Ook amateurclubs komen in actie tegen racisme!

Deel dit bericht via:

HARTVERWARMENDE (RE)ACTIES CLUBS: RACISME MOET DE WERELD UIT

De spelers van het Nederlands elftal maakten deze week een cirkel tegen racisme. De KNVB is trots op de spelers van het Nederlands elftal en hun uitgesproken reacties eerder deze week. Het is hartverwarmend om te zien dat de clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie dit signaal eveneens willen uitdragen. De KNVB ziet dat ook in het amateurvoetbal spelers, trainers en clubs geschokt zijn over wat er gebeurd is in Den Bosch en in actie komen.

Sommigen kiezen ervoor het voorbeeld van de profclubs te volgen door een minuut niet te voetballen. Anderen gaan voor een handshake of vinden een andere verbindende vorm om te laten zien dat voetbal gaat om verbinding en er geen ruimte is voor racisme.

De KNVB juicht het toe dat iedereen zijn eigen vorm bedenkt en ondersteunt volledig de visie en noodzaak om gezamenlijk als voetbalwereld en samenleving tegen racisme en discriminatie op te staan. Deze initiatieven sterken ons ook in de gesprekken die we voeren met de politiek en onze maatschappelijke partners. Want alleen gezamenlijk kunnen we dit maatschappelijke probleem goed aanpakken. Racisme is walgelijk en hoort niet in het voetbal thuis. Racisme moet de wereld uit.
(Bron KNVB)

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?