Patrick Methorst  pakt tweede titel met Sparta’25

Deelacties:

Sparta’25 is op de laatste speeldag, na een 1-1 gelijkspel bij Heeswijk, kampioen geworden in de 2e klasse G. 

Afgelopen zondag kon Sparta'25 de titel al veroveren bij een overwinning op Olympia'18. Maar de groenwitten kwamen in de thuiswedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor het kampioenschap met een week werd uitgesteld. Vandaag was een gelijkspel voldoende om definitief het kampioenschap op te eisen. 

Het is de tweede titel voor scheidend coach Patrick Methorst die aan het einde van het seizoen de club na vijf jaar gaat verlaten. Methorst kwam in 2018 aan het roer bij Sparta’25 en in zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke eiste Methorst direct de titel op in de 3e klasse D. Nu vier jaar later flikt de Geldroppenaar het kunstje wederom met het kampioenschap in de 2e klasse G.

Met het kampioenschap is Sparta’25 komend seizoen weer te bewonderen in de 1e klasse, het niveau waar de club in 2012 voor laatst voor uitkwam. Een knappe prestatie om promotie te bewerkstelligen met louter eigen opgeleide spelers. Methorst kan dus met opgeheven hoofd de club verlaten. “Dit is een geweldige afronding van vijf mooie jaren bij een geweldige club als Sparta’25. Op sportief gebied met de titel in het eerste seizoen met de nodige routine in het elftal. Dat we nu met een zeer jonge selectie weer het kampioenschap bereiken is natuurlijk fantastisch. Deze titel is de verdienste na een geweldige samenwerking tussen spelers, technische staf, bestuur, sponsoren, vrijwilligers en mijzelf”.

Met een tweede titel in vijf jaar trainerschap kan Methorst op een sportief hoogtepunt waardig afscheid nemen van de club  ‘’Dit is het mooiste moment om afscheid te nemen. We hebben de afgelopen jaren er de maximale energie in gestoken om dit te bereiken. Dat je dan in je eerste en laatste seizoen het kampioenschap behaald is prachtig. Ik kijk terug op vijf mooie jaren met twee kampioenschappen bij een geweldig club” Aldus een euforische Methorst.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


De Neg
26 mei 9:06
Geweldige prestatie Patrick, Ik weet dat er vele amateurverenigingen hebben slapen, maar ik ben er ook heilig van overtuigd dat dat zeker goed gaat komen.
Ad Beekmans
24 mei 9:04
Patrick, bedankt voor alles wat je, samen, zoals je zelf al zegt, met vele anderen, bereikt hebt. Heb je als mens hoog zitten. Succes, waar dan ook, het ga je goed.
Wim Faassen
24 mei 1:03
Patrick je hebt met deze hele mooie club een topprestatie geleverd , en ik hoop je nog eens te mogen ontmoeten , want je was ook nog eens een geweldig mens , het ga je goed bij je nieuwe club.
Supportersclub D'N Aonhang RKVV Bergeijk
22 mei 16:47
Proficiat met het behalen van het kampioenschap voor de tweede keer maak ereenmooi feest van
Mitch
22 mei 14:37
Gefeliciteerd met het behalen van de tweede titel voor Sparta 25 wat een top prestatie! ⚽️🏆⚽️🏆 (trainer van het jaar!!!)
Peter de Louw
22 mei 11:36
Patrick gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en je volgende club kan blij zijn met jou als trainer. Succes.
Jan en Thea Leenders
22 mei 10:14
Patrick Proficiat met het kampioenschap. Een geweldige trainer en een echt mensenmens. Dik verdiend en er hebben verenigingen op een hoger niveau zitten slapen.
Koen Van Gend
22 mei 8:55
Patrick, Bedankt voor de prachtige jaren, fijne vent om mee te werken, een man die leeft voor het spelletje, een man die de club Sparta25 een warm hart toedraagt. Een man die aan alles en iedereen denkt. Een man die in de komende jaren nog zeer welkom is op ons mooie sportpark voor een praatje en een kopje koffie. Je gaat letterlijk door de voordeur naar buiten.
Henri van den Braak
22 mei 7:52
Proficiat Patrick, puike prestatie 💪
Hakim10
22 mei 0:02
Gefeliciteerd topper . Inderdaad een hele mooie afscheid . Een mooier cadeau kan je niet achterlaten . Succes maatje met je nieuwe uitdaging die je eventueel aangaat 👍💪🏽⚽️🏆
Erik van Rooij
21 mei 23:10
Gefeliciteerd met de titel
Richard van de Kerkhof
21 mei 22:46
Gefeliciteerd Patrick! Bij Bergeijk hebben ze een uitstekende trainer komend seizoen. Succes!!
René Bernts
21 mei 21:35
Met louter eigen jeugdspelers 2 keer kampioen worden is idd een top prestatie in het amateur voetbal . Daarom is Sparta '25 ook uniek . Een parel in het door geld en weinig clubliefde amateur voetbal .Zal een zware kluif worden in de 1e klasse . Maar deze 1e klasse is voor een groen witter magisch , gezien het verleden.
Durgun Sanatci
21 mei 21:06
Gefeliciteerd Patrick
Paul Otten
21 mei 21:06
Héé Patrick. Gefeliciteerd met het kampioenschap 💐
Jack de kroon
21 mei 20:53
Patrick , gefeliciteerd met je uitstekende prestatie
Marco vd Braken
21 mei 20:23

Patrick, gefeliciteerd met de titel. 

Jos heesters
21 mei 19:27
Patrick, Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Groeten uit reusel
Jan schepers
21 mei 19:08
Proficiat met het behaalde kampioen schap. Eindelijk weer eerste klas.
Reusel Sport/CoTrans
21 mei 18:56
Van Harte Gefeliciteerd met het Kampioenschap
Peer 8
21 mei 18:55
Proficiat Pet, topprestatie veel plezier
Herman schreur
21 mei 18:24
Patrick en selectie gefeliciteerd met jullie kampioenschap.
Roland Schuermans
21 mei 18:03
Gefeliciteerd Patrick en Sparta 25!!!
Jeroen Vermaas
21 mei 17:25
Patrick, staf, spelers, bestuur en Sparta’25 van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap
Mart
21 mei 17:20
Gefeliciteerd neef en iedereen bij Sparta 25 .