit.
Een opmerkelijke stap van FC Eindhoven naar derdeklasser RPC. Was een overstap naar een hoofdklasser of een divisieclub niet logischer geweest:
Na een langdurige blessure in mijn tijd bij FC Eindhoven is er sowieso overleg en twijfel geweest of ik nog kon voetballen. Doordat ik Koen van Kemenade en Sidney Gakpo al kende en die veel mooie verhalen vertelde over RPC ben ik toch in contact gekomen met destijds de nieuwe trainer Pierre van den Eeden. Hij gaf mij direct een goed gevoel en alle ruimte om eventueel terug te komen op een voor mijzelf acceptabel niveau. Ik ben hem hier nog steeds heel erg dankbaar voor en is achteraf de beste keuze geweest die ik had kunnen maken om voor RPC te kiezen.
Hoe ben je de aflopen maanden zowel privé en als voetballer omgegaan met de huidige coronacrisis:
Privé verandert er natuurlijk het een en ander door de maatregelen. Maar uit respect naar de mensen in de zorg hou je jezelf hier natuurlijk aan en gaat het leven gewoon door. Als voetballer mis je het spelletje en de gezelligheid eromheen wel, maar het was niks meer dan normaal dat het seizoen werd stopgezet. Gezondheid is het allerbelangrijkst.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Eten
Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving:
Mijn ouders, hebben mij altijd overal naartoe gebracht en komen nog steeds elke wedstrijd kijken of dit nu uit of thuis is. 
Wat zijn je slechte eigenschappen:
Ik kan niet heel goed tegen mijn verlies en daarom af en toe kortsluiting.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sociaal, respectvol naar anderen en positief ingesteld.
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Partijdige grensrechters en trainers die alleen maar bezig zijn met de scheids en vergeten dat ze beter bezig kunnen zijn met het eigen elftal.
Hoogtepunt als speler:
Kampioenschap bij RPC en buitenlandse toernooien met PSV.
Dieptepunt als speler:
Aantal langdurige blessures bij PSV, FC Eindhoven en enkelletsel bij VV Geldrop waardoor ik 17 maanden langs de kant stond. Gelukkig ben ik nu alweer ruim 2 jaar fit en heb ik geen wedstrijd meer gemist.
Vrouwenvoetbal:
Een sport die zich snel ontwikkelt. Binnen het amateurvoetbal heeft dit ook een grote meerwaarde voor de sfeer van een club. Ook goed dat VV Geldrop hier de laatste jaren op heeft ingezet in navolging van clubs uit de regio die hier al voorop in liepen.
Meest overschatte voetballer: 
Het wordt vooral heel pijnlijk als je jezelf overschat.
Meest onderschatte voetballer:
Bas Jonkers, speelt nu alleen nog maar voor het zuid-Nederlands politieteam helaas.
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Niet opmerkelijk maar wel het belangrijkst op dit moment. De tweede corona-golf.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV Eindhoven
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Jürgen Klopp
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Cody Gakpo
Meest arrogante speler uit het betaalde voetbal:
Dusan Tadic
Meest markante figuur langs de lijn binnen het amateurvoetbal:
Ruud den Boer, leider van het twidde en voorzitter van de selectie activiteitencommissie Hoppa Hoppa 2020. Heeft er zijn levenswerk van gemaakt dat we genoeg bonnen krijgen na de wedstrijd met de selectie.
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Teammanager Mark Schaap noemt onszelf vaak ook wel een veredeld café elftal doordat we elkaar ook net wat te vaak buiten het voetbal opzoeken.
Kort:
Internet: Niet meer weg te denken
Mobieltje: IPhone 
KNVB: De KNVB moet de winterstop verlengen met een maand en langer doorvoetballen in het voorjaar. Hierdoor worden er minder wedstrijden afgelast waardoor je verre uitwedstrijden doordeweeks kan voorkomen en speel je op het eind van het jaar meer wedstrijden met goed weer wat leuk is voor de supporters en kantines. Als je dan de play-offs inkort kan iedereen nog steeds op tijd met vakantie, iedereen blij.
Betalingen binnen het amateurvoetbal: Moet kunnen mits het aansluit op het niveau waar de spelers in spelen. Met betalingen in bepaalde klasses schiet je denk ik je doel als amateurclub een beetje voorbij.
Merk voetbalschoenen: Adidas
Muziek: Die smaak ligt vrij breed, hoewel elk nummer wat in de Stacey’s gedraaid wordt mijn goedkeuring heeft.
Grootste flater: Mijn voetbaltas laten liggen in de taxi.
Voetbalhumor: Teamgenoot die tegen een jonkie (die door zijn enkel was gegaan) zegt dat hij een Ui in plakjes moest snijden en 's nachts op zijn enkel moest leggen tegen de zwelling. Het scheen nogal te stinken de volgende morgen en de zwelling werd niet minder.
Eten: Eten: Bij ‘Kip van ’t Spit’ in Eindhoven kun je heel lekker eten, zeker een aanrader!
Drankje: Bier of een Vodka 7-up.
Vakantieland: Spanje/Italië
Auto / Fietsmerk: Opel Corsa
Ja/Nee:
Kunstgras: JA (Mits goed)
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een social-media freak: NEE
Prijsje met je club dit seizoen: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leef voor mijn sport: JA
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar:  NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: NEE
Open:
Het mooiste sportcomplex: RKSV Nuenen
Het lelijkste sportcomplex: Wilhelmina'08
Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen je club: Geert van Santvoort, materiaalman van de club en teamleider van het eerste. Zonder Geert zou de club een heel groot probleem hebben als je kijkt wat hij allemaal voor de club doet. Daar moet iedereen binnen VV Geldrop hem heel dankbaar voor zijn!
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: New York
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: Meeste; uiteraard RPC, een geweldige tijd gehad en heel veel vrienden aan over gehouden. RPC is precies hoe een amateurclub hoort te zijn. Verder heb ik ook waardering voor clubs als RKSV Heeze die met eigen jongens op een mooi niveau actief zijn. Minste; Voor Wilhelmina ’08 nooit leuke wedstrijden waar het totaal niet om het spel gaat.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Zulke dingen moet je nooit uitsluiten voordat je er op terug moet komen.
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Mark Werts en Ron Jansen.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Sidney Gakpo
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: De club Geldrop is weer opgeleefd na het nieuwe ingevoerde beleid
Jij zegt: De club is zeker opgeleefd, compliment aan de beleidsbepalers die dit hebben ingezet. De doorgestroomde jeugd heeft veel kwaliteit en Geldrop kan hier de komende jaren ook zeker mee vooruit. Daarnaast heeft het nieuwe beleid in combinatie met de nieuwe kantinebeheerders ook een heel positief effect gehad op de sfeer binnen de club. In de selectie spelen weer jongens uit het dorp en zo heeft zowel de selectie als de lagere senioren binding met elkaar en de club. Niks is mooiers dat op een zondag het eerste elftal tot aan het achtste elftal, iedereen blijft hangen in de kantine om er nog een mooie zondag van te maken.
Wij zeggen: Geldrop gaat zich ook dit seizoen weer mengen in de top van de 1e klasse D
Jij zegt: De start van ons is niet denderend en we hebben nu al tweemaal onnodig punten laten liggen. Dit kunnen wij alleen maar onszelf aanrekenen. Wel ben ik ervan overtuigd dat wij mits we wat meer gif en verbetenheid op sommige momenten in de ploeg kunnen krijgen ons gaan mengen in de top van de 1e klasse D.
Wij zeggen: Geldrop had dit seizoen graag uitgekomen in de 1e klasse C
Jij zegt: Niet persé. Qua reistijden liggen 1C en 1D niet ver uit elkaar en je hebt in beide klassen derby’s. Wel spreekt mij de spelopvatting van veel Limburgse clubs wat minder aan, dus dat is jammer. 
Wij zeggen: PSV jeugdopleiding
Jij zegt: Een hele mooie tijd gehad met buitenlandse toernooien en wedstrijden die je speelt tegen topclubs zowel nationaal als internationaal. Niks mooiers om als kind elke dag te trainen of een wedstrijd te spelen. Kortom: continu op hoog niveau bezig zijn met wat je het liefste doet, voetbal.
Wij zeggen: FC Eindhoven
Jij zegt: Als jochie van net 16 jaar aangesloten bij het eerste elftal. Hier als voetballer het meeste geleerd en erachter gekomen wat het spelletje bij de senioren inhoudt. Een wereld van verschil met het jeugdvoetbal. Puur het dagelijks trainen met oudere spelers en daarvan leren heeft mij veel opgeleverd. 
Wij zeggen: Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Deurne. Wat verwacht je van deze wedstrijd. Uitslag? 
Jij zegt: 0-3 overwinning voor VV Geldrop, jammer dat er in deze tijd geen publiek bij de wedstrijden kan zijn. Dit neemt toch de sfeer op een sportpark weg.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
 Een mooie voetbalwebsite die snel up-to-date is qua uitslagen en ook verder leuke artikelen heeft zodat je clubs uit de regio beter leert kennen. Ga zo door!
Geldrop is een fantastische club omdat:
Er een geweldige selectie staat met het door het nieuwe beleid bijna alleen maar Geldropse jongens, geleid door een perfecte amateurtrainer, met hierachter een sterke jeugdopleiding. Door de topkantine is het altijd gezellig voor alle seniorenelftallen en dat maakt Geldrop nu echt een club.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Koen van Kemenade (RPC Eindhoven)
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Graag wil ik via deze weg een preventieve amber-alert doen. Aangezien Yannick Desirac altijd spoorloos is als het zijn beurt is om een rondje te geven in de kantine.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Mario van Erp
09 oktober 21:01
Mooi stuk Joep en welkom bij RPC👌
HAns bonnema
09 oktober 10:25
Het Klopt helemaal Joep
Deze spelers zijn top als voetballer en als mens
koen ,sidney, guy . En Joep zelf
Joep jij komt er wel