Pakt SV Valkenswaard de titel in derby tegen concurrent De Valk?

Deelacties:

De Valk-SV Valkenswaard in de tweede klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. De clash tussen deze twee rivalen is immers een heuse topper. Een kampioenswedstrijd op het scherpst van de snede. Hieronder een gesprek met beide trainers: Maurice Hendriks en Ronny Everaerts.

Door Willem-Jan Schampers

Als de Bosuilen minimaal een punt halen op 't Valkennest zijn ze kampioen. En dit uitgerekend in het 'hol van de leeuw'! De Valkenswaardse derby is hierdoor nog meer beladen dan normaal. Hendriks: "We draaien beide een goed seizoen en strijden voor de bovenste plekken op de ranglijst. Ik vind het prachtig dat de wedstrijd zo leeft in het dorp. Ons doel is duidelijk: we willen kampioen worden. Het liefst zondag al. De bereidheid om hiervoor hard te werken, is de afgelopen weken alleen maar groter geworden."
Zestig jaar na het landskampioenschap van De Valk, kan Valkenswaard dus de titel pakken bij de eeuwige concurrent. Bij de geelblauwen kijkt iedereen er reikhalzend naar uit, maar de geelzwarten willen dit uiteraard te allen tijde verhinderen. Al is het misschien maar voor even... Everaerts: "Ik hoef geen enkele speler te motiveren. Het is natuurlijk heel bijzonder dat juist in deze wedstrijd Valkenswaard kampioen kan worden. Wij gaan er alles aan doen om dit te voorkomen." Zijn collega hoort het belangstellend aan: "We bereiden ons niet anders voor dan normaal, maar er staat wel de nodige spanning op dit duel."

Resoluut en realistisch
Op de vraag of Hendriks denkt dat zijn ploeg het kampioenschap nog uit handen gaat geven, is hij heel resoluut. "The league never lies. We staan er goed voor, maar tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat pas aan de eindstreep de prijzen worden uitgedeeld. Zondag is de eerste kans om de titel te pakken. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan volgen er nog twee wedstrijden. Ik heb alle vertrouwen in mijn spelers. Iedereen bij de club is er klaar voor!"
Natuurlijk hoopt Everaerts stiekem nog op een kampioenschap, maar hij is ook realistisch. "Ook al winnen we zondag, dan zijn we nog steeds afhankelijk van de resultaten van Valkenswaard. Ik verwacht niet dat ze deze unieke kans laten liggen. Wij willen zondag graag het veld afstappen met winst, maar een gelijkspel kan wellicht een maximaal resultaat zijn. We moeten punten blijven pakken, om onze concurrenten voor de tweede plaats voor te blijven. Dus zeker niet verliezen."

Als een speer
Dat hij dan Hendriks moet feliciteren met het kampioenschap, daarmee kan de sportieve Everaerts wel leven. "Valkenswaard heeft vrijwel het gehele seizoen bovenaan gestaan en heeft gewoon een heel sterke ploeg. We kennen hun gevaarlijkste spelers en zij weten wie ze bij ons in de gaten moeten houden. Wat dat betreft zijn er weinig verrassingen. De beide teams kennen elkaar door en door."
Hendriks vult hem aan: "Ik vind het belangrijk om uit te gaan van onze eigen kracht en probeer ieder moment aan te grijpen om mijn spelers beter te maken." De jonge Valkenswaardenaar, gepokt en gemazeld in het Belgische jeugdvoetbal, gaat in zijn eerste seizoen bij de Bosuilen als een speer. Had hij dit verwacht? "Nee, de meegekregen doelstelling vanuit de club was om ons te handhaven, maar vanaf de eerste wedstrijd gaat het fantastisch. We moeten onszelf nu belonen!"

Balans
Als De Valk de tweede plek op de ranglijst kan vasthouden, plaatst de formatie van scheidend trainer Everaerts zich voor de nacompetitie proberen en kan zij alsnog promoveren naar de eerste klasse. "Zover is het echter nog niet", klinkt het. "We gaan de komende drie wedstrijden alles geven en dan maken we de balans op. Ik wil de club verlaten met een mooi resultaat. Promotie dus. Het zou een mooie beloning zijn voor iedereen die hier hard aan heeft gewerkt."
Bij SV Valkenswaard wordt intussen alles in gereedheid gebracht voor een mogelijk kampioenschap. De eigen jeugdsupportersvereniging ‘V-side’ houdt een zogeheten corteo naar het sportpark van De Valk. Vanaf 13.50 uur lopen zij, voorzien van spandoeken, vlaggen, muziek, trommels en rook, vanaf de kruising De Smelen en De Kreijenbeek in optocht richting 't Valkennest.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Piettie
12 mei 0:54
Willem-Jan, niet reageren op dit soort reacties 😉
Amateurtje
12 mei 0:19
https://amateurvoetbaleindhoven.nl/ruim-900-000-views-voor-amateurvoetbaleindhoven-in-de-maand-april Nutteloze discussie, geniet van je eigen amateur clubke in deze regio. De ene betaald en de ander niet, net zoals de ene club heel actief is op social media en de ander niet. Amateur Voetbal Eindhoven maakt keuzes en die kunnen gekleurd zijn maar ze hebben de beste intenties voor het amateur voetbal in de regio.
Willem-Jan Schampers
11 mei 23:58
@Harry Aarts, vreemde reactie. Valkenswaard levert - net zoals Bladella, Reusel Sport en heel veel ander clubs - zelf een verslagje aan. Dit wordt geplaatst. Dat Dommelen ervoor kiest, om dit niet te doen, is haar eigen keuze. Wij hebben niet de personele capaciteit om elke vereniging te bellen...
Harry Aarts
11 mei 23:49
Beste heer Schampers , ik heb AVE keer op keer gevraagd of dat er meer wedstrijd verslagen kunnen komen van Valkenswaard en Dommelen maar jullie geven altijd de clubs uit Reusel en Bladel de voorkeur. bel een vertegenwoordiger van de club zoals vroeger Cock de Laat en het hoeft geen boek te worden maar dan weten we iets.
Willem-Jan Schampers
11 mei 23:22
Huh?
Patrick Meinhardt
11 mei 18:16
Succes zondag beide teams. Blijft 1 van de mooiste derby 's die ik heb meegemaakt. Belangen van nu zijn nog groter dus word een mooie pot.
Volger
11 mei 15:28
Inderdaad een goede keuze beftreft de ' Wedstrijd van de week'
Supporter
11 mei 14:48
@Willem-Jan Schampers Uitstekende keuze om deze wedstrijd als wedstrijd van de week te kiezen. Houd voor de laatste speelronde ook de wedstrijd DOSL-Vessem in de gaten. Dit wordt mogelijk ook een kampioenswedstrijd tussen twee grootheden.
Martin Swinkels
11 mei 13:05
Een mooie derby en op papier een spannende wedstrijd. Ik kom zondag kijken alhoewel UNA zondag ook thuis speelt tegen Groene Ster uit Heerlen. Wedstrijd staat onder leiding van een scheidsrechter die niet uit deze regio komt (R.J. de Bruijn) Neutrale assistenten aanstellen door de KNVB bij deze belangrijke wedstrijd zou een pre zijn.
Harry Hoeymans
11 mei 12:33
Zelf vroeger bij Valkenswaard gespeeld.(VSV) zeiden we vroeger.Ging altijd naar het 1e kijken.Uit en Thuis.De club altijd blijven volgen.En ja, vroeger was de rivaliteit enorm tussen beide verenigingen.Heel Valkenswaard liep dan uit.Mooie tijden waren dat.Extra bijzonder is het wel dat juist in een derby Valkenswaard kampioen kan worden!
Willem-Jan Schampers
11 mei 10:42

We kiezen natuurlijk voor De Valk-Valkenswaard. Al was het maar, omdat ik als echte Bosuil mijn clubje graag kampioen zie worden... ;-) Dit is uiteraard NIET de reden, maar het is wel verreweg de meest interessante wedstrijd van deze competitieronde. En we zijn bij Terlo-EMK, omdat de ploeg van 't Loo (ook) kampioen kan worden. Volgende week gaan we hoogstwaarschijnlijk naar Vessem-De Raven en/of Tongelre-Nijnsel. En de week daarna naar Bladella-Braakhuizen en/of HVV Helmond-Bavos.

Tinus Maas
11 mei 10:15
Als echte Valk-man en een pseudo VSV-er wens ik, gemeend, *Valkenswaard*proficiat met het kampioenschap. Dik verdiend. Maar.......... Zondag gaat dat nog niet lukken dus ze zullen nog een weekje moeten wachten . Maak er volgende week maar een spetterend feest van, want ik weet, als géén ander, dat kampioen worden het mooiste is wat je kan overkomen . Alvast *PROOST*
@@@Vraagje
11 mei 9:50
Ik snap wel wat je bedoeld, maar ik vind dat er ook gekeken moet worden naar de belangen bij zo'n wedstrijd. Op het moment dat er ergens anders ook een derby is waar veel belangen op het spel staan is dat interessanter als zo'n degradatie potje tussen Waalre en DVS. Op dit moment is er niet om de wedstrijd tussen de valk en Valkenswaard heen te gaan. Het blijft natuurlijk lastig om het voor iedereen goed te doen.
Jens Valderop
11 mei 9:39
Zal moeilijk gaan De Raven - Bergeijk. 4e tegen een 3e klasser.
@@ Vraagje
11 mei 9:33
Het is een derby die weing gespeeld wordt Daarbij gaat het om degradatie en nacompetitie. Elke keer wordt sv Valkenswaard - de valk en Reusel sport - Bladella tot wedstrijd van de week benoemd. Maar nog nooit bijvoorbeeld de Raven - Bergeijk, waalre - dvs, Riethoven - ZSC. Allemaal intersante wedstrijden al is maar omdat het derbies zijn met veel sfeer en spanning
Voetballiefhebber
11 mei 9:04
Je gelooft het zelf volger (erbij gekregen)
@Vraagje
11 mei 8:38
Omdat Waalre - DVS een wedstrijd is waar niks meer op het spel staat.
Vraagje
10 mei 23:33
Waarom is Waalre - dvs niet de wedstrijd van de week?
Willem-Jan Schampers
10 mei 22:30
Omdat we het te allen tijde netjes en beschaafd willen houden! Voor welke club je ook bent en wat je mening ook is…
Bosuil
10 mei 22:06
Waarom worden eerlijke en oprechte reactie verwijderd AVE ?
Herman Schreur
10 mei 20:54
Goed interview van beide trainers hoop op een goede wedstrijd te zien.
Bosuil
10 mei 20:44
Gewoon een goede ploeg. En zorgen dat Meurs binnen boord blijft.
Supporter
10 mei 20:42
Nou nou nou in de eerste klasse hebben ze vrij weinig te zoeken als er niks bij komt hoor... haha
Volger
10 mei 17:46
Handhaven met deze selectie als doelstelling? Een aantal goede versterkingen erbij gekregen en denk zelfs dat valkenswaard in de eerste klasse ook om het kampioenschap gaat spelen. Succes beide teams!