Prima spel UNA krijgt onvoldoende beloning

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) Tijdens het vorige seizoen was Hercules de lastigste tegenstander van UNA. Zowel uit (4-1), als het avondduel thuis, werd er dik (1-5) verloren. Dat vraagt om een revanche zou je zeggen. Coach Harrie Gommans heeft vooraf zijn maatregelen al duidelijk in het hoofd: ‘we spelen vandaag, in tegenstelling tot normaal, wat aan de behoudende kant’. En zo geschiedt.

Ook dit keer ontbreken bij de aftrap overigens nog altijd de potentiële eerste elftalspelers Bassou Boulghalgh, Teun Willems, Rob van Boekel, Samuel Franssen en Nick Tielemans. Het zegt wel iets over de selectie en zeker ook over het presteren van de ploeg, dat men alweer veertien wedstrijden achtereen ongeslagen is. Zo is aanvoerder Niek van Boekel tot veler verbazing intussen helemaal terug en speelt al weer wekenlang een belangrijke rol; ook op deze miezerige dag. En naast hem op het middenveld is ook Mitchel van Rosmalen, zoals ook vorige week, een sterke pion. 
UNA speelt dus wat terughoudender dan te doen gebruikelijk is. Maar in feite pakt dat prima uit. Met een aantal fraai uitgevoerde (tegen)aanvallen wordt een handvol kansen gecreëerd.

Zoals die, waarbij Sten Senders uitblinker Thomas Horsten bereikt, waarbij doelman Fons Mulder namens de bezoekers de reddende engel is. En wat later onder andere de prachtige aanval over vier schijven, tenslotte via Sten Senders en Max van den Akker eindigt bij Brian Boogers, waarna de bal keurig in de bovenhoek eindigt; helaas wordt er gefloten voor buitenspel. Tien minuten voor de pauze mag de actieve Max van den Akker (een plaag voor zijn tegenstanders) even buiten het penaltygebied aanleggen voor een vrije trap. Maar nu redt de goeie Hercules doelman. De doorgaans zo schotvaardige bezoekers stellen daar geen enkele (!) echte kans tegenover.    

Na de pauze blijft UNA heel lang overtuigend bezig. Maar in het laatste kwartier komen de bezoekers uit Utrecht toch enkele keren gevaarlijk opzetten. De foutloze Tom Scheepers wordt dan vanwege een knieblessure vervangen door Rhoan Boudewijns. Koud van de bank moet de centrale verdediger enkele keren flink aan de bak. En voor het eerst in het duel komt UNA een paar malen echt in de problemen. Tenslotte is het negende (!) gelijkspel is een feit. Maar dit keer is het er wel eentje met een positief uitroepteken. Tevens incasseerden de Zeelster geelzwarten tot nu toe het minste aantal tegentreffers van de Derde Divisie en ook dat is een compliment waard.               

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?