Nik Bierens: "Als we zondag top zijn, maken we kans. Anders wordt het heel moeilijk"

Deelacties:

De Valk-Oirschot Vooruit in de tweede klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Nik Bierens, de trainer van De Valk. Hij vertelt over de ‘jacht’ op Oirschot Vooruit, de scoringsdrift van de koploper en de topper van komende zondag tegen de groenwitten.

Door Willem-Jan Schampers
Als ik Bierens voorleg dat De Valk het uitstekend doet in de tweede klasse, is hij het opvallend genoeg maar gedeeltelijk met me eens. “Oirschot Vooruit doet het nóg beter, want dat staat bovenaan”, klinkt het met Vlaamse nuchterheid. “We staan nu tweede en draaien een goed seizoen. Vóór de competitie heb ik gezegd dat ik zoveel mogelijk wedstrijden wil winnen. Dat is onze doelstelling, zodat we na 24 duels weten waar we staan. We hebben nu slechts één punt minder dan Oirschot, maar het zal bijzonder moeilijk worden om hen voorbij te streven.”

Bierens is namelijk zeer onder de indruk van de ploeg van Angelo Timesela. “Uit alles blijkt dat het vertrouwen bij Oirschot Vooruit groot is. En dit is geheel terecht, want ze hebben écht een heel goed elftal. Vorig seizoen waren ze in de tweede helft van de competitie al haast onverslaanbaar en nu zetten ze deze lijn gewoon voort. Voor mij is Oirschot dan ook de grote titelkandidaat. In elf wedstrijden hebben ze maar liefst 36 keer gescoord. Je moet dus van goeden huize komen om van ze te winnen. Als we zondag top zijn, maken we kans. Anders wordt het heel moeilijk.”
                           
‘We willen met De Valk zoveel mogelijk wedstrijden winnen’

Geen eisen
De Belgische trainer, na enkele succesvolle jaren bij Hoogeloon nu bezig aan zijn eerste seizoen bij De Valk, benadrukt dat er geen enkele druk ligt op zijn ploeg. “Natuurlijk is mij vooraf gevraagd wat mijn ambities zijn, maar er zijn geen eisen gesteld door het bestuur of het technisch kader. Nu we geen tweede elftal meer hebben en diverse talenten in het zaterdagteam van BES/De Valk spelen, is het zaak om tegen zo weinig mogelijk schorsingen en blessures aan te lopen. We hebben kwalitatief en kwantitatief een prima selectie, maar kunnen eventueel alleen ‘plukken’ uit de spelersgroep van O23.”

Zoals gezegd, is Oirschot Vooruit volgens Bierens de te kloppen ploeg, maar SV Laar, Bladella en Reusel Sport ziet hij als gevaarlijke outsiders, die nog voor verrassingen kunnen zorgen. “Vandaar dat ik zeg: ‘we willen zo veel mogelijk wedstrijden winnen’. Die ambitie zou eigenlijk elke ploeg moeten hebben. We gaan ons tegen Oirschot Vooruit zeker niet verstoppen en gaan uit van onze eigen kwaliteiten. Of we de underdog zijn? Ach, ik weet het niet, maar ik verwacht niet dat Angelo met zijn team naar ’t Valkennest komt, met de gedachte dat ze hier wel eens eventjes gaan winnen. We klappen er vol in en dan zien we wel waar het schip strandt.”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Pieterinie
09 februari 11:54
Ik denk als je over top praat je aan de aanvoerder van Oirschot moet denken. Klasbak.
Pietertje
08 februari 18:57
Ik lees overal top spelers maar de meeste spelen daar al een aantal jaar en die paar nieuwe... is dat Top?
Pieter 2.0
08 februari 14:42
Met een selectie zoals de Valk met topspelers, en dan zo defensief spelen is vragen om moeilijkheden tegen goede tegenstanders. Ben Benieuwd naar Laar en Reusel, spelen frisser voetbal dan dit De Valk. Trieste vertoning.
@ Pieter
07 februari 11:04
Dat wist je van te voren. Dit is het gameplan van deze trainer. Bij zijn vorige club deed hij dat ook jarenlang. Levert succes op als je kunt leunen op enkele topspelers. O.V. is als team verder.
Pieter
04 februari 20:23
De Valk, trieste gameplan hoor. Beetje inzakken op eigen helft en de vleugels lekker open laten. Slim. En dat terwijl je thuis speelt en ronduit de beste selectie hebt uit deze klasse. Schaam je. 3:4 verkeerde afspiegeling, eerder 0:5.
Suporter
04 februari 20:13
Oirschot gewoon gewonnen, de beste!
Pieter
04 februari 18:45
Een terechte overwinning voor OV waren deze wedstrijd zeker de betere maar ik moet ook wel aangeven dat ze de scheids zeker niet tegen hadden. Niet dat het daar aan lag maar hij was niet best deze scheids zat er regelmatig naast
Pieter
04 februari 18:14
Hoppaaa 3:4. Zoals ik al aangaf in mijn vorige bericht. Kampioenen!
Peet
03 februari 16:44
Gok op een kleine overwinning voor De Valk: 2-1
@pieter
03 februari 13:09
Pieter geluk in Bladel?? Had na 10 minuten al 0-2 moeten zijn. Jullie hebben alleen de eerste 20 min na rust 2 kansen gehad waarvan 1 goal. Volgens mij gewoon een terechte en plichtmatige overwinning voor de valk wat inderdaad niet best speelde.
Pieter
03 februari 12:47
Kom op team van Roefs. De Valk kwam al gelukkig weg bij Bladella. Dat blijft niet goed gaan. Succes.
priscal de Kort
03 februari 12:43
Mooi verhaal van trainer Bierens voor in de media, alle clichees worden gebruikt en als bij het betaalde voetbal, eerst jezelf klein maken en in de underdogpositie kruipen en hopen dat de tegenstander je onderschat, in Oirschot werd het een gelukkig gelijkspel, omdat in de laatste minuut nog werd gescoord door OV, we hadden toen veel geluk. Ik ben benieuwd morgenmiddag.
@volger
02 februari 9:43
Waar baseer jij dat op, cijfers liggen niet.
@ Volger
02 februari 9:31
Altijd lekker om de underdogpositie te kiezen terwijl de Valk veruit de meeste kwaliteit in het team heeft.
Volger
02 februari 0:38
Pittige uitspraken zeg...
Peer 8
01 februari 20:12
Wedstrijd wordt gespeeld op het Valkennest
Martin Swinkels
01 februari 19:04
Wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter S A T G Claassen
Trainer
01 februari 18:30
Fijne trainer om mee samen te werken! Ontzettend gedreven en heeft uitstekende oefenstof. Voorbereiding is het halve werk, hij laat werkelijk niets aan het toeval over. Serieus een klasse trainer!
Ov
01 februari 13:34
Het is de beste voorhoede van de competitie OV tegen de beste achterhoede van de competitie De Valk.
Valk
01 februari 12:44
De Valk gaat makkelijk winnen, meer kwaliteit dan Oirschot
Sjoerd van Haren
01 februari 10:14
Ben benieuwd hoe Oirschot Vooruit voor de dag komt. De resultaten onder Roefs waren goed en hoopgevend. Het is te hopen voor OV dat deze drijf aanwezig blijft zonder Roefs.
Neutraal
01 februari 9:26
Ik ben aanwezig zondag. Beloofd een mooie wedstrijd te worden. Ik ben neutraal, succes beide Moge de beste winnen!