Onfortuinlijk UNA verliest in slotfase van Sportlust'46

Deelacties:

Gezien de laatste resultaten van UNA en het teleurstellende spel, waren de verwachtingen van het thuisduel tegen Sportlust bij de UNA aanhang laag gespannen. Daarom was het des te opmerkelijker hoe de ploeg zich fris en fruitig manifesteerde.

Door Thieu Vlemmix
Tegen de Woerdense tegenstander, waartegen het uit destijds qua spel nagenoeg kansloos was, konden de mannen van coach Harrie Gommans zich vandaag prima verweren, met fris spel. En dat, hoewel vlak voor aanvang en flinke tegenvaller moest worden geïncasseerd: de meest creatieve aanvaller Sten Senders, bleek te ziek om te spelen. Na 34 minuten en nadat zowel UNA als Sportlust beide een aantal goeie kansen niet hadden weten te benutten, was er het verrassende afstandsschot van Mohammed Bendadi dat plots achter Petar Stoscovic tegen het net plofte: 0-1.

Een paar minuten later leek UNA onderweg naar de gelijkmaker, maar het knappe schot van Brian Boogers belandde tegen de lat. Daardoor ging de rust in met een voorsprong  voor de bezoekers. Een tegenvaller voor de Zeelsterploeg die goed voor de dag kwam, met onder andere een goeie beurt van spits Jeroen van Schoonhoven, een middenveld dat goed functioneerde en met name Louisben Jagt die weer regelmatig accelereerde aan de linkerkant. In de tweede 45 minuten zou dat laatste niet veranderen.

Wat heet, in de 53e minuut stormde Jagt nog maar eens op vanaf links, drong door tot nabij de achterlijn, zette voor en Jeroen van Schoonhoven (zie op foto met nr.15) was meester in de lucht en kopte knap de verdiende gelijkmaker binnen:1-1. Kilometervreters Brian Boogers, Juul Respen, Jesse Wielinga en Bassou Boulghalgh zwoegden zodanig dat hun ploeg minstens voor evenwicht zorgde. En als Brian Boogers zijn goeie spel ook nog  met een dito afronding had beloond, dan was UNA kansrijk geweest voor de zege. Dat gebeurde niet. Sterker nog, de aanvoerder miste een tweetal uitgelezen scoringsmogelijkheden en deed daardoor zichzelf en zijn team schromelijk tekort. Eerst had hij een prachtaanval via de ingevallen Thomas Horsten en Nguyen Noah in feite moeten afronden. En meteen daarna  namen de bezoekers een voorschot op de zege toen Martijn Jansen (foto met nr. 5) plots de vrije doortocht in het centrum kreeg.

Ook daarna had Brian Boogers er dus nog een stokje voor kunnen steken en zijn ploeg toch tenminste een punt kunnen bezorgen, maar de open kans in de 88e minuut was helaas niet aan de aanvoerder besteed.             

 

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen
15 mei 0:04
Geanticipeerd? Door een spits te halen die al het nodige blessureleed heeft gehad en al op leeftijd is. Weet niet of dit zo slim is.
@TROUWE SUPPORTER
14 mei 10:17
Waarschijnlijk zie jij het anders dan de rest van de supporters en -belangrijker nog- de trainer en zijn staf. Het probleem ligt eerder bij de spelers die, wetende dat ze na dit seizoen weg zijn, er de brui aangeven en het niet meer kunnen opbrengen om tot en met de laatste wedstrijd alles te geven… UNA zou er goed aan doen om hier voor komend seizoen op te anticiperen zodat volgend jaar niet weer als een nachtkaars uit gaat. Op het gebrek aan scorend vermogen is gelukkig al geanticipeerd voor komend seizoen!!
Trouwe supporter
12 mei 14:36
Kan iemand mij, van de aanhang van UNA, vertellen waarom Juul Respen nog steeds iedere week een basisplaats krijgt? Als trouwe supporter zie ik hem constant slechte passes (over ongeveer 10 meter) geven, veel duels verliezen en een ongemotiveerde indruk maken. Waarschijnlijk is hij "belangrijk in de kleedkamer" want op het veld laat hij het zeker niet zien en dit tot frustratie van zijn medespelers. Met Respen in het elftal gaat UNA zeker geen wedstrijden winnen en hopelijk ziet de aanstaande nieuwe trainer dit wel in.