Nieuwe lijst Top-500 jeugdopleidingen amateurvoetbal

Deelacties:

Op Sportlicht.nl, partner van AVE, is de nieuwste top-500 van jeugdopleidingen van amateur voetbalclubs, op basis van de eindstand van de voorjaarscompetities, te vinden. Voor clubs een aardige graadmeter om te zien in hoeverre men vooruit of achteruit gaat met de jeugdopleiding.

De ranglijst is gebaseerd op de resultaten van JO13-1 tot en met JO19-1 van elke club. Voor elke leeftijdscategorie worden alle clubs gerangschikt naar competitie niveau en stand. Vervolgens wordt voor elke club de gemiddelde score van JO13-1 tot en met JO19-1 bepaald.

Vaak gebruiken ranglijsten punten per divisie/klasse. Maar verschillen in de divisie structuur maken dit minder evenwichtig, het maakt dan niet uit of je met alle teams bovenaan staat of met alle teams onderaan en relatief veel clubs eindigen met dezelfde score. De hier gehanteerde methode heeft deze nadelen niet. Maar elke methode heeft iets arbitrairs, je kan altijd discussieren over hoe zaken gewogen worden.

De ene club speelt hoog door eigen spelers goed op te leiden, de andere door spelers van buiten te scouten. Grotere clubs hebben statistisch gezien meer getalenteerde spelers en hebben daardoor een voordeel ten opzichte van kleinere clubs. De ranglijst zegt door dergelijke factoren niet alles over de kwaliteit van een jeugdopleiding, maar brengt wel aardig in beeld op welk niveau clubs spelen.

KLIK HIER
voor de lijst

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Michael
02 juni 7:31
Blijft lachwekkend dat Alphense Boys als Amateur vereniging word gezien in de jeugdopleiding. Ze leiden 0 eigen jeugd op en alles is gescout.
Regio
31 mei 11:25
Verschillende clubs uit ''regio Eindhoven'' in de top 200!