Onrustig spelend DBS en Wilhelmina Boys kunnen leven met gelijkspel

Je kunt balen om puntverlies, maar ook tevreden zijn met een gelijkspel. En dit laatste was het geval bij Rudy Wetzel, trainer van Wilhelmina Boys. Op een koud en winderig sportpark Meerhoven zagen de kleumende toeschouwers een matige wedstrijd, die eigenlijk nooit écht interessant werd. “Het seizoen is nog lang, maar we zitten in een fase dat we met deze jonge ploeg blij zijn met elk punt”, aldus Wetzel.

Even verderop kon ook zijn collega Eric van der Palen wel leven met het gelijkspel. De ervaren oefenmeester, van wie zondag zijn contract met een seizoen werd verlengd, zag na de 0-1 dat zijn ploeg recht had op meer, maar verder dan een doelpunt van invaller Rik de Wit kwam DBS niet. Hierna kregen de roodgelen nog wel enkele kansen, maar de verdediging, onder leiding van de pas 18-jarige doelman Tycho Berings, gaf geen krimp meer. “En dan komen we in blessuretijd nog goed weg”, gaf Van der Palen toe. “Gelukkig pakte Lars Vrijsen die vrije trap uitstekend.”
Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat DBS en Wilhelmina Boys vooral speelden om niet te verliezen. Met respectievelijk elf en twaalf punten uit elf wedstrijden bevinden beide teams zich immers in de onderste regionen van de derde klasse D. Dit had zeker zijn weerslag op het vertoonde spel. Het was onrustig, gehaast, onzorgvuldig en met veel balverlies. Al in de beginfase was er een – ogenschijnlijk zware knieblessure voor Corné van Son – en niet veel later kreeg Yoran Bouwmans dé kans om Wilhelmina Boys op 0-1 te brengen. Hij faalde echter van dichtbij.

Pas halverwege de eerste helft kroop DBS wat uit haar schulp en kwam via Djes Koekendorp bijna op voorsprong. De linkerspits knalde de bal van een meter op twintig net naast het doel. In de slotfase volgden er nog twee kansen voor de Strijpenaren. Yoran Bouwmans en Walid Maruan redden echter op de doellijn en voorkwamen zo een zekere achterstand voor Wilhelmina Boys.

Van afstand
In de tweede helft was er grotendeels hetzelfde spelbeeld. Beide teams wilden wel, maar tot écht uitgespeelde kansen leidden dit niet. In de 55ste minuut verscheen Bouwmans weer vrij voor Berings, maar de jeugdige keeper hoefde niet in actie te komen. Een minuut of acht later was het wél raak. Een verre pass van achteruit leek te kunnen worden onderschept door doelman Vrijsen, maar de bal werd in de voeten van Robbie Baeten gespeeld, die met een prachtig schot van grote afstand raakschoot: 0-1.

Even leek het er op dat DBS een geslagen ploeg was en Wilhelmina Boys kreeg een grote mogelijkheid om op 0-2 te komen. Baeten speelde zich op links behendig vrij en dwong Vrijsen tot een uiterste redding. De DBS-doelman zag de bal tot zijn grote opluchting aan de goede kant van de paal belanden. In de 77ste werd het plotseling 1-1. Een hoekschop werd door Ruud van Breemen voor het doel gekopt, waar Rik de Wit ter plaatse was om de bal in te tikken. DBS werd hierna een stuk sterker, maar zoals gezegd liet Wilhelmina Boys zich niet meer verrassen. In de 90ste minuut mocht Michael Koning tot twee keer aanleggen voor een vrije trap, maar gescoord werd er niet meer.

DBS: 1. Lars Vrijsen, 2. Gijs Broeren, 3. Danny Vreven, 5. Joost Verbeek, 6. Yassine Oumoulid, 7. Ruud van Breemen, 10. Richard Looijmans, 11. Tim van der Velden (13. René de Vries), 17. Corné van Son (9. Rik de Wit), 19. Djes Koekendorp (8. Mike Box).

Wilhelmina Boys: 17. Tycho Berings, 2. Bas Postuma (15. Stijn van Riet), 3. Rico Klokgieters, 4. Huib Bergmans, 5. Tigo van der Heijden, 6. Yoran Bouwmans, 7. Robbie Baeten, 8. Walid Maruan, 9. Eric Witteveen, 11. Leandro Rodriques, 12. Brent Mutsaarts (10. Michael Koning).