Pierre vd Eeden stopt bij Geldrop. ‘het gevoel zegt dat ik klaar ben bij deze mooie club’

Deelacties:

Pierre van den Eeden heeft aan het bestuur van Geldrop aangegeven dat dit zijn laatste jaar is als hoofdtrainer van de eersteklasser. De 63-jarige Van den Eeden wil na zeven jaar het stokje als hoofdtrainer doorgeven aan een ander.

Volgens Van den Eeden liggen aan het stoppen bij Geldrop een combinatie van een aantal factoren. “ Het gevoel geeft aan dat ik klaar ben bij deze mooie club en dat het tijd is voor een nieuw en fris gezicht voor de groep.  Ik ben in 2015 gehaald door de club met de doelstelling om terug te keren naar de hoofdklasse. Deze opdracht leek -ondanks twee mogelijkheden in de nacompetitie- toch te hoog gegrepen. Met deze conclusie hebben we vier jaar geleden het roer volledig omgegooid, alle vergoedingen aan spelers werden direct gestopt en er werd ingezet op eigen jongens in de selectie met nog maximaal vier sterkhouders van buitenaf.”

Deze koerswijziging heeft de club geen windeieren gelegd. De selectie kent veel eigen opgeleide spelers en de meeste overige spelers hebben een Geldrop-achtergrond.  Daarnaast is de sfeer binnen de club weer zoals vanouds. Van den Eeden: ” Geldrop is vanaf dat moment weer gaan leven, met eigen jongens die meer binding hebben met de club, het damesvoetbal en de nieuwe kantinebeheerders zorgen de laatste jaren voor een ongekende leuke en gezellige sfeer op donderdag en in het weekend. Ik heb daar mijn steentje aan bij mogen dragen en ik kan de selectie met een goed gevoel overdragen aan mij opvolger.  Er staat een prima groep met veel jonge jongens waar Geldrop nog jaren plezier aan kan beleven waardoor ze mogelijk ‘toch’ nog eens de stap naar de hoofdklasse kunnen maken.”

1e klasse D (ZII)
Een andere reden voor zijn vertrek is dat Van den Eeden het spelen in de Limburgse eerste klasse D een beetje beu is. “Ik heb met Geldrop van de zeven seizoenen er zes in de Limburgse klassen gespeeld en ik kan je zeggen dat daar weinig plezier aan te beleven is. Ieder jaar weer dezelfde tegenstanders treffen in de competitie (daar zou de KNVB toch eens iets aan moeten doen), uitwedstrijden spelen bij clubs waar geen enkele ambiance en gezelligheid hangt. Daarnaast is het soort voetbal wat de Limburgse ploegen spelen niet echt waar je als trainer enthousiast van wordt, dat heb ik inmiddels wel gezien.

Dit zijn de hoofdzakelijke redenen dat ik heb doen besluiten om Geldrop aan het einde van dit seizoen te verlaten. Het is een schitterende tijd geweest,  waar ik met heel veel plezier op terugkijk met geweldige spelers en dierbare mensen om me heen.  Ik hoop dit seizoen fijn en normaal af te kunnen sluiten bij deze club, maar dat is in deze huidige coronatijd maar afwachten.”

 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Nol
20 december 8:21
Kom maar naar Heeze
Stefan
19 december 21:16
Hij gaat naar Heeze
Jack de kroon
19 december 19:38
Een van de betere trainers,zowel als trainer maar ook als mens. Als scheidsrechter nooit problemen gehad met Pierre. Elke club zou blij met je zijn. Succes Pierre
Knegselse Boys
19 december 12:17
Welkom bij de club!
Rkgsv
19 december 11:58
Van harte welkom!
Sander
19 december 11:52
Goede trainer voor het team maar ook voor de club. PT ik zeg Rkgsv is vrij....
Boerke
19 december 11:29
Piette, je bent topper en een mensen mens, die aan elk staflid en elke speler uit de selectie enorm veel aandacht en voldoening geeft. De club en ik zeker, ga je super missen. Pierre veel succes in de toekomst zowel privé als in het voetbalwereldje, je bent een kanjer🙏🙏🙏