NOS: Amateurvoetbal wordt aan banden gelegd

Deelacties:

Het kabinet maakt dinsdagavond nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen en de NOS claimt maandagmiddag al een groot deel van de plannen in handen te hebben. Volgens de omroep wordt er onder meer besloten om amateursporten, waaronder het voetbal, stil te leggen. Professionele sporten worden hier naar verluidt van uitgezonderd.

Bij amateursporten gaat het om alle sporten met deelnemers van boven de 18 jaar, waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Het gaat om alle contactsporten, tennis zou dan bijvoorbeeld nog wel kunnen. Door competities stil te leggen worden reisbewegingen beperkt. Professionele voetbalsport is uitgezonderd.

Voor hoe lang deze maatregelen gaan gelden is nu nog niet duidelijk.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


ww
13 oktober 11:28
vervolg: comprimeren of laten vervallen en dan promotie/degradatie aanpassen. Bovenste 2 promoveren, onderste 2 degraderen.
ww
13 oktober 11:26
2 weken geleden het amateurvoetbal al op slot moeten doen. Inhalen kan later best. Dubbelprogramma rond pasen, dubbelprogramma rond Pinksteren, carnavalszondag (want er is geen carnaval), winterstop iets inkorten, wat langer door voetballen in mei/juni als het aangenaam weer is, etc. Dan kan de kantine misschien ook weer open en wordt de financiƫle schade mogelijk beperkt. In uiterste nood de nacompetitie comprimeren of
John Ooms
12 oktober 20:19
Stel dat dit 4 speelrondes zijn, kun je in de winterstop wat inkorten en met carnaval ook spelen. Dan kan je alle wedstrijden wel spelen. De vakanties vallen door de reisbeperkingen ook in het water, dus iedereen is aan boord.
John Ooms
12 oktober 20:13
Bart / Jirry, die zijn ook de klos omdat men zo min mogelijk verplaatsingen wil hebben. De spelers zijn niet zo het probleen denk ik, maar de mensen die hen moeten rijden. Senioren zou met wat creativiteit kunnen door bijv verplicht samen rijden met allemaal een mondkapje op, hier is dan weer de naleving het kwetsbare punt. Dus al met al een moeilijk punt.
Bart van mierlo
12 oktober 18:48
Ja idd. Hoe zit het dan met de O19
Jirry wilmes
12 oktober 18:44
Zou dat dan ook tellen voor het jeugdvoetbal. Daar zijn er velen 18 jaar.
Reaguurder
12 oktober 18:24
Profvoetballers worden meerdere keren per week getest Spitters, dat is het verschil. Positieve test wil zeggen in quarantaine. Bij het amateurvoetbal zou in theorie iedereen 10 dagen in quarantaine moeten bij 1 positieve test. Vervelend besluit voor het amateurvoetbal, maar wel zeer terecht.
Spitters
12 oktober 18:17
Wat is het verschil tussen prof voetbal en amateurs gaat het dan allemaal over het geld sport is sport voor allebij