LAATSTE OPROEP: herinneringen aan Valkenswaardse derby

Deelacties:

Komende zondag staat in de tweede klasse E een heuse Valkenswaardse topper op het programma. SV Valkenswaard speelt dan thuis tegen plaatsgenoot De Valk. De Bosuilen, onder leiding van de jonge trainer Maurice Hendriks, zijn nog zonder puntverlies en lijken rechtstreeks af te stevenen op de eerste periodetitel. Dit wil De Valk uiteraard graag verhinderen.

De geelzwarten - ook met een nieuwe trainer (Ronny Everaerts, red.) hebben met Joran Vermeulen een heuse topschutter in huis en speelden deze competitie gelijk tegen Hoogeloon en Mierlo-Hout, maar verloren van Brabantia. Er is De Valk dus alles aangelegen om Valkenswaard niet verder te laten uitlopen op de concurrentie. Een wedstrijd dus met de nodige belangen en - zoals altijd - veel onderlinge strijd en sentiment.

Wij zijn wel benieuwd naar jullie gevoel bij deze derby en ervaringen uit het (verre) verleden. Willen jullie ze met ons delen? Stuur dan uiterlijk 7 december een mail naar willemjan.schampers@gmail.com of zet je reactie hieronder. Graag met je naam en hoe je geelblauw tegen geelzwart beleeft of hebt beleefd. Is het voor jullie nog steeds VSV tegen De Valk of 'gewoon' een wedstrijd tussen jongens die elkaar kennen van het stappen en de gezamenlijke vriendengroepen?

Wij zetten de binnengekomen reacties op een rijtje en maken er een mooie compilatie van!

 

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


John Ooms
24 november 17:39
Ook ik kan me de derby's uit de jaren 60 nog goed herinneren. Lange rijen supporters op de Leenderweg en Fazantlaan. Geweldige strijd tijdens de wedstrijden. Maar wat nog mooier was dat de supporters gewoon aan de kassa stonden te wachten, en niet over de schutting en of hekwerk klommen of door het bos naar het veld, dat waren nog eens tijden. Tot 11 december.
Joep Thomassen
22 november 21:11
Kan me nog herinneren dat ikzelf aan een derby meedeed. Waarbij ik bij De Valk speelde destijds promoveerde en Valkenswaard (Bosuilen) degradeerde. In die periode stonden er duizend of meer bezoekers. Uiteraard hoop ik dat nu ook weer en nog mooier hoop ik dat mijn zoon Joost in de basis staat bij De Valk en ook de overwinning meeneemt naar het Valkennest. Ik hoop op een mooie spannende derby.