Nog volop spanning op laatste speeldag degradatie/nacompetitie klassenbehoud

Deelacties:

Op maandag 29 mei (2e pinksterdag) staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Met de versterkte degradatieregeling vallen een aantal beslissingen pas op deze dag.

1e klasse B
In de 1e klasse B degraderen drie ploegen rechtstreeks en gaan er twee ploegen de nacompetitie in voor klassenbehoud. Twee degradanten zijn al bekend. DOSKO en FC Eindhoven/av komen in het nieuwe seizoen uit in de tweede klasse.

Vier ploegen gaan uitmaken wie als derde ploeg rechtstreeks degradeert en wie de nacompetitie in gaat voor klassenbehoud. Sarto en Geldrop gaan de dans voor rechtstreekse degradatie ontlopen gezien beide ploegen drie punten meer hebben en een veel beter doelsaldo dan nummer twaalf RKSV Heeze. Marvilde staat één punt boven RKSV Heeze.
Voor Geldrop is het te hopen dat Sarto maandag punten laat liggen en dat het zelf een overwinning boekt om nacompetitie te ontlopen.

2e klasse E
Ook de 2e klasse E telt twee degradanten en drie nacompetitieplaatsen voor klassenbehoud. De degradanten en de nacompetitieplaatsen zijn ondertussen al bekend. Rood Wit V en MVC’19 zijn gedegradeerd en RPC, Hoogeloon en Veritas gaan de nacompetitie in.

3e klasse D
In deze klasse is de regeling dat er drie ploegen degraderen en drie veroordeeld worden tot het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud. Hapert en Dommelen nemen afscheid van de 3e klasse. Wie deze twee ploegen gaat volgen wordt aanstaande maandag beslist. Unitas’59, DBS of Bergeijk gaan uitmaken wie als derde ploeg rechtstreeks degradeert. Voor nacompetitie klassenbehoud komen buiten deze drie ploegen ook PSV/av, Braakhuizen en RKVVO in aanmerking. Spanning ten top op de laatste speeldag, waarin Braakhuizen en RKVVO elkaar treffen.

Voor Braakhuizen is het van belang dat ze boven de nacompetitiestreep blijven, gezien de ploeg van Jeroen van der Schoot de tweede periode in het bezit heeft voor deelname nacompetitie promotie. Mocht Braakhuizen toch onder de streep eindigen dan vervalt deelname aan nacompetitie voor promotie en wordt de hoogste in de ranglijst -zonder periodetitel- aangewezen als vervangend periodekampioen.

4e klasse F
Ook in de 4e klasse F is de regeling dat er drie ploegen degraderen en drie veroordeeld worden tot het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud. HMVV en Waalre dalen af naar de 5e klasse. Voor de derde rechtstreekse degradatieplaats komen nog twee ploegen in aanmerking, Steensel en SDO’39. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten. Een van deze twee ploegen degradeert rechtstreeks en de ander komt in de nacompetitie terecht samen Riethoven en DVS.

4e Klasse G (ZI)
In de 4e klasse G (ZI) zijn de regels hetzelfde als in de 4e klasse F. De drie rechtstreekse degradanten en de drie nacompetitieplaatsen zijn ondertussen bekend. Boxtel, Woenselse Boys en Tongelre dalen af naar de 5e klasse. Tivoli, Irene en VOW zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

4e Klasse G (ZII)
De 4e klasse G (ZII) kent geen rechtstreekse degradanten. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie voor kassenbehoud. Deze twee ploegen zijn inmiddels al geruime tijd bekend. MVC en Liessel gaan de nacompetitie in voor klassenbehoud.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jan
27 mei 23:11
Gaat mavilde Ć¼berhaupt de nacompetitie in?
Daarom
27 mei 0:25
Had braakhuizen - rkvvo wedstrijd van de week moeten worden
Koning toto
26 mei 19:20
Het wordt in ieder geval spannend in de 3e klasse !!
Neutrale supporter
26 mei 18:12
Wat een lachwekkende reacties, wat er ook gebeurt qua resultaat, beide clubs hebben al een excuus bij een verliespartijā€¦.
@RKVVO
26 mei 17:47
Deze scheidsrechter is met ruzie de club verlaten en zal dan ook een hekel aan RKVVO hebben.
Braakhuizen
26 mei 17:39
Deze scheidsrechter heeft in het verleden bewezen tegen RKVVO te kunnen fluiten, dus denk dat het alleen maar in het nadeel van RKVVO gaat zijn
HMVV supporter
26 mei 15:59
Jammer dat HMVV is gedegradeerd. Hebben echt wel het spelersmateriaal om langer in de 4e klasse te bivakkeren. Helaas heeft de trainer niet ingezien dat hij Roy van Strijdhoven vanaf de eerste wedstrijd een basisplaats had moeten geven. Met de werklust van deze spits had Hooge Mierde het veel tegenstanders lastig kunnen maken.
Peter de Louw
26 mei 14:48
In 1B veracht ik dat Marvilde niet zit te wachten op nog een nacompetitie daar zij naar zaterdag gaan en div. spelers volgend seizoen elders gaan spelen. Denk dat Eindhoven gaat winnen en dat Marvilde hoopt dat Heeze dit ook doet zodat Marvilde de 3e degradant wordt en dus uitgespeeld is. Heeze kan het nog moeilijk krijgen bij Boshuizen daar deze met 33 punten en verlies tegen Heeze ook nog in te halen is door Geldrop en Sarto die er 30 hebben en een beter doelsaldo als Boshuizen en Heeze heeft aan 1 punt niet voldoende gezien doelsaldo van Marvilde. Dan doet ook nog VOAB mee die 32 punten heeft en dus ook gepasseerd kan worden door Geldrop en Sarto. Er kan dus nog veel gebeuren zowel bovenaan maar vooral onderaan in deze klasse
@braakhuizen
26 mei 14:47
Dit is erg bijzonder ja. Wordt op de site van RKVVO gefeliciteerd met het behalen van zijn scheidsrechter diploma. Echter verwacht ik niet dat dit invloed zal hebben, is een keurige scheis
3e klasser
26 mei 14:42
Mag er geen andere scheidsrechter worden aangesteld dan? Die met beide geen van doen hebben, lijkt me toch wel eerlijker?
@Braakhuizen
26 mei 14:17
Dat is dan inderdaad een rare actie van de KNVB. Wellicht hebben zij niet van iedere scheidsrechter zijn verleden in beeld?
Braakhuizen
26 mei 13:45
Braakhuizen - RKVVO een wedstrijd waar alles op het spel staat. Wel een vreemde actie van de KNVB om een scheidsrechter toe te wijzen die in de jeugd bij RKVVO gespeeld heeft en zelfs clubscheidsrechter geweest is bij RKVVO. Rugnummers niet nodig, kent iedereen bij naam.