Positief bericht voor EFC vanuit Gemeente Eersel

Deel dit bericht via:

E.F.C. is de voetbalvereniging van Eersel en bestaat al bijna 100 jaar. De club is de grootste sportvereniging in de regio en  heeft aantrekkingskracht voor spelers van buiten Eersel en staat open voor alle sociale klassen. Met ongeveer 1000 leden waarvan bijna de helft jeugdspeler zijn en met 51 teams (senioren, junioren, dames, veteranen, plusteam), heeft EFC een maatschappelijke waarde en kiezen ervoor deze maatschappelijke waarde nadrukkelijk uit te dragen met diverse activiteiten, ook voor niet-leden. (bijvoorbeeld oriëntatieloop, pubquiz, darttoernooi, jaarmarkt, etc). Daarmee levert de club een grote bijdrage aan de gemeenschap. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, familieleden, kennissen, oudere eenzamen, iedereen is welkom. Meer dan 200 vrijwilligers staan steeds klaar op het veld, langs de lijn en op de accommodatie.

WAAR LOOPT E.F.C. TEGEN AAN. De problematiek van vele jaren zijn voor de club de vele afgelastingen tijdens het winterseizoen vanwege slechte (natte) velden. Het zoeken naar training accommodaties buiten het eigen sportpark resulteert vaak in extra kosten voor de huur daarvan. Ook het vroeg ophouden in het voorjaar omdat de velden onderhoud nodig hebben.  Aan het einde van het seizoen zijn er daarom veel inhaalwedstrijden. Daarnaast heeft de sportkantine nagenoeg geen opbrengsten als er niet wordt gevoetbald. Ook levert het veranderende klimaat steeds meer uitdagingen en krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer. Dit heeft grote gevolgen voor de sportvelden van E.F.C. Harde velden (blessures), sproeien (onttrekken grondwater), extreme regenval en te natte speelvelden. Het gevolg is dat zowel de wedstrijdvelden als de trainingsvelden vaak onbespeelbaar zijn.

WAT WIL E.F.C.  De club wil de continuïteit van het product voetbal behouden en uitbreiden zodat men het aantal leden kan behouden en laten groeien. Daarnaast blijft EFC blijven in het aanbod. Daarbij denkt de club aan walking football (lopend voetbal, plezier voor ouderen vanaf 55 jaar), zaterdagavondvoetbal, jeugd onder 21 + 23 (nieuwe competitie opzet KNVB), zomeravondvoetbal. Ook wil men graag een winterstop programma met avondwedstrijden, techniek- en vaardigheidstrainingen en meisjesvoetbal.

De aanleg van een kunstgrasveld zal leiden tot een betere conditie van de velden, meer aantrekkingskracht voor alle bestaande en nieuwe leden en een verhoging van kwaliteit van het product VOETBAL. De aanleg van een kunstgrasveld is in de ogen van de club daarbij de oplossing.

De club is dan ook zeer blij dat ze positief nieuws hebben mogen ontvangen dat de gemeenteraad heeft besloten een bedrag van € 450.000,- ter beschikking te stellen voor een kunstgrasveld. De totale kosten worden geraamd op €650.000,-. Het verschil van zal middels een eigen bijdrage vanuit EFC komen. Vanuit EFC zullen de komende periode allerlei acties worden opgezet voor het zoeken naar sponsoren. Wordt vervolgt!

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


supporter
19 november 15:35
hoeveel geld krijgen de andere dees vessem knegelse boys dosko steensel
William
19 november 12:17
Om de kosten te compenseren kun je veel zelf doen met vrijwilligers/sponsoren van de club.
Zoals voorbereidingen treffen, grondwerk, afrastering plaatsen, betegelen, enz....
Succes, EFC