Oirschot Vooruit - Marvilde: 0-2

WINST IN TOPPER VOOR MARVILDE
Vandaag stond voor Oirschot Vooruit vooral prestige op het spel. In theorie ging het om de laatste kans om nog kampioen te kunnen worden. De praktijk is dat Marvilde er in deze klasse met kop en schouder bovenuit steekt. Het won dan ook uiteindelijk dik verdiend met 0-2.

In het eerste kwartier van deze wedstrijd ging het gelijk op. Beide keepers hoefden niet in actie te komen. Plots was daar toen toch een moment waarop Marvilde bijna tot scoren kwam. Een puntertje vanaf de zestien belandde op de paal. De eerste speldenprik, maar zeker niet de laatste. In de 22e minuut zette Marvilde een aanval door het midden op. Ongewild en ongelukkig werd een verdediger van Oirschot Vooruit in een één-tweetje met een Marvilde-speler betrokken. Daarbij kwam de bal bij Twan Demin van Marvilde die plots vrij kwam voor keeper Niels Stockman. Hij faalde niet en schoof de bal binnen. Een doelpunt met het geluk van de koploper, 0-1. Bram van Straten schoot enkele minuten later vanuit een vrije trap voor Oirschot Vooruit de bal tegen de buitenkant van de paal. Na een half uur ging een vrije trap van Twan Demin van Marvilde over het doel van Niels Stockman. Marvilde werd beter en beter. Net voor de pauze kon Ferry Aerts namens de Veldhovenaren nog vrij opstomen. Uit zijn voorzet schiet Anwar Janssen net naast. Met een 0-1 ruststand mocht Oirschot Vooruit zich in de handen knijpen. De hoop op een beter resultaat is dan nog niet vervlogen.

Na de rust begint Oirschot Vooruit voortvarend. Het geeft zich zeker nog niet gewonnen en dat valt te prijzen! Echt gevaar stichten ze echter niet. De keeper van Marvilde komt niet in de problemen. Oirschot Vooruit komt tot twee wissels waar Marvilde er in de tweede helft vijf toepast! Koen Versteden komt voor Daan van Nunen en Jip Stam komt voor Daan Hagemeier. Tussen deze twee wissels komt Marvilde na ongeveer een kwartier in de tweede helft op 0-2. Een voorzet vanaf rechts komt bij Anwar Janssen in de voet en hij schuift van dichtbij de bal binnen. Hiermee verdwenen de laatste sprankjes hoop op een goed resultaat. Het zat er niet in. De spanning was weg. In het restant kon er aan beide kanten best nog wel een verdwaalde bal in het doel belanden maar aan het resultaat zou dat niks veranderen. Zo blies scheidsrechter Lambert van de Ven, die een goede wedstrijd floot, na enkele minuten blessuretijd, voor het einde.

De nummer drie op de ranglijst, Someren, kwam tot winst en hijgt Oirschot Vooruit in de nek, evenals Sparta ’25 en Mierlo Hout. Een spannende slotfase wat betreft deelname aan de nacompetitie kunnen we tegemoet zien. Succes hierbij mannen!

Opstelling OV: Niels Stockman, Koen van Heerebeek, Daan van Nunen (Koen Versteden), Job van Gestel, Alex van Overdijk, Teun van de Biggelaar, Joris Swaanen, Daan Hagemeier (Jip Stam), Bram van Straten, Fons Meeuwis en Max van de Wal.

Marvilde kan na overwinning op Oirschot Vooruit volgende week kampioen worden (verslag Marvilde)
De laatste weken heeft Marvilde allemaal teams tegen gehad die hoog in de stand stond. Al deze toppers werden gewonnen en vandaag stond als toetje op dit rijtje van tegenstanders de wedstrijd in Oirschot tegen Oirschot Vooruit op het programma. Oirschot Vooruit staat op de 2e plaats, maar wel op een achterstand van 12 punten. Vandaag dus de laatste kans voor deze tegenstander om de strijd om het kampioenschap nog enigszins spannend te maken. Na de wedstrijd is duidelijk dat dit er nooit in heeft gezeten voor de thuisclub. Marvilde had de volle 90 minuten de controle over de wedstrijd. Hierdoor kan Marvilde volgende week het kampioenschap binnen halen. Daarvoor moet het zelf winnen van De Valk in Veldhoven en mogen zowel Oirschot Vooruit (uit tegen Valkenswaard) als Sparta’25 (thuis tegen Hilvaria) hun wedstrijd niet winnen. In dat geval is Marvilde dus al vijf wedstrijden voor het einde van de competitie de kampioen.

Vandaag ging Marvilde geconcentreerd de wedstrijd in met duidelijk maar één doel: de overwinning moest mee naar Veldhoven. Klein detail: dit was na 17 wedstrijden op kunstgras de eerste wedstrijd op natuurgras in deze competitie. In de eerste helft leverde dat meerdere kansen op, waarvan er uiteindelijk maar één benut werd. De tweede helft werd de voorsprong van vóór de rust goed geconsolideerd en de score verdubbeld, waarbij het nauwelijks een kans toestond aan Oirschot Vooruit. In de 14e minuut was er een combinatie tussen Clint van Doorn en Anwar Janssen. Uiteindelijk kwam Clint in het strafschopgebied en punterde de bal tegen de binnenkant van de paal, waardoor deze aan de andere kant van het doel over de achterlijn ging. Zeven minuten later was er een aanval op de as van het veld op ongeveer 20 meter. Een breedtebal was niet voor Twan Demin bestemd, maar hij lag toevallig wel op snelheid en onderschepte die breedtebal. Hierdoor stond hij alleen voor doelman Niel Stockman en tikte de bal rustig in het doel, 0-1. De enige echt gevaarlijke actie van Oirschot Vooruit kwam twee minuten later. Een vrije trap aan de linkerkant op 25 meter werd niet voorgegeven, maar ineens op doel geschoten. Bram van Straten, gevaarlijkste man aan de kant van de thuisclub, raakte hiermee de buitenkant van de paal. Op het half uur mocht Twan Demin aanleggen voor een vrije trap op 23 meter iets aan de linkerkant. Zijn inzet ging net naast de kruising. Eén minuut later gaf Robbert Born de bal op Sil van Herwijnen aan de linkerkant. Sil gaf breed op Anwar Janssen die over het doel schoot op 20 meter. Vijf minuten voor de rust nam Robbert Born een vrije trap op de middenlijn. Zijn trap kwam perfect bij Twan Demin achter de verdediging van Oirschot Vooruit. De aanname was goed, maar uiteindelijk wist een verdediger het schot te blokken. Weer 2 minuten later gaf Sil van Herwijnen op Ferry Aerts aan de linkerkant. Ferry sneed het strafschopgebied in, maar bij zijn schot hielp het slechte veld niet mee, waardoor hij naast schoot. De achterbal werd slecht genomen door doelman Stockman, waardoor Sil van Herwijnen op kon pikken. In het strafschopgebied schoot Sil net voor het doel langs. Marvilde was duidelijk veel beter, maar beloonde zich veel te weinig.

In de tweede helft was het aantal kansen duidelijk kleiner. Marvilde vond het prima en Oirschot Vooruit was niet in staat om gevaarlijk te worden. Na 10 minuten kwam Ferry Aerts, na goed doorzetten, alleen voor de doelman, maar Stockman kon de inzet met de benen tot corner verwerken. Net voor het uur viel de beslissing dan uiteindelijk. In het strafschopgebied schoot Sil van Herwijnen op doel, maar dit werd geblokt en kwam zomaar voor de voeten van Anwar Janssen. Op 7 meter midden voor het doel schoot Anwar de 0-2 hoog in het doel. Hierna werd er vooral veel gewisseld, maar kansen kwamen er niet meer.

Zoals gezegd heeft Marvilde hiermee een fantastische uitgangspositie gecreëerd richting het kampioenschap.  Alleen Oirschot Vooruit en Sparta’25 kunnen hier theoretisch nog iets aan doen (bij een overwinning van Marvilde volgende week), maar ook die mogelijkheid is erg beperkt. Volgende week, thuis tegen de Valk, kan het kampioenschap een feit zijn.