Nieuwe maatregelen kabinet. Geen publiek bij profvoetbal. Wat zijn de gevolgen voor het amateurvoetbal?

Deel dit bericht via:

Het kabinet maakt vanavond nieuwe coronamaatregelen bekend.

De horeca in het hele land moet om 22.00 uur de deuren gaan sluiten. Er wordt geen publiek meer toegestaan bij het voetbal. Dat maakt het kabinet vanavond bekend bij een speciale persconferentie, melden ingewijden.

Het kabinet trekt naast regionale maatregelen ook een aantal landelijke regels uit de kast. Zo wordt de landelijke norm voor gezelschappen bij mensen thuis teruggebracht naar 4 personen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend.

Amateurvoetbal
Het betaald voetbal mag geen publiek meer ontvangen in stadions. Gaat dit ook gelden voor het amateurvoetbal. Dat wordt vanavond allemaal duidelijk na de persconferentie.

De coronacrisis haakt er weer behoorlijk in. We hopen dat de competities in het amateurvoetbal gewoon door kunnen gaan, maar ook dat is maar de vraag gezien de besmettingen, met name bij jongeren, enorm stijgt. Voor de tweede keer de competitie stilleggen zou voor veel clubs desastreuse gevolgen kunnen hebben……

NOS Nieuws meldt het volgende:
Bij sportevenementen is geen publiek meer welkom, niet bij profwedstrijden en niet bij amateurwedstrijden. De maatregelen zouden morgen om 18.00 uur ingaan. Na drie weken wordt het effect ervan geëvalueerd.

'Het is nog niet helemaal zeker dat alles precies zo doorgaat, maar bronnen bevestigen dat het hier in grote lijnen op neer zal komen.'

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


henk
29 september 16:05
ik snap het niet bij amateur wedstrijden komen 40 mensen is dat dan nog te veel dan kan je beter hele maal stoppen
Boyke
28 september 15:36
Dan stop maar met de competitie...