Nieuwe rubriek: Beweegprofessionals aan het woord

Deel dit bericht via:

Deze rubriek word je aangeboden door: RondOm Podotherapeuten en Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt

Nieuwe rubriek: even voorstellen!
Vanaf vandaag mogen we met trots melden dat wij, RondOm Podotherapeuten en Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt de lezers van Amateurvoetbal Eindhoven mogen verwennen met interessante insights en cases vanuit de podo- en fysiotherapie. We horen je natuurlijk al denken? Beweegprofessionals? Wie of wat zijn dat? Dit leggen we graag aan je uit.

Podotherapeut en fysiotherapeut
Letterlijk gezien zijn beweegprofessionals, professionals die zich bezig houden met de beweging van het menselijk lichaam. Iedere professional kijkt hierbij naar andere onderdelen van het lichaam. Een podotherapeut onderzoekt voornamelijk klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die ontstaan door het afwijkend functioneren van de voet en/of een afwijkende (hard)looppatroon. De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt klachten aan het totale houdings- en bewegingsapparaat. In het analyseproces van de klacht zoekt de fysiotherapeut naar de oorzaken van de blessure, bijvoorbeeld een te gespannen gewrichtskapsel, het verkeerd bewegen van een gewricht of het niet krachtig genoeg zijn van een spier. In het behandelproces gebruiken zij diverse tools, zoals mobilisatietechnieken of trainingsprogramma’s, om te zorgen dat het herstelproces optimaal verloopt.

RondOm Podotherapeuten
Binnen RondOm zijn er sportpodotherapeuten werkzaam welke gespecialiseerd zijn in sportgerelateerde (voet)klachten en ook veel weten van sportschoeisel. Een sportpodotherapeut behandelt niet alleen voetklachten, maar ook enkel, knie-, heup- en rugblessures. De podotherapeut kijkt naar de totale bewegingsketen. Om de oorzaak van het ontstaan van klachten te onderzoeken of om klachten te voorkomen gebruiken we diverse onderzoeks- en behandeltechnieken en zetten we meetapparatuur in, zoals: echografie, shockwave, dry needling, Run3D analyse, digitale drukmeetanalyse, taping en (sport)podotherapeutische zolen. Daarnaast werken we vaak intensief samen met andere sportzorgverleners en bereiken we snel resultaat.

Fysiotherapiepraktijk Claessens | van de Rijt
Onze praktijk heeft een team van manueel therapeuten en (sport)fysiotherapeuten, alle gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures, waarbij de voetbalblessure een specifieke hoofdrol inneemt binnen ons dagelijks handelen. In het herstelproces van die specifieke voetbalblessure, bijvoorbeeld een hamstringverrekking, een voorste kruisband reconstructie of een enkelverzwikking, gaan wij uit van onze eigen kracht maar zoeken wij de samenwerking met andere disciplines binnen de gezondheidszorg. Denk hierbij aan sportartsen uit de regio voor aanvullende diagnostiek (wanneer er bijvoorbeeld een MRI noodzakelijk is) en uiteraard met RondOm Podotherapeuten, waarmee wij al jaren een zeer nauwe samenwerking hebben, om het herstelproces optimaal te laten verlopen.

Komende maanden zullen wij meerdere (blog)artikelen schrijven die interessant zijn voor jou als voetballer! Wil je meer weten over ons? Ga naar www.rondompodotherapeuten.nl of www.fysiotherapieclaessensvanderijt.nl

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?