Opmaat nieuwe seizoen UNA met druk oefenprogramma

Deelacties:

Record aantal seniorenteams
(Door Thieu Vlemmix) Natuurlijk is er bij UNA nog genoeg werk aan de winkel om straks geheel volgens de nieuwe regels klaar te zijn voor de praktische opstart van het nieuwe seizoen. Hoe worden bijvoorbeeld de kantine en het terras getackeld conform de ‘anderhalf’ regel? En hoe wordt men het helse karwei de baas om het record aantal van niet minder dan 20 seniorenteams in te passen? Er zal in ieder geval veelvuldig naar de zaterdag worden uitgeweken. En dan nog eentje: komt er snel uitsluitsel over het misschien wel meest nijpende probleem, de aanleg van een tweede kunstmat? Dat alleen al zou ’t voetballeven in Zeelst een stuk minder ingewikkeld maken.

Toch lijkt het er na de jaarvergadering onlangs in de aula van het  Sondervick College in Veldhoven alleszins op, dat UNA organisatorisch, financieel en sportief, zijn zaakjes aardig voor elkaar heeft. Vooralsnog dus in Zeelst weliswaar geen juichstemming maar toch opluchting en tevredenheid vanwege de slechts beperkte schade door Corona.

Training hervat
Al meer dan vier maanden is het ongeduld van de rechtgeaarde voetballiefhebber danig op de  proef gesteld. En ook nu zal nog wel de neiging bestaan om alvorens de bal werkelijk aan ’t rollen gaat, wel driemaal om je heen te kijken: is dit wel echt? Het virus is immers niet weg. Nog bij lange na niet! Maar toch, het gaat straks weer beginnen. De trainingen, die de aanloop vormen voor de competitiestart van zondag 6 september, zijn intussen hervat.

Oefenprogramma
Op 31 juli start UNA het oefenprogramma met een klapper: op de Herdgang is PSV de eerste tegenstander, zonder uit publiek. De volgende afspraak was op zaterdag 1 augustus op ‘de Braak ‘ tegen Helmond Sport. Dat duel gaat niet door. Vanaf donderdag 6 augustus neemt de UNA selectie vervolgens en per traditie deel aan het toernooi van OJC Rosmalen.

Op dinsdag 11 augustus komen de profs van NEC In Veldhoven op bezoek. En vier dagen later alweer, staat om 15.00 uur de thuisontmoeting tegen GOES op de rol. Het drukke oefenprogramma wordt beëindigd met de Treffers (18/8) en uit bij Veritas (27/8), en tot slot op dinsdag 1 september thuis tegen UDI ’19, met een mix van ‘Onder 23’; dat is dan de negende oefenpot. Tussendoor moet UNA op zaterdag 29 augustus nog ‘even’ met het trauma van de bekercompetitie zien af te rekenen (tegenstander nog niet bekend).

Start
De Derde Divisie bevat dit seizoen 18 teams en er is geen plaats meer ingeruimd voor beloften teams. In mijn volgende column zullen de resultaten van het oefen- en bekerprogramma de revue passeren, en misschien wat voorlopige conclusies. Daarna gaat het dus op zondag 6 september voor coach Harrie Gommans en assistent Sjors Paridaans c.s. echt beginnen en kunnen, in analogie met eerdere uitspraken van voorzitter Peter Smetsers ‘de remmen eindelijk los’.              

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?