Oirschot Vooruit bekert verder na overwinning bij Gestel

Vanavond werd de inhaal bekerwedstrijd gespeeld op het terrein van VV Gestel, helaas zonder publiek in verband met de verscherpte Corona maatregelen. De groenwitten wisten deze wedstrijd verdiend te winnen van de 3e klasser.

Al in de 3e minuut een grote kans voor Fons Meeuwis maar de jonge keeper van Gestel wist dit met zijn voeten te voorkomen. In de 9e minuut was het Rens van Gaal die een voorzet van Koen van Heerebeek binnen liep. Echter de goal werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Bogers, die overigens prima floot en het spel vaak liet gaan. In de 22e minuut was Bram Meeuwis dicht bij een doelpunt maar zijn afstandsschot eindigde buiten bereik van de keeper van Gestel boven op de lat. Enkele minuten later was het Max van de Wal, die vandaag een basisplaats had, die de 0-1 op zijn schoen had maar wederom was het de Gestelse sluitpost die het feestje verstoorde. Oirschot Vooruit was duidelijk sterker maar nog altijd stond de 0-0 op het scorebord. In de 34e minuut werd er opnieuw een doelpunt van Oirschot Vooruit afgekeurd vanwege buitenspel. Dit keer was het Fons Meeuwis die scoorde. In de 36e minuut een vervelend incident toen 2 spelers met elkaar in botsing kwamen en allebei met een hoofdwond het veld moesten verlaten. Bij Oirschot Vooruit was het Rens van Gaal die hierdoor vervangen werd door Daan Hagemeier.
Tot de rust geen bijzonderheden meer en dus nog altijd een 0-0 stand.

Na rust begon Oirschot Vooruit fel  aan de 2e helft en dit resulteerde al snel in de 0-1. Fons Meeuwis sprong hoger dan de keeper van Gestel en wist zodoende de bal binnen te koppen in de 47e minuut. Drie minuten later was hij wederom trefzeker en scoorde de 0-2. Koos Gloudemans werd licht geblesseerd vervangen door Daan van Nunen in de 54e minuut. Gestel was in de 56e minuut voor het eerst echt gevaarlijk maar keeper Niels Stockman was alert en wist het schot te keren. Weer 2 minuten later was het raak voor Oirschot Vooruit en het was wederom Fons Meeuwis die daarmee een zuivere hattrick maakte, 0-3. De wedstrijd leek gespeeld, echter Gestel scoorde na slap verdedigen van Oirschot Vooruit de 1-3 in de 60e minuut.

Oirschot Vooruit zat in een slordige fase van de wedstrijd en Gestel rook haar kans op de aansluitingstreffer. Oirschot Vooruit wisselde nog 2 keer waarbij Max van de Wal en Koen van Heerebeek werden vervangen door Bram van Straten en Alex van Overdijk in de 70e minuut. Stijn Koolen was in de 80e minuut namens Oirschot Vooruit nog dicht bij een 4e treffer maar zijn schot ging net naast.

Een verdiende overwinning voor de groen-witten die doorgaan naar de volgende ronde van de districtsbeker van de KNVB.