OSS ’20 en UNA delen de punten (3-3) na enerverend duel

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) Na de prima bekerprestatie van UNA afgelopen woensdag in Katwijk, vraagt de gewone competitie weer de volle aandacht. En dat is met OSS ’20 weliswaar weer stuk dichter bij huis, maar gemakkelijker belooft dat vooraf zeker niet te worden. Vorig seizoen kon UNA in zijn thuiswedstrijd tegen de Ossenaren, ver in blessuretijd en via doelman Yannick Derix (!!!), er nog ternauwernood een puntje uitslepen. Als later Corona in maart het voetballand op stelten zet, heeft de ploeg van trainer Bertran Kreekels - met maar liefst 14 punten vóór op Jong ADO den Haag - een hemels uitzicht op de titel in de Derde Divisie. In hun laatste 12 wedstrijden is er 10 x winst, 1x een gelijkspel en 1x verlies, indrukwekkende cijfers. Maar het virus kwam dus tussenbeide.

In de huidige competitie zijn de Ossenaren sterk begonnen, met drie overwinningen op rij. Maar daarna is er een kink in de kabel gekomen door twee verliespartijen. Treft UNA deze sterke tegenstander en favoriet voor het kampioenschap nu op een kwetsbaar moment? Een gevaarlijke gedachte. Zeker nu afgelopen woensdag OSS ook succesvol bekerde. Het versloeg in Haarlem de Koninklijke HFC en dat is toch een gerenommeerde Tweede Divisionist.

UNA gaat furieus van start. Al na drie minuten komt centrale verdediger Joey Verhoeven mee naar voren en kopt de 0-1 binnen. En acht minuten later is er een plotse ingeving bij de spits die de laatste weken weer droog stond: Mart van de Gevel. Hij doet wat goalgetters wel meer doen, namelijk aan een plotse ingeving een spontaan vervolg geven. Een metertje voor de middellijn heeft hij in zijn ooghoeken de doelman van OSS ver voor zijn  doel zien staan. Met een fraaie trap op maat tilt hij de bal over de verbaasde Rick van de Leest heen: 0-2.

Dan laat UNA de teugels wat vieren. Maar de thuisploeg geeft zich bij lange na nog niet gewonnen na de twee mokerslagen. En als Yannick Derix in het UNA doel de bal niet ver genoeg weg bokst, kan Julio Calor de aansluitingstreffer binnenschieten.

UNA komt nu behoorlijk onder druk en de bijdrage van met name Sten Senders en Teun Willems bij dit geweld van OSS is aan de bescheiden kant. Daar staat tegenover dat het achterste blok onder aanvoering van Yoeri Sijbers in zijn geheel een dikke voldoende scoort. De pauze is nog maar net voorbij als de onvermoeibare zwerver Brian Boogers er tussenuit piept en slechts via een overtreding binnen de zestien kan worden gestopt: dit keer voltrekt Mart van de Gevel het vonnis.

Dan lijk UNA zijn zaakjes redelijk onder controle te hebben, maar OSS blijft gevaar stichten. Het voert de druk nog verder op. En als Louisben Jagt zijn been op een ongelukkig moment en op een ongelukkige plaats (net binnen de zestien) uitsteekt, krijgt ook de thuisploeg een penalty. Hier voltrekt Tim Waterink het vonnis: 2-3.

Loodzwaar
Dat UNA nog een loodzwaar laatste halfuur tegemoet gaat, dat is - terwijl de regen nu met stromen naar beneden komt - zonneklaar. Maar ook de Zeelstenaren vechten voor elke meter en brengen de zege bijna over de streep. Tot aan de 89e minuut. Dan zet rechterspits Joep van der Velden zijn slof tegen een voorzet en de bal zoeft hoog in de (voor hem) linkerbovenhoek binnen; een juweel en 3-3. De verdiende gelijkmaker. Het boeiende duel tussen twee goeie ploegen in deze Derde Divisie kent terecht geen winnaar.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?