Nog geen versoepelingen voor amateurvoetbal. Regiocup lijkt ver weg.

Deelacties:

Nu er door het kabinet geen versoepelingen zijn aangekondigd, lijkt het spelen van de Regiocup voor senioren verder weg. De huidige maatregelen worden zeker tot 28 april verlengd. Tot die tijd mogen spelers die ouder zijn dan 27 jaar niet in groepsverband trainen. Wil de KNVB gaan starten met de Regiocup, dan moet er minimaal vier weken kunnen worden getraind met de volledige spelersgroep. Dan zijn we al eind mei.  
De KNVB kan er voor kiezen om dan alsnog te starten met de Regiocup en wedstrijden te spelen tot eind juni. Met poules van vier ploegen kunnen de teams, in een uit- en thuiswedstrijd, in totaal zes wedstrijden spelen. Eventueel ook doordeweeks.

Zin
De vraag rijst nu of de clubs dit allemaal wel willen. Mag er bij wedstrijden publiek worden toegelaten? Zo ja, kunnen deze dan ook gebruik maken van de kantine? Mocht dit allemaal niet zo zijn, dan heeft het weinig zin om aan deze ‘alternatieve’ competitie te beginnen.

Seizoen 2021-2022
Laten we hopen dat we straks op een normale wijze aan de competitie voor het seizoen 2021-2022 kunnen beginnen. Met een ruime voorbereiding, die eind juli/begin augustus begint.
De indelingen voor het nieuwe seizoen zijn hetzelfde als het afgelopen 'rampseizoen'. De voorbereidingen kunnen worden getroffen en laten we alstublieft hopen dat alles weer normaal wordt en dat het weekend weer in het teken staat van het amateurvoetbal met publiek en vrij toegankelijke kantines!

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Peter.huijbens.
14 april 13:53
Ik denk zet dit allemaal uit je hoofd .na 8 juli mag je als alles goed is met 8pers bij elkaar.dus de kantine zijn dan ook nog niet open .dus begin met frisse moed aan het nieuwe competitie.denk ook aan achterstallige (conditie)gr.p.huijbens.
FJP
14 april 13:45
Vergeten en op naar seizoen 2021-2022!
Supportert
13 april 22:47
Amen