Padel is booming onder de voetballers!!!

Deel dit bericht via:

Padelsport groeit spectaculair in Nederland. In Spanje is padelsport inmiddels de tweede beoefende sport na voetbal. In Nederland is deze laagdrempelige sport, met volop recreatieve kansen, volop in opkomst. In 2015 waren er 33 banen. Dit jaar is er sprake van een ruime verdubbeling. De sport vertoont kenmerken van zowel tennis als squash.
Veel voetballers en oud-voetballers spelen Padel zoals Arjen Robben, Robin van Persie en Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic heeft zelfs al meerdere padel-centra’s in Zweden geopend. 

Wat is nu padel? 
Padel is een racketsport, die wordt gespeeld volgens de regels van tennis. Je speelt padel eigenlijk altijd 2 tegen 2. Het speelveld van een padelbaan is een stuk kleiner dan van een tennisbaan.  Het speelveld is 20 meter lang en 10 meter breed. Padel wordt in een kooi gespeeld, waardoor de bal niet zo makkelijk uit het speelveld gaat. Dit maakt het spel juist sneller en attractiever. Hierdoor ben je continu in beweging, wat goed is voor je conditie.

Spelelementen
De bal moet eerst de grond van de tegenpartij raken voordat deze in contact mag komen met de zij- of achterkant van de kooi. Tactisch inzicht zijn belangrijke elementen van het spel. Zo moet je een keuze maken voor een harde of ‘bekeken’ zachte slag. De rustige en bekeken slagen zijn vaker effectiever. Padel is, naast het tactische element van het spel, wel minder technisch dan tennis, dus veel makkelijker te spelen voor mensen die al aan balsport doen.

In de regio zijn er al een aantal officiële padelbanen. Vaak worden deze aangelegd bij de bestaande tennisverenigingen. Bij TPC Espendonk in Helmond liggen zelfs al vier padelbanen. Hier zou u terecht kunnen voor leuke teamuitjes. De combinatie van gezelligheid en het competitieve is juist het leuke van de padelsport en het is voor alle leeftijden geschikt, daarnaast kan Padel onder alle weersomstandigheden gespeeld worden.  

TPC Espendonk heeft naast de Padelbanen ook zes tennisbanen en een mini tennisveldje waar voetvolley gespeeld kan worden. Bij TPC Espendonk is alles aanwezig.
Dus u hoeft zelf niet te zorgen voor een rakket en ballen. Neem eens een kijkje op de website www.tpcespendonk.nl of neem contact op met de vereniging voor de mogelijkheden die zij kunnen bieden. 

Bertran Kreekels (oud-voetballer en trainer van OSS’20):
‘Mijn ervaring met padel is dat je de sport op elke leeftijd en niveau kunt beoefenen. Het is niet alleen techniek maar ook zeker tactiek en inzicht wat gevraagd wordt. Als je met padel begint, wil je niet meer stoppen.’

Roel Meyers (oud-voetballer):
‘Padel kan door iedereen met balgevoel meteen worden gespeeld. Het gaat niet om hard slaan, maar om tactisch inzicht en de wanden van de kooi goed gebruiken. Kijken waar de tegenstanders staan.  Het is een spel met snelheid, reactie en conditievermogen. Je speelt het echt als koppel, communicatie en samenwerking maken je nog sterker.’

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?