Opmerkelijke uitslagen: Best Vooruit naar 5-5 bij Woezik. PSV/av met 8-4 voorbij DBS. Bladella walst met 7-1 over Gestel heen.

Deel dit bericht via:

Best Vooruit komt knap terug na 5-2 achterstand in de rust
Spelen zonder publiek is niet iets waar voetbal voor is uitgevonden. Maar op dit moment is het vanwege Corona niet anders. Best Vooruit moest aantreden tegen Woezik in Wijchen. Woezik wilde graag 3 punten bijschrijven, want men heeft nog geen overwinning kunnen boeken dit seizoen. Tot de laatste minuut leek het erop dat dat zou gaan lukken, maar Best Vooruit wist in de laatste minuut langszij te komen en de stand op -ja, u leest het goed- 5-5 te brengen.

Door een misverstand in de achterhoede werd het al snel 1-0 door Stefan de Jong  (Woezik). Hij kon de bal simpel binnentikken. Best Vooruit deed in de persoon van Tim Fiolet wel wat terug, maar vond de keeper op z’n weg. Daarna ging het qua doelpunten hard. Met een schot in de uiterste hoek bracht Bjorn Arts (Woezik) de stand op 2-0. Na ’n schot van Joshua Isibor (Woezik) -uit de lucht geplukt door Aria Hashemi- was het Jordy Veld, die een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wist te verzilveren: 2-1.

Woezik deed meteen iets terug in de persoon van Furkan Alakmak (Woezik). Prima vrijgespeeld prikte hij met een hard schot door het midden raak: 3-1. Nauwelijks enkele minuten later was het weer prijs. Een vrije trap van een meter of 25 werd door Bjorn Arts (Woezik) in de bovenhoek geschoten. Aria Hashemi kreeg er nog wel een hand tegen, maar de bal verdween toch in het net: 4-1. Nadat Robin Buiks een mooie kans liet liggen na een mooie diepe bal van Xander Scheepens -de bal verdween rakelings naast- werd de stand op 5-1 gebracht door Furkan Alakmak (Woezik). Hij wist de bal uit een vermeende buitenspelsituatie in het dak van het doel te plaatsen. De scheidsrechter ging niet in op het vlaggen van Jan Hermsen. Vervolgens was het de beurt aan Best Vooruit. Thomas van Heukelom brak aan de rechterkant door op snelheid en bediende Robin Buiks op maat. Robin wist met deze voorzet wel raad en passeerde de doelman met een strak schot: 5-2. Tegen het eind van de 1ste helft kregen beide ploegen nog een grote kans. De spits van Woezik, Stefan de Jong, kwam vrij voor keeper Aria Hashemi, maar Aria redde met de voet. De kans van Best Vooruit bestond uit een vrije trap in het strafschopgebied vanwege gevaarlijk spel, maar Jordy Veld wist met deze kans geen raad en schoot de bal zelfs meters naast. De rust werd bereikt met een sensationele 5-2 stand.

De 2de helft zette Best Vooruit alles op alles om het tij te keren. Woezik leunde achterover en wachtte op de counter. Praktisch de hele 2de helft werd op de helft van Woezik gespeeld. Sporadisch probeerde men eruit te komen, maar dat resulteerde slechts in 1 kans, die hoog werd overgeschoten. Best Vooruit bleef aandringen en kreeg pas na de 75ste min. loon naar werken. Een voorzet van Elmo Hertogh werd binnengekopt door Robin Buiks: 5-3. Best Vooruit bleef aandringen en, nadat Tim Fiolet keeper Mareno Floris (Woezik) in de korte hoek probeerde te verschalken, was het in de 85ste min. wederom raak via Robin Buiks. Hij gaf met het hoofd het laatste zetje uit een corner van Jordy Veld: 5-4. Op de bank van Woezik werd men toch wat zenuwachtig, want met nog 5 minuten te gaan gloorde de 5-5 voor Best Vooruit. Deze 5-5 kwam er en wel in de allerlaatste minuut. Wederom lag een corner aan de basis. De bal leek wel in een flipperkast terecht te zijn gekomen, maar het beslissende laatste tikje kwam op naam van Bram Toebes; een ware thriller in Wijchen. Het handjevol publiek uit Best stond op de banken.  

Opstelling Best Vooruit: Aria Hashemi, Bram Toebes, Kianu Verlinden, Xander Scheepens, Elmo Hertogh, Tom Sprockholt (35ste min. Gerben Sozeyedio), Tim Fiolet, Robin Buiks, Thomas van Heukelom, Jordy Leenders (65ste min. Stijn Beekx), Jordy Veld.

Bladella verpulvert VV Gestel
Na de confronterende ontmoetingen van vorig seizoen, was deze wedstrijd een verademing. Een zeer sportieve tegenstander, een uitmuntende scheidsrechter, geen onsportieve supporters langs de lijn, niemand die commentaar leverde. Kortom een onderhoudende wedstrijd met acht goals, die helaas voor de thuisblijvende supporters niet te zien waren.

Voordat er een Bladella-speler  aan te pas was gekomen, lag de bal al in het netje 0 – 1. Kwestie van onoplettendheid: bal kwam bij de Gestelse linksbuiten, die tegen de paal aanschoot. De terugspringende bal werd door Patrick Kraker keurig ingeschoten. Geen nood want vanaf de aftrap kwam de bal bij Huib Liebregts, die voor de gelijkmaker zorgde. 1 – 1. Daarna 3x Niels Krekels: eerste keer net voorlangs, tweede keer net over, derde keer prachtig hakje. Bal komt bij Niek Jansen die de bal vrij voor het inschieten heeft 2 – 1. Jammer voor het thuiszittende publiek, dat niet ziet hoe Bladella heer en meester was op het veld, en prima voetbal liet zien. Daarbij moet wel worden vermeld dat Gestel de thuisclub alle ruimte gaf. Het kwartiertje dat volgde was er een om snel te vergeten. Bladella liet de teugels even vieren en Gestel was niet in staat om het spel te maken. In minuut 38 was het Anel-time. Op ca. 28 meter een vrije trap. Met veel kruleffect van zijn linkervoet liet hij de keeper merken dat je met hem degelijk rekening moet houden. Stand 3 – 1. Op de rechterflank was Ibou Bot een voortdurende plaag voor de linksback. Zozeer zelfs dat er een zware overtreding nodig was; resultaat penalty. Voor Niels Krekels een uitgelezen kans. Natuurlijk 4 – 1. Minuut 47. Rust. Thee.

Na rust hetzelfde beeld: een aanvallend Bladella, dat Gestel weinig kansen aanbood. Onder leiding van Max Jansen, bijgestaan door de solide Geert van Overbeek, werden de middenvelders in staat gesteld om de aanval te ondersteunen. Op de linkervleugel had Anel Selimovic een zee van ruimte en kon zich aardig uitleven in zijn voorzetten. Bij Bladella werd Niek Jansen gewisseld voor Tom Maas, waardoor de thuisclub op links nog meer ruimte kreeg. Regisseur op het middenveld Stijn Wouters strooide kwistig met bruikbare passes. Zo ontstonden er tal van kansjes, maar Bladella werd gaandeweg gemakzuchtiger. Daarom moesten we ook wachten tot minuut 80, toen Stijn Wouters via de binnenkant paal de 5 – 1 liet aantekenen. Een prima goal. Bij de tweede wissel van Bladella maakte Anel Selimovic plaats voor Luuk de Bruijn. De twee laatste doelpunten werden een prooi voor spits Niels Krekels, in een van zijn betere wedstrijden. Bij de 6 – 1 werd hij keurig vrijgespeeld. De 7 – 1 ontstond na een hotse-knotse -aanval in minuut 89. Nog een boodschap voor alle mensen, die graag hadden willen komen kijken: JAMMER dat je er niet bij was!!!!

PSV/av en DBS zetten leuke cijfers op het scorebord
De amateurs van PSV en DBS hebben er een leuke wedstrijd van gemaakt. Maar liefst twaalf keer werd het net gevonden, vijf voor rust en zeven na de rust.
Beide ploegen gingen rusten met een 3-2 tussenstand. DBS opende de score door een treffer van René de Vries maar PSV/av turnde daarna snel deze achterstand om in een 3-1 voorsprong door doelpunten van Jimmey Granviel, Mike Hovestadt en Amir Al-Anany. De Vries bracht met zijn tweede treffer DBS vlak voor rust  terug in de wedstrijd 3-2.

Na rust zette Larby Kerkaze PSV/av op 4-2 voorsprong. Het was wederom De Vries die DBS weer terugbracht in de wedstrijd door zijn derde treffer van de middag aan te tekenen. Jimmey Granviel en Mike Hovestadt brachten de marge weer op drie. Rik de Wit zorgde voor de 6-4 namens DBS, maar de derde treffer van Jimmey Granviel en het slotakkoord van Sepp Drabbels brachten uiteindelijk de 8-4 op het scorebord.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?